Fermentované ovesné vločky

Klariska Kuchařka: Klariska

Doba přípravy: přes noc 1 porce Ostatní 8 názorů

Suroviny

50 g ovesných vloček
1 PL strouhaného kokosu
1 PL nemletého máku
případně med
skořice
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Večer smícháme v misce vločky s kokosem a mákem a zalijeme vodou - jen tak, aby byly všechny vločky namočené.

  2. Misku zakryjeme talířkem a obsah necháme při pokojové teplotě fermentovat (kvasit) přes noc. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost, takže ráno máme nachystanou vydatnou a zdravou snídani.

  3. Vločky můžete "doladit" medem a špetkou skořice. Mně chutnají tak, jak jsou :).

Poznámka

K fermentaci vloček mě přivedl web paní Alemari http://www.varimezdrave.cz/recepty/musli

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fermentované ovesné vločky

  • mobydyk111 mobydyk111

    Samé zdravé recepty..palec nahoru!:-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska(autorka receptu)

    Tejajko v mléce a na noc do lednice si dělávám vločky také, je to výborné, ale s fermentací to nemá nic společného :-).

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Klariska, ešte sa mi nestalo aby mi mlieko cez noc skyslo, keď ho nechám von, ale keďže mám rada všetko studené, dávam to na noc do chladničky;-)
    Jarmi, ten nápad je výborný ;-)

    Odpovědět

  • Jarmi Jarmi(neregistrovaný)

    Na fermentaci lze použít i čerstvě umletou pšenici. Namočí se večer, ráno se přidají zvlášt namočené rozinky atd, nastrouhané oříšky(mandle), jablko, trochu mléka. Musí se máčet jen ve vodě, nejlépe vychladlé převařené. Vynikající je zalít vločky sodovou vodou, perlivou minerálkou.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska(autorka receptu)

    Tejajo, v mléce se vločky bohužel fermentovat nedají, alespoň to kupované v teple do rána zkysne :/.
    Jinak děkuji za krásné fotky :yes:.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vyskúšala som, pretože mám vločky veľmi rada. Nie je to zlé, ale myslím, že ostanem pri svojej mliečnej verzii, ktorú som robila doteraz : http://www.toprecepty.cz/recept/3578-vlocky-k-snid...

    Odpovědět

  • camaya camaya

    tak už vím,co budu mít zítra k snídani:-D:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-K..uloženo,zkusím určitě

    Odpovědět

Tématické fráze: fermentace ovesných vloček fermentovaná kukuřice fermentovaná zelenina recepty fermentovaná pšenice fermentovaná ovesná kaše fermentace vloček fermentovaná rýže fermentovaná zelenina fermentace kukuřice fermentovaná čočka fermentované sýry namočené ovesné vločky fermentovaná zelenina recept fermentované maso jak fermentovat kukuřici namočené vločky ovesné vločky fermentace fermentované kaše ovesné vločky přes noc ovesné vločky namočené