Vaječný koňak 3
Vaječný koňak patří neodmyslitelně k Vánocům. Hledáme v rodinných receptech s snažíme se jej letos nějak vylepšit. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme vařenou variantu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 714 kJ / 1 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,24 g |
Tuky | 53,07 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 285,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Žloutkový krém houstne v teplotním rozmezí od 70 do 85 °C. Čím vyšší teplota, tím je krém hustší. Nemáte-li teploměr, nevadí. V momentě, kdy krém ulpívá na lžíci a při fouknutí na ni dělá pěkné vlnky, máte hotovo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2020 21:26
11. 5. 2020 16:10
21. 12. 2018 23:26
19. 12. 2015 19:06
19. 12. 2015 18:58
23. 12. 2011 12:18
5. 12. 2011 20:35
28. 11. 2011 18:55
9. 12. 2010 13:56
7. 12. 2010 13:59
4. 7. 2009 07:38
6. 6. 2009 18:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 1 hodinou
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 1 hodinou
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 2 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: výroba vaječného konaku výroba domácího vaječného konaku domácí výroba vaječného koňaku vaječný koňak výroba domácí vaječný końak jak vyrobit vaječný koňak vaječny ko vaječný koňak recept vaječný końak vaječní konak recep na vaječný końak vyroba vajecny konak vaječný koňak ve vodní lázni vaječný konak domácí výroba vyroba domaciho vajecneho vaječný konak z pudinku vaječný koňak vařený výroba koňaku recept na vaječný koňak recept vaječný końak
Suroviny: mléko, žloutek, cukr, pudink vanilkový, salko, rum
Vaječný koňak 3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEXO
12 názorů