jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta
nahoru
Jablkový závin z listového těsta Jablkový závin z listového těsta Jablkový závin z listového těsta Jablkový závin z listového těsta Jablkový závin z listového těsta Jablkový závin z listového těsta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Záviny, rolády

Suroviny:

1 balení listového těsta, jablka, rozinky, cukr, skořice, 1 vajíčko, ořechy / nemusí být /, strouhanka nebo kokos

Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dva obdélníky. Když máme hodně šťavnatá jablka, slabě ho poprášíme strouhankou nebo strouhaným kokosem. Rozložíme plátky jablek, případně nakrájené ořechy,
trochu osladíme, posypeme propláchnutými rozinkami a skořicí. Kratší strany přehneme dovnitř a delší strany přeložíme přes sebe. Švem položíme na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme. Zpočátku 10 minut na 220st. potom teplotu snížíme na 180 a pečeme ještě cca 20 minut. Teplota a čas jsou orientační.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Jablkový závin z listového těsta"

autor: maris
vloženo: 20.10.2013 17:36:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bahula: Evi, máš pravdu a děkuju za fotku - krásnou jako vždyckysmajliksmajlik

autor: Bahula
vloženo: 20.10.2013 17:31:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rychlovka, která nikdy nezklame smajliksmajliksmajlik

autor: Štrůdlina (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2013 16:05:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paráda! Povedli se.. smajlik Musela jsem udělat rovnou čtyři. U nás se celkově hodně žere smajlik Do nastrouhaných jablek jsem přidala lískové ořechy, kokos, vanilkový cukr a skořici. Je to mňamka! Zítra zkusím s tím pudinkem smajlik

autor: br. (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.08.2013 17:10:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já místo jablek dávám uzené s pivem je to lehká večeře

autor: Manu a Kubíček (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.04.2013 11:28:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teď jsme dali štrůdlíky do trouby, je to naše první společné pečení štrůdlu smajlik. Snad se nám povede, Kuba už má na něj velkou chuť! smajlik

autor: horvi (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.04.2013 12:01:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ideální letní moučník já radím trochu máku pak to šmakuje

autor: bůh ví kdo (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.04.2013 12:00:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

štrůdl je lehký nadýchaný chutný ideální letní moučník já osobně jsem do něj přidla mák to to pak šmakujesmajlik

autor: pavlinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2013 15:54:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja ještě do jablek přidavam par nastrouhanych piškotu nejsou pak tak vodnate smajliksmajliksmajlik

autor: Barka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2012 22:29:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to Olda: Před vložením do trouby je třeba závin propíchat vidličkou, pak se nenafukuje a nesplakne nakonec po vyndání z trouby smajlik

autor: OldasW (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.05.2012 14:25:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Listové rozmrazené těsto rozdělím na dva díly. Vál mírně popráším hladkou moukou a každý díl rozválím na čtverec cca 40 x 35 cm, posypu jemně strouhankou na kterou nastrouhám po čtyřech oloupaných středních jablek na každý díl. Po bočních stranách nechávám volné cca 2 cm na záložky. Jablka posypu cukrem podle zvyku (sladím hodně) a posypu přez jemné sítko skořicí. Boční záložky potřu rozšlehaným vajíčkem, stejně tak i vrchní přehyb. Po zahnutí bočních záložek opět tyto potřu rozšlehaným vajíčkem, poté na dvakrát přeložím část s jablky a přehnu vrchní potřený díl. Položím na plech s pečícím papírem posypaným strouhankou (upečený závin se lépe sundavá ). Povrch závinu potřu rozšlehaným vajíčkem. Peču v elektrické pečící troubě cca 40 minut na 180 °C. Podle druhu a množství použitých jablek se někdy stává, že tence vyválené listové těsto po stranách popraská a náplň částečně vyleze. Sice to může u citlivek vzbuzovat nevoli, ale chutný, dobře upečený závin to vše vynahradí.

autor: maris
vloženo: 24.01.2012 12:14:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miquel: děkuji za přidání krásné fotkysmajliksmajlik

autor: Miquel
vloženo: 24.01.2012 10:46:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám stejně, jen rozinky máčím do rumu a pak tím rumem pokapu jablka.Jestli nevadí přidávám fotosmajlika bodsmajlik

autor: kuchta (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2012 15:31:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to dobré mlsaní..

autor: Ivana79
vloženo: 19.03.2011 17:37:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Záviny som nikdy moc nepiekla,ale pretože momentálne nemôžem nič,kde je cukor,hľadala som niečo s malým množstvom cukru a tento závin mi zatiaľ chutil najviac zo všetkýchsmajliksmajlikUž som polovicu zjedlasmajlikK jablkám som pridala kúsky dia čokolády...mňamkasmajlik+bod

autor: xanny
vloženo: 23.07.2010 12:37:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem s tvarohem (s tou krupičkou je to super nápad - díky)a druhý s jablky, těsto jsem posypala rozdrcenými piškoty.
Skvělá svačinka, dávám bodík smajlik

autor: Merylas
vloženo: 08.05.2009 10:06:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem štrůdliky pekla, jeden s jablky a přidala jsem do nich zbytek opražených ovesných vloček s cukrem, další je s tvarohem, do toho jsem dala kromě vajíčka i trošku dětské krupičky. Nádivka je pevnější, ale je to pak vidět na řezu, takové malé tečkysmajlik někdy dávám pudink, nejraději ten Creme Olé vanilkový od Dr. Oetkera, je to ten bez vaření a nádivka se ihned zahustí. Povrch jsem potřela vejcem a posypala mandlovými lupínky.

autor: Merylas
vloženo: 06.05.2009 13:47:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LaVarden, závin dělám taky tak, jak je popsáno v receptu. Spojem dolů, někdy na posypání těsta pod jablka použiju i nastrouhané ořechy. Jinak pečivo z listového těsta se vkládá do hodně vyhřáté trouby a pak se teplota zmírní a dopeče se už volněji. V receptu je to uvedenosmajlik Závin lístuje hlavně nahoře, těsto dole je zatíženo jablky. Místo jablek používám i tvarohovou nádivku.

autor: LaVarden (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.05.2009 23:57:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Překvapilo mne, že pečete závin se švem vespodu. Mám obavy, že se srazí. Mám , bohužel, zkušenost, že se mi zespodu těsto zcukne, nelískuje. Nemám dávat závin do předehřáté trouby?

autor: Iljusa
vloženo: 12.04.2009 17:51:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oldo, zkus když zavineš, mírně propíchat vidličkou nahoře- ať má vzduch-pára kudy utíkatsmajlik

vloženo: 12.04.2009 16:56:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oldo, musíš dát 80% jablek a 20% těsta!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Olda (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2009 14:30:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mně se závin pořád nafukuje. Uvnitř je 20 % jablek a 80 % vzduchu - co dělám špatně?

autor: veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.02.2009 17:28:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já ještě jablka smíchávám s uvařeným jemně vychladlým vanilkovým pudinkem a dávám tam trochu rumu


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

tvarohovy zavin z listoveho testa listový závin s jablky jablkový závin z listového štrůdl recept štrůdl z listoveho testa recept listové těsto recepty štrůdl s jablky a pudinkem listové těsto s jablky štrůdl recept listové těsto zavin s listoveho testa jablkový štrůdl z listového těsta závin z listového těsta s tvarohem recept na listové těsto na štrůdl listové těsto jablka strudl s jablky z listoveho testa štrůdl listové těsto recept na strudl z listoveho testa závin z listového těsta s jablky štrůdl z listového těsta zavin z listoveho testa jablečný závin listové těsto jablecny zavin s pudinkem jablkový štrúdl štrůdl s jablky pečení štrůdlu jablkový závin s pudinkem jablečný štrůdl s pudinkem jablkovy zavin z listoveho testa listové těsto pečení jablkovy zavin recept peceni listoveho testa recept štrůdl z listového těsta lískové těsto jablkovy zavin strudl s listoveho testa jablečný závin z listového těsta listový závin listový jablečný závin štrůdl s pudinkem štrůdl z listového těsta s pudinkem jablečný štrůdl z listového těsta zavin z listoveho testa s pudinkem




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty