Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2011 20:15
spagetka:Když mě se to spagi právě nechce sterilovat, zdá se mi pak že je měkčí a i ta chuť mi přijde trochu jiná
27. 10. 2011 20:13
Jana Remkova:Tak možná zkusím pár sklenic a příští rok si na to musím vzpomenout
27. 10. 2011 20:13
1974andrea: andrejko, stoprocentně!!!!! já sama vždycky pár sklenic ze zelňáku zasterilizuju, protože prostě chci mít i takhle zelí udělané. Takže jo, dej do sklenic, bacha na tekutinu, aby jí bylo dost, zavíčkuj a sterilizuj cca 50 min. při 60°C pomalu
27. 10. 2011 20:08
1974andrea: Jéé, to fakt nevím!! Ale lidé běžně zbytek kysaného zelí dávají do sklenic a sterilizují-jen pár minut. Ono to už vykvasilo v tom sudu, takže asi už by to ve sklenicích nekvasilo. Já jsem to právě kvůli té "vůni" začala řešit takto.
27. 10. 2011 20:06
Jana Remkova:Já už mám právě jen šroubovací. A myslíš, že když už ho mám zkysané v sudu a ještě bych ho nacpala do sklenic, že se ještě přichytí? Mám to asi 3 týdny. Štve mě pořád kontrolovat, jestli je tam dost vody atd. A pokaždý, když to otevřu, line se po celém domě "vůně" nesmírná
27. 10. 2011 20:00
1974andrea: Ano!! Letos poprvé jsem použila šroubovací sklenice a asi to tam budu muset dopsat, poopravit. Když jsem to začala dělávat, bylo mi řečeno, že pouze víčka Omia. Takže jsem je používala.
27. 10. 2011 19:59
1974andrea:andrejko, já používám jen šroubovací víčka
27. 10. 2011 19:58
Jani, to nemohou být sklenice šroubovací?
27. 10. 2011 19:49
tož sestro kosmonautova, toto tvojo zelo mě zaujalo od huběnky, až po trakt. Krásně zjednodušené, praktické. Ale už máme naložíno v soudečku. Krásně uprdává přes hladinku, že si manža myslíl, že máme u sklepa žábu mu dám žábu, ještě by jí chtěl líbat
p.s. tímto ti uděluji krásný plnoletý 18tý bod
p.s. tímto ti uděluji krásný plnoletý 18tý bod
27. 10. 2011 19:46
Iveta: mi se to sice nikdy nestalo, ale jak píše spagetka, tak to nějak je. 2 dny nakrouhané zelí, tak doufám, že to není nějak na škodu. My dopoledne nakrouháme, nebo koupíme čerstvě nakrouhané, zasolíme, zakmínujeme, posypeme kuličkami pepře a odpoledne tlačíme do sklenic.
27. 10. 2011 18:22
Iveta:zelí potřebuje mechanickou sílu, aby pustilo šťávu, takže buď šlapat nebo aspoň rukou nebo měchačkou stlačovat. Šťávu potřebuješ na ponoření zelí, bez toho by se ti zkazilo
Autorka vlastně píše - natlačit do sklenic - tím uvolní i šťávu, ale fakt zelí nesmí být na suchu
Autorka vlastně píše - natlačit do sklenic - tím uvolní i šťávu, ale fakt zelí nesmí být na suchu
27. 10. 2011 18:08
Iveta:Iveto,já si zelí nakrouhala, smíchala,dala do velkého lavoru a normálně šlapala jako se to dělávalo kdysiPustilo to šťávy dost a pak jsem to pěchovala do sklenicZelí se povedlo a bylo výborné!!
27. 10. 2011 18:03
Dobrý den,
co mám dělat? Už dva dny mám nakrouhané zelí a smíchané se všemi ingrediencemi, ale pořád mám strašně málo šťávy. Nevím jestli mám plnit do sklenic?
co mám dělat? Už dva dny mám nakrouhané zelí a smíchané se všemi ingrediencemi, ale pořád mám strašně málo šťávy. Nevím jestli mám plnit do sklenic?
27. 10. 2011 09:36
Pepinka: díky, to mám radoooost!
27. 10. 2011 09:16
Dobrý den paní Remková,já už to nevydržela a jednu skleničku první várky zelí jsem otevřela,musím se pochválit MÓÓÓC veliká dobrůtka-povedlo se
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 1 minutou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 minutami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 20 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 33 minutami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 52 minutami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 56 minutami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 1 hodinou
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 2 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero otázek a odpovědí na téma kombucha: Jak používat tibetskou houbu
Šumavské zelňáky aneb Placky z kysaného zelí: Nejlepší jsou pečené v troubě a ochucené škvarky
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice: Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě. Ta chuť za to rozhodně stojí
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů