Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marlenka jednoduchá, výborná

Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník korunuje vrstva sekaných oříšků.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby rozležení

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby rozležení)

2. 3. 2013 12:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie33 878 kJ / 8 097 kcal
Bílkoviny120,90 g
Tuky474,58 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 7,16 g
Sůl1,23 g
Sacharidy825,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já použila rumové aroma smíchané s vodou místo rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nanynka30 Nanynka30

2. 11. 2013 16:10

Děkuji za skvělý recept...Zdárně jsem marlenku dodelala:-)) a už se chladí.Přidávám bodik;-)

Marie

25. 9. 2013 08:37

Díky moc za odpověď, vím, že některé recepty na medovník uvádějí těsto rozválet, jiný zase rozetřít, marlenku jsem ještě nezkoušela, chtěla bych se o ní pokusit, pěkný den, Marie:-8

Rechty Rechty

16. 9. 2013 16:56

Marie: Plech jsem použila cca 37 cm x 30 cm, ale marlenka nebyla uplně přes celý plech, záleží na tom, jak tlusté pláty si kdo udělá, když tenčí bude to samozřejmě větší :-)

Rechty Rechty

16. 9. 2013 16:54

Marie: Pokud si těsto vyrobíš tak z konzistence jde určitě poznat, že rozetřít stěrkou :-)

Marie

10. 9. 2013 08:52

Těsto rozválet, nebo rozetřít stěrkou a na jak velkém plechu? Děkuji, Marie.

Berux Berux

29. 6. 2013 15:38

Hodně dobrý recept..:O dneska jsme ho vyskoušeli a je výborný!!! :yes: ;-)

Elisabeth

9. 6. 2013 11:13

Právě jsem dopekla. Je to opravdu moc dobré a hned měkké!! :D takže za mě určitě :yes::yes: 1*.

vladka8

28. 5. 2013 15:51

výborná...včera jsem upekla a dnes jsem přidala i foto

Rechty Rechty

3. 3. 2013 23:00

JanM: :-8 to jsem ráda že chutnalo ;-)

Rechty Rechty

3. 3. 2013 22:59

Mirka: doufám že se povede :-p

JanM

3. 3. 2013 22:59

Na tento receptík jsem narazil náhodou, a jsem velmi rád! Jelikož marlenka je opravdu výtečná a minimálně z 80 % se chuťově podobá originální :-) A zvládl jsem to i já, všem moc chutnala :-)):yes: Děkuji moc! :-K

Mirka

3. 3. 2013 22:58

:-K dekuju, zítra zkusím upéct, napíšu jak se mi povedla :-p

Rechty Rechty

3. 3. 2013 22:56

Mirka: ne, salko se dává hned po otevření ;-)

Mirka

3. 3. 2013 22:55

Zdravím :-K salko se dává zkaramelizované? dekuji

Olinka5555

3. 3. 2013 00:54

Vypadá to lákavě a recept jednoduše, ukládám k vyzkoušení. A bod je jasný:yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marlenka na plech marlenka recept marlenka recept na plech minibazar vaření a pečení recept na marlenku jednoduchý medovník na plech recept na marlenku na plech marlenka recept marlenka domaci marlenka marlenka recept original marlenky recept marlenka top recepty marlenka recepty recept marlenka original orechova marlenka recepty marlenka top recepty marlenka mimibazar marlenka jednoduché dětské recepty

Suroviny: máslo, cukr krystal, mouka hladká, med, soda jedlá, mléko, vejce, mléko, cukr krystal, krupice dětská, máslo, salko, ořechy, rum

TopRecepty.cz

Marlenka jednoduchá, výborná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVZ5