Fermentování bylin na čaj
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rostliny se sbírají v době květu nebo i dříve.
Dělám už hodně let podle paní Dagmar Lánské.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2018 08:40
ukocouradoma: Děkuji, budu ráda
12. 1. 2018 16:36
Super tip, musíme to zkusit.
30. 5. 2012 21:35
Ještě jednou děkuju za zájem
30. 5. 2012 19:40
moc prima recept určitě vyzkouším+13
30. 5. 2012 19:30
Díky Jaruško, musím nasbírat.
30. 5. 2012 11:39
Tak to se mi moc líbí
30. 5. 2012 11:29
Jsem ráda, že se vám recept líbí, děkuju za zájem
30. 5. 2012 11:28
1974andrea: Ano, fermentují se listy
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
30. 5. 2012 10:15
Jarko, uloženo a už se těším
30. 5. 2012 10:11
Jaruška, úžasný recept. Ukladám a vyskúšam.
30. 5. 2012 09:48
Dělám taky tak.
30. 5. 2012 09:27
velice zajímavý recept, který jsem vůbec neznala
30. 5. 2012 09:01
Markitek: Autorka to srozumitelně píše v předposlední a poslední větě. Prostě ty listy se touto metodou jakoby zapaří, zvýrazní se tak chuiť a vůně. Kdyš to suším normálně, tak mi to chutná všechno spíš jako seno, kdežto tímto okamžitě poznám, jaký lístek a z čeho si dávám do čaje
30. 5. 2012 08:53
tak tohle je zajímavé, a chi se zeptat, pro se to nedá jen normálně usušit já teda s tím nemám zkušenost a tak se ptám asi hloupě, jen mi to nesedí, že se to kropí vodou a pak suší, a to je pak z toho normální čaj
30. 5. 2012 08:27
Dělám stejně a ještě přidávám borůvčí - sušené jsou vynikající pro diabetiky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 59 sekundami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kombucha, čajová tibetská houba: Jak se o ni starat a jak ji konzumovat
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Jak na fermentování potravin? Prodlužme životnost oblíbené zelenině a připravme si tak dávku probiotik ve skleničce
Další recepty
Tématické fráze: fermentace bylin fermentování čaj z borůvčí listy z borůvčí fermentace čaje co je fermentování jak fermentovat listy jak fermentovat čaj bylinné čaje recepty jak fermentovat bylinky jak se fermentuje caj jak fermentovat čaj z jahodníku čaj z listů jahodníku fermentování bylinek co udělat z borůvčí borůvčí na čaj fermentace čaje recepty co je to fermentování fermentovat čaj
Suroviny:
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
19 názorů