Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou nádivkou. Jsou úžasné a není divu, že se pečou dodnes.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

29. 8. 2008 19:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 103 kJ / 4 805 kcal
Bílkoviny113,54 g
Tuky212,21 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 967 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy593,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irča

17. 8. 2012 09:44

:yes:Pokud máme nějakou rodinnou sešlost, tak peču tyto rohíčky.Vždy zmizí jako první.Mouku používám Babičinu volbu polhrubou.Po vykynutí těsta rozdělím na šest dílů které vyválím do kruhu a rozkrájím na osm. Rohlíčky dělám menší a udělám jich čtyřicet osm.Jsou vynikající a jiný recept již nepoužívám.Jsou prostě nej......

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 6. 2012 15:08

Brenda: do těchto rohlíčku se také dělá kaštanová nadivka ,kaštanové pyré trocha rozředíme štávou z kompotu ,aby nebylo tuhé a dáváme jako třetí náplň po makových a ořechových !
Mažeme žloutkem s rumem /dobrým rumem / Key Rum je nejlepší.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 6. 2012 09:01

Martísek: Do bratislavských rohlíčku nejde do ořechu mléko ,jenom voda. Potírá se žloutkem a po usušení ješté jednou ,jinak nevznikne mramorování na povrchu rohlíčku.
Mám takovou starou kuchařku kde bratislavské rohlíčky jsou ,samozřejmě ne recept ,který je tajný.Je to kuchařka z roku 1948. Mimochodem v Bratislavě je nikdo nepeče ! Žádná firma. Naposled je pekla pekárna na konci Obchodní ulice ješté za hluboké toatlity a byly vskutku vynikající.Pak pekárnu zavřeli,dnes je v té budově banka a čínské obchody s textilem.! :-(;-(Muj manžel často vzpomína jak ráno šel na fakultu a vždy si koupil pár ke snídani.Náplň jsem už podle toho receptu dělala a je je skvělá. Náplň : sirup z vody a cukru ,přidat strouhanou citronovou kuru,hřebíček,mletou skořici a uvařit večer aby to všechno pustilo chuť. Uložit do špajzu. Dopoledne ocedit a ohřát přidat mleté ořechy rozinky nebo mák podle toho jestli pečete ořechové nebo makové a nechat vystydnout.Když budu mít čas napíšu tento originální recept ,určitě se najde někdo kdo upeče dřív než já .:-D

Martísek

9. 6. 2012 08:49

:-) Jdu zkoušet dnes!

Dana

31. 5. 2012 11:37

Jaký je postup pro přípravu té náplně?:-?

lenka

20. 4. 2012 12:13

jsou vynikajíci už je máme napečené :-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Brenda

11. 3. 2012 23:49

Úžasný recept. Rohlíčky podle tohoto receptu peču již poněkolikáte a vždy se po nich jen zapráší. Akorát dávám vždy půl na půl máslo se sádlem a náplň z dvaceti dkg ořechů, abych náplní nemusela šetřit..

sara85

27. 4. 2011 12:57

Ahojky v sobotu jsem dělala rohlíčky podle tohoto receptu a musím říct, že byly opravdu skvělé :-) suroviny přesně odměřené, nebylo potřeba nic dodávat a s těstem se nádherně pracovalo takže posílám bodíky.

eva hubova eva hubova

14. 3. 2011 22:18

:-p:-p:yes:+12

Martina

1. 11. 2010 15:45

recept je opravdu užasný,,,Rohlíčky jsou vyborný...Levný a výborný recept...

blanulka

22. 3. 2010 21:31

Senzační,jen se po nich zaprášilo,ani foto jsem nestihla pořídit.Bodík letí :-)):yes:

Hanka

3. 2. 2010 15:19

:-p:yes::-K Rohlíčky jsou vynikající,lepší těsto neznám.Uděluji též bodík.

jeann jeann

30. 1. 2010 15:52

Dneska jsem dělala a jsou fantastické!!! Doporučuji. Místo tvoření do kruhu jsem těsto vyválela na placku, jako na zavin a radylkem jsem dělala trouhelníčky. Dávam bodík!!!!:-):yes:

destovka

13. 12. 2009 00:33

Krasa!!!:yes::yes::yes: Leti bodik:-K

BILKOVAI BILKOVAI

12. 12. 2009 23:14

No, ty jsou krrááásssnéééé!!!!:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechová nádivka do koláčů rohlicky plnene orechovou naplni ořechová nápln do koláčů kynuté rohlíčky s ořechovou náplní plněné ořechové rohlíčky ořechová nádivka na koláče ořechová náplň na koláče ořechové rohliky rohlíčky plněné ořechy bratislavské rohlíky ořechové rohlíčky bez kynutí bratislavský rohlíček martinské rohlíčky ořechová nápln do štrudlu recept náplně do koláčů ořechová ořechové škeble ořechová náplň na frgály ořechové rohlíčky z listového těsta rohlíky s ořechovou náplní nejlepši plněne ořechove rohličky

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, droždí čerstvé, mouka polohrubá, mléko, vejce, ořechy mleté, cukr moučkový, mléko, cukr vanilkový, rum, strouhanka

TopRecepty.cz

Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Qy