Marlenka podomácku

Marcii Kuchařka:

Moučníky , Řezy 26 názorů

521

Suroviny

Těsto:
250 g másla
3 vejce
300 g cukru krupice
400 g hladké mouky
1 lžička sody
100 ml mléka
3 lžíce medu
Na posypání:
100g mletých ořechů
rum
Krém:
500 ml mléka
6 lžic krupice
2 lžíce cukru krupice
200 g másla
1/2 plechovky salka
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo, přidáme med, cukr krupice, mouku promíchanou se sodou a mléko.Promícháme a stále zahříváme na plotně. Přidáme vejce. Hmota by měla být mírně teplá.

  2. Těsto pak rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení a upečeme 8-10 min při 200°C.
    Vychladlé pláty poskládáme na sebe a seřízneme okraje. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
    Pak pláty postupně pokapeme rumem a natíráme krémem. Končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí z odkrojků a ořechů.

  3. Krém:
    Z mléka, cukru a krupice uvaříme kaši a necháme vychladnout. Poté do směsi vyšleháme změklé máslo a salko.
    Řezy je lépe nechat odležet 2-3 dny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 892 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marlenka podomácku

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    dnes budu delat poprve,mohu misto masla dat heru?:-(top recepty

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna:Recept se povedl,ale výsledek po ochutnání mě velice zklamal! :-(

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dneska jsem udělala tuhle Marlenku a právě se chladí. Pečlivě si hlídejte ty odkrojené kousky na posypání ,mě je " někdo " sež..l !:-(

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    vyskúšala som marlenku podla teba a je to :-p:-p , ja som doteraz salko varila , ale vdaka tebe už nebudem :-D posielam ti :yes:+1 a fotku

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    lusinda: dělala jsem několikrát, mám tu i fotky u tohoto receptu, to salko se nevaří, smíchá se s kaší a s máslem, je to opravdu dobrůtka, a když je uleželá...mana nebeskaá:-p:-p

    Odpovědět

  • lusinda lusinda

    Doma dělám medovník,ale do krému nepoužívám Salko.Tohle může být dobré jen se chci zeptat to Salko se předem uvaří?Děkuji za odpověd:-):yes:

    Odpovědět

  • Jesika Jesika(neregistrovaná)

    Marlenka nebo medovník,je to přece stejné,jen se liší trochu poměr ingrediencí,výsledek je však stejný prostě chrochrochro!!!:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

    dobry den,
    chystam sa aj ja upiect marlenku, ale cokoladovu. Prosim Vas, do cesta mam pridat iba kakao, alebo je v tom este aj nejaky iny rozdiel? :) a este by som vas poporsila o rady co sa tyka samotneho pecenia... ak mate nejake vychytavky taks a podelte ) dakujem :)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Opět jsem upekla, opět se povedla a byla báječně zaležená. Posílám pár foteček.

    Odpovědět

  • Dajusas Dajusas(neregistrovaný)

    podle tohoto i trochu pozměněného receptu jsem ji pekla, ale nedokázal by mi někdo říct jaký je rozdíl v ingrediencích na marlenku a na medovník? Je snad marlenka v tomto poměru těsta cukru a nebo je to 180g cukru a 700g mouky a soda rozmíchaná v octu? Nebo je to medovník? Jinak se těsta dají zvládnout obě bez problémů.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    tak vyzkoušeno a je vynikající...už nikdy nebudu dělat medovník,ale Marlenku :-p

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Pekli jsme ji v neděli, opravdu je super, všem moc chutnala:-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny (neregistrovaný)

    marlenku jsem jedla w restauraci a byla strašně přeslazená,ale tady tahle vypadá že nebude...o veekendu zkusím...:-) :-K

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    ...už mám ne ni takovou chuť:-p ale nevím, jesli dělar sv. nebo tmavou, má někdo recept na tmavou?? děkuji

    Odpovědět

  • Samolepka Samolepka(neregistrovaná)

    Marlenka se povedla akorát bacha na to zahřátí těsta....:yes::-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo