Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka na kyselo

Nejen k novoročnímu stolu nezbytně patří čočka, kvůli jejím nutričním hodnotám bychom na ní neměli zapomínat ani během roku. Pokud nechcete příliš experimentovat, ideální volbou je čočka na kyselo.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min 2 hodiny namáčení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, 2 hodiny namáčení)

20. 9. 2008 17:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 423 kJ / 1 774 kcal
Bílkoviny124,43 g
Tuky10,77 g
Vláknina95,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy248,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miquel Miquel

15. 10. 2015 13:25

Po ruce jsem měl jen červenou cibuli.

PETR DOHNAL

21. 4. 2015 14:39

DNES DĚLAM POPRVE ČÉČKU TOPRECEPTY.CZ

tejaja tejaja

14. 2. 2014 09:47

Aj u nás sa robí šošovicový prívarok na príjemnú sladkokyslú chuť ;-) Takže aj trocha cukru :-);-) Maruška vyskúšaj ;-)

maris maris

14. 2. 2014 09:03

petram: děkuji za krásné fotky:-). Já ji nepřislazuji, ale vyzkouším:-)

petram petram

14. 2. 2014 07:54

Přidávám několik fotek jednoho z mých nejoblíbenějších jídel. Čočku vařím v čisté vodě, ne v té, co se v ní namáčela. A dochucuji i trochou cukru, aby měla tu správnou sladkokyselou chuť. :yes:

Jirka

29. 10. 2013 23:29

Jen drobnost.Vařit v čerstvé vodě.Odstraní se zažívací problémy.

janavavruskova@csob

29. 8. 2013 17:21

Čočku lze ještě vylepšit tím, že do vlažné na talíři vymícháme nakrájenou nebo nadrobenou Nivu.

Verulinka Verulinka

15. 8. 2013 14:57

Dnes jsem ji dělala, povedla se a chutnala, děkuji ;-) dávám bodík :yes:

DAVÍ

9. 10. 2012 20:56

Hledal jsem a našel.Díky za radu:-K,vživotě jsem čočku nedělal ale miluju jí.Snad to dopadne.Už je ve vodě:-*

maris maris

20. 9. 2012 13:45

Jana Remkova::-) já jsem se neurazila, jen mi přišlo Tvé přirovnání ke kytu legrační;-):-)):-))

Ivana Ch

20. 9. 2012 13:42

Já bych si tu čočku dala hned,ale pořádnou porci, taťka by si jí dal se mnou,máme ale smůlu, ze zdravotních důvodů jí ani jeden nemůžeme.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 9. 2012 13:35

maris: jéééé, nechtěla jsem tě nějak urazit:-O, jen já dělám jinak, tohle mi příjde strašně suché. Každý dle svého zvyku;-)

maris maris

20. 9. 2012 13:22

magdalenka::-)):-))

magdalenka magdalenka

20. 9. 2012 13:20

maris:10 minút som si lámala hlavu, čo je to ten "kyt do oken"...ešte aj vitráže ma napadli. A potom mi došlo, že my na Slovensku máme "sklenársky tmel = git"... ale šošovici nie je podobný ani u nás...:-D

maris maris

20. 9. 2012 13:07

Jana Remkova: přiznávám, že na fotce vypadá až moc hustá,:-O ale jinak já nedělám takovou tu řídkou, která se rozteče po talíři - to bývalo ve školní jídelně :-( a nemám na to zrovna nejlepší vzpomínky:-S
Kyt do oken znám jinak, myslím, že čočce podobný není :-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cocka na kyselo cocka recept čočka na kyselo recept jak uvařit čočku recept na čočku na kyselo recepty čočka na kyselo recepty čočka recept na cocku recept čočka na kyselo recept čočka jak uvarit cocku na kyselo jak udelat cocku čočka recepty jak se vaří čočka vaříme čočku jak se dělá čočka nejlepsi cocka na kyselo aby čočka nenadýmala recepty z cocky čočka v papiňáku

Suroviny: čočka, cibule, olej, mouka hladká, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73VG