Piškotová roláda s vaječným koňakem

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Záviny, rolády 3 názory

43

Suroviny

Těsto:
4 vejce
125 g cukru
2 vrchovaté lžíce škrobu
75 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku
40 g mletých mandlí
Náplň:
6 plátků želatiny
500 g tučného tvarohu
175 ml vaječného koňaku
2 žloutky
80 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
300 g kompotovaných višní
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme vejce.

  2. K bílkům přidáme 4 lžíce chladné vody a našleháme tuhý sníh. Potom po lžících zašleháme cukr a žloutky.

  3. Rozpálíme troubu na 175°C.

  4. Smísíme mouku se škrobem a kypřícím práškem. Přisypeme a zašleháme je do vaječné pěny.

  5. Na plech položíme pečicí papír, na něj nalijeme těsto a uhladíme.

  6. Pečeme 12-15 minut.

  7. Horký plát ihned zavineme (nejlépe do navlhčené utěrky) a necháme vychladnout.

  8. Mezitím si připravíme náplň. Namočíme želatinu, utřeme tvaroh s vaječným koňakem, žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. Želatinu uvaříme, vmícháme do ní 2 lžíce tvarohového krému. Potom přimícháme i zbylý krém a necháme úplně vychladnout.

  9. Slijeme višně a necháme je okapat.

  10. Opatrně rozvineme piškotové těsto, potřeme je tvarohovým krémem a rozdělíme na ně višně.

  11. Opět zavineme roládu a vložíme na 3 hodiny do chladničky. Nakonec roládu posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotová roláda s vaječným koňakem

  • Jana Remkova Jana Remkova

    To je krása, Hani!!:-O:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    K nakousnutí, Hani!:-p A že nebyla dost vychlazená? Tak tenhle problém mám doma se vším, co se má dát vychladit. Pokud to neubráním vlastním tělem, klidně to zdlábnou ještě nevychlazené lžící...!:-O:-)) Bodíka za vyhotovení!:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tím, že v náplni rolády je tvaroh a né máslo, je taková lehká a je jí hodně, bohužel jsem jí neměla dostatečně vychlazenou a tak je to na řezu znát. Měla jsem nafocený celý postup, ale nedopatřením jsem si to vymazala, tak se omlouvám:-( roláda je moc dobrá, tak jí dávám bodík:yes::-D +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo