Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

27. 10. 2011 20:15

spagetka:Když mě se to spagi právě nechce sterilovat, zdá se mi pak že je měkčí a i ta chuť mi přijde trochu jiná

1974andrea 1974andrea

27. 10. 2011 20:13

Jana Remkova:Tak možná zkusím pár sklenic a příští rok si na to musím vzpomenout;-)

spagetka spagetka

27. 10. 2011 20:13

1974andrea: andrejko, stoprocentně!!!!! já sama vždycky pár sklenic ze zelňáku zasterilizuju, protože prostě chci mít i takhle zelí udělané. Takže jo, dej do sklenic, bacha na tekutinu, aby jí bylo dost, zavíčkuj a sterilizuj cca 50 min. při 60°C pomalu

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 10. 2011 20:08

1974andrea: Jéé, to fakt nevím!! Ale lidé běžně zbytek kysaného zelí dávají do sklenic a sterilizují-jen pár minut. Ono to už vykvasilo v tom sudu, takže asi už by to ve sklenicích nekvasilo.:-S Já jsem to právě kvůli té "vůni" začala řešit takto.;-)

1974andrea 1974andrea

27. 10. 2011 20:06

Jana Remkova:Já už mám právě jen šroubovací. A myslíš, že když už ho mám zkysané v sudu a ještě bych ho nacpala do sklenic, že se ještě přichytí? Mám to asi 3 týdny. Štve mě pořád kontrolovat, jestli je tam dost vody atd. A pokaždý, když to otevřu, line se po celém domě "vůně" nesmírná:-)):-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 10. 2011 20:00

1974andrea: Ano!! Letos poprvé jsem použila šroubovací sklenice a asi to tam budu muset dopsat, poopravit. Když jsem to začala dělávat, bylo mi řečeno, že pouze víčka Omia. Takže jsem je používala.

spagetka spagetka

27. 10. 2011 19:59

1974andrea:andrejko, já používám jen šroubovací víčka ;-);-);-)

1974andrea 1974andrea

27. 10. 2011 19:58

Jani, to nemohou být sklenice šroubovací?

srettka

27. 10. 2011 19:49

tož sestro kosmonautova, toto tvojo zelo mě zaujalo od huběnky, až po trakt. Krásně zjednodušené, praktické:yes::yes:. Ale už máme naložíno v soudečku. Krásně uprdává přes hladinku, že si manža myslíl, že máme u sklepa žábu:-)) mu dám žábu, ještě by jí chtěl líbat:-))
p.s. tímto ti uděluji krásný plnoletý 18tý bod:-)):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 10. 2011 19:46

Iveta: mi se to sice nikdy nestalo, ale jak píše spagetka, tak to nějak je. 2 dny nakrouhané zelí, tak doufám, že to není nějak na škodu. My dopoledne nakrouháme, nebo koupíme čerstvě nakrouhané, zasolíme, zakmínujeme, posypeme kuličkami pepře a odpoledne tlačíme do sklenic.

spagetka spagetka

27. 10. 2011 18:22

Iveta:zelí potřebuje mechanickou sílu, aby pustilo šťávu, takže buď šlapat nebo aspoň rukou nebo měchačkou stlačovat. Šťávu potřebuješ na ponoření zelí, bez toho by se ti zkazilo ;-);-)
Autorka vlastně píše - natlačit do sklenic - tím uvolní i šťávu, ale fakt zelí nesmí být na suchu

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2011 18:08

Iveta:Iveto,já si zelí nakrouhala, smíchala,dala do velkého lavoru a normálně šlapala jako se to dělávalo kdysi;-)Pustilo to šťávy dost a pak jsem to pěchovala do sklenic;-)Zelí se povedlo a bylo výborné!!;-):yes:

Iveta

27. 10. 2011 18:03

Dobrý den,
co mám dělat? Už dva dny mám nakrouhané zelí a smíchané se všemi ingrediencemi, ale pořád mám strašně málo šťávy. Nevím jestli mám plnit do sklenic? :-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 10. 2011 09:36

Pepinka: díky, to mám radoooost!:-D:-)):yes:

Pepinka Pepinka

27. 10. 2011 09:16

Dobrý den paní Remková,já už to nevydržela a jednu skleničku první várky zelí jsem otevřela,musím se pochválit MÓÓÓC veliká dobrůtka-povedlo se:yes::yes::-D

1 10 11 12 13 14 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq

Naposledy jste si prohlédli