Vaječný koňak
Připravte si vynikající domácí likér, který se hodí nejen pro slavnostní příležitosti, ale potěší a zahřeje jako dárek v pěkné láhvi. Nejlepší je odleželý, ale věřte, že se vypije mnohem dříve.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 889 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,72 g |
Tuky | 25,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 7,63 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2008 18:35
5. 12. 2008 08:30
4. 12. 2008 21:41
5. 10. 2008 20:08
5. 10. 2008 08:08
5. 10. 2008 00:39
Žádný ani ten nejlepší nenahradí tu podivnou vůni tuzemáku, žádný rum byť sebevzácnější nenavoní čaj, nebo vánoční pečení, či právě ten vaječňák jako tuzemák.
A že si je z čeho vybírat, ale ta levná vůně chemické tresti přidávané do bramborového lihu, k tomu barvivo z cukerného kuléru, to se nedá originát¨ly z Karibiku či z Indie nahradit.
29. 9. 2008 12:39
29. 9. 2008 11:48
28. 9. 2008 22:21
tatra je kondenzovane nesladene mlieko...to maju v kazdej krajine na svete, salko je zas sladene ....tak s tym si rady asi nedas....mozno si pozri na webe niekde , co salko obsahuje...a podla toho sa orientuj v obchode...neverim, zeby to v amerike nemali.....aspon nieco podobne...nuz a rum...tak caribsky hnedy rum....nehnevaj sa, ale ten nas tuzemak....ten mu nesiaha ani po paty...z toho je skoda ten vajecnak aj robit..
28. 9. 2008 22:00
Libi se mi jednoduchost připravy, i když zatím marně dumám čím v Americe nahradím Tatru, Salko a hlavně vonný tuzemský rum.
28. 9. 2008 20:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 12 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 13 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 58 minutami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 1 hodinou
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 4 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 5 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 6 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů na nejlepší jedlé dárky z kuchyně: Originální a pěkně zabalená pozornost zaručeně potěší a přijde k chuti
Jak slaví Vánoce bývalá vítězka MasterChefa Kristína Nemčková? Na svátečním stole u nich nesmí chybět tato vynikající kapustnice
Občas nám při vaření nebo pečení zůstane přebytečný žloutek. Zpracujeme ho do těst a oceníme v domácí kosmetice
Další recepty
Tématické fráze: vaječný koňak vajecny konak recept vánoční vaječný koňak vaječný koňak za studena recept na vajecny konak domaci vajecnak jak dlouho vydrží vaječný konak jak se dělá vaječný koňak domaci vajecny konak vaječný koňak z vodky jak dlouho vydrží domáci vaječný koňak vánoční koňak vánoční vaječný koňak recept recept vajecny konak vařený vaječný koňak vaječný konak bez rumu vaječný konak se salkem vaječný koňak top recepty vajecny konak domaci vajecny konak vareny
Suroviny: žloutek, mléko tatra, mléko salko, rum
Vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWLM
26 názorů