Tousty z Brna 2
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 017 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,52 g |
Tuky | 11,62 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 962 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
PS: Tato směs se může rovnou namazat na chleba s máslem a sníst bez zapékání. Je opravdu velejemná a hrozně dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2013 20:13
No Víti,tak to jsou fakt originální toustíky.Manžel mi zítra přiveze ze Slovenska Korbačiky,tak hned půjdu na to
21. 9. 2013 17:40
cekrops: Vítku, já bych určitě nedělala jen pro sebe
21. 9. 2013 17:26
ivulinka: tyčovým mixérem by se to vyplatilo , kdybych to dělal pro víc lidí . Ale pro jednoho či dva bohatě stačí lis na česnek !
21. 9. 2013 17:09
Pochutnala bych si, sic mám lis na česnek, použila bych můj výkonný tyčový mixér
21. 9. 2013 16:34
Toustík vypadá velmi jedle, určitě brzy vyzkouším. Také mám ten prastarý, ale vylepšený lisovač. Je to všestraný pomocník.
21. 9. 2013 15:47
Inka1:V tom lisování obyč. lisem na česnek je právě to kouzlo. Můžete si takto připravit jemnou směs i tam,kde není mixér či mlýnek na maso. Např. na chatě,dovolené,ubytovně atd... Mě to trvalo cca 15minut(100g šunky+2korbáčiky) - což není zase taková hrůza....
21. 9. 2013 15:40
Hella: Tento starý alumíniový lis jsem taky vlastnil. Ale potom jsem ho "někam" položil a už nikdy nenašel.... Ale lisoval perfektně. No co už nabrečím Čest jeho památce !
21. 9. 2013 15:02
Inka1: Tomu lisování se dá pomoci. Na obr. 4 jsem vyfotila můj starodávný lis na cibuli, nedávno jsem zjistila, že se zase začal prodávat. Má to o trochu větší dírky než na česnek a používám ho na cibuli, salám, sýr, okurky atd. prostě na pomazánky ideální. Navíc jím můžete ořechy - i lískové a odpeckovávat višně (to už se mi ulomilo). Jinak +2
21. 9. 2013 14:17
POomazánka vypadá moc dobře a moc jedle Jen kdybych chtěla dělat víc porcí tak to budu lisovat celý den - nemám čas ani trpělivost Asi bych použila mixér
21. 9. 2013 13:50
určitě vyzkouším :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak připravit tousty babicovi dobroty z 21.9.2013 jak pripravit toust babicovi dobroty ze dne21.9.2013. babicovi recepty archiv21.9.2013 jak připravit na tousty babicovy recepty ze dne 21.9.2013 jak pripravit toasty babicovi recepty 21.9.2013 čerstvé tousty tousty tousty recepty chleba z brna originální toust originální recepty na toasty stary lis tousty ruské ořechy lisovač vařených brambor mlýnek na korbačiky korbaciky z popovic
Suroviny: šunka, sýr korbáčiky uzené, vejce, kečup sladký, česnek, sůl, pepř, pažitka, petržel
Tousty z Brna 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RXqq
10 názorů