Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s domácím kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sanynka Sanynka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 965 kJ /
470 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky27,70 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy41,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř a pak poprášíme moukou. Tím máme hotovou zásmažku. Krok 2: Zásmažku přidáme k vařícímu se zelí, přidáme masox. Vaříme 15 minut a poté přilijeme smetanu a zakysanou smetanu a vaříme ještě asi 5 minut.

Zveřejněno 29. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s domácím kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPlN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s domácím kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

dnes vařím,vařím jedině s brambory dohromady vynikající záležitost,,:yes:

rebeka: Mám radost, a ta fotečka je krásná :-K

tak, a je uvařeno na zítra;-)

Brambory vařené spolu s kyselým (třeba zelím) prý změknou, když se vaří dostatečně dlouho. Jelikož já většinou tolik času nemám a taky se mi kdysi stalo, že zůstaly tvrdé, vařím je od té doby raději zvlášť. Ale záleží na zvyku ;-)

+6 :yes::-p:-K

Zelnacku take varim pokazde se vsim dohromady. Stejne jako Bibince se mi jeste nikdy nestalo, ze by brambory byly tvrde...:-O Bodik posilam take...:-K

Ale notak...co zase, ať si to každý vaří přece podle svého ať už bydlí kdekoliv, třeba v Grónsku, je to každého věc;-)
Musím se Sanynky zastat, protože já vařím brambory zrovna tak, rovnou se zelím (dělám jí často)a nikdy jsem je neměla nedovařený:-!:yes: Že by jste měli jiné brambory:-? Shodou okolností mám na ní připravené ingredience na lince, že jí večer uvařím na zítra:-)) Dávám 4.bod:yes:

Sanynko správně, nebaví tě to.:-( Moji ženu už taky, bo dle tvého dřívějšího profilu, který jsi tam měla, bys měla vědět jak se na Horňácku vaří.;-) Ale nechme toho, vař si dle svého a dobrou chuť:-K

Ale mě je jedno, jak na Horňácku vaří zelňačku a jiná jídla. Já jsem sem prostě dala svůj recept. Na tom snad není nic špatného. A ještě jedna věc, ráda bych tuhle nesmyslnou debatu ukončila, protože už mně vážně nebaví.;-)

Sanynko to je tvoje právo, měnit si profil.;-)
Na Horňácku mám hodně přátel a taky vím, jak tam vaří zelňačku, ty si ji samozřejmě vař dle své chuti.;-)

Sandro, nesouhlasím s tebou. Jediné co jsem si změnila bylo to, že jsem si vymazala fotku a bydliště. Tu zdravotní sestru tam mám od té doby, co jsem zaregistrovaná, takže opravdu netuším, o co ti jde;-)

Sanynko, já jsem to nemyslela ve zlém, dobře jsem si přečetla tvůj profil, který se náhle po negativním hodnocení změnil.:-( Nevím, proč jsi to udělala, asi jsi měla důvod. Věř mi, když náhle do profilu zaprofiluješ, že jsi zdravotní sestra, nepomůže to.;-)

Sanynko,ale ani my to nemyslíme zle;-)i bodík ti přibyl:-D:yes:já jsem brambory vařila v zelňačce(dohomady)jen jednou a už bych to neudělala..ale jinak,máš pravdu,je to tvůj recept;-):yes:každý ať si vybere,jak se mu to hodí;-):-K:yes:

Sandro já jsem to taky nemyslela ve zlém, dokonce jsem ti dala bod, kdoví která z nás to dělá správně, možná ty;-):-))

Já ty brambory takhle vařím, protože nám takhle chutnají. Vždyť není problém je uvařit zvlášť. S tou zásmažkou je to stejné. Já na tom nevidím nic špatného. Vy to děláte jinak, já to dělám jinak. Napsala jsem to sem tak, jak to dělám já, prostě je to můj recept.;-) Samozřejmě to nemyslím nějak špatně:-)

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
zelnačka z kysaného zelí recept nejlepsi recept, zelňačka z kysaného zelí recept, zelnačka kysaného zelí, zelnacka z kysaneho zeli, zelňačka, zelenačka, červená zelnačka s klobásou a zelím, domácí zelňačka s klobásou, jak se vaří zelňačka, zelňačka recept, zelnačka z kyseleho zeli, recept na zelňačku, zelnacka s kysaneho zeli, jak se dela zelnacka, vaříme zelnačku, zelnačka polévka, zelná polévka z kysaného zelí, prava zelnacka, recept zelnacka, zelňačka z domaciho zeli

Suroviny:
zelí kysané, klobása, brambory, masox, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika čerstvá červená, chilli, zákys, smetana, mouka, cibule, olej

Přidat fotografie receptu