Strouhaná citrónová kůra
Máte-li k dispozici bio citrony, neváhejte a připravte si vlastní strouhanou kůru pro sladké pečení. Takovou vůni, jaká se line z čerstvě připravené drti kůry čerstvých citronu, nepořídíte v žádné kupované.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 199 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
Tuky | 8,64 g |
Vláknina | 49,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 131,76 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použití - do těsta, do cukroví...
Dávám do skleničky po jogurtu, kde je kúra
ze 12 citronů.
Ostrouhané citróny zavařím-viz další recept - zavařené citróny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2013 14:14
11. 10. 2013 10:03
11. 10. 2013 08:21
Kůra v mrazáku je ale určitě lepší než ji proslazovat
11. 10. 2013 07:52
V cukru jsem kůru ještě nezkoušela (ale četla jsem o tom), a mám ji nastrouhanou v dobře zavřené krabičce v mrazáku. Jen tak, bez ničeho. Kúpim (nechám koupit) citrony, když jsou někde v akci, odmočím, dobře vydrbu kartáčkem a nechám si nastrouhat kůru. Citrony pak používáme do citronády. Třeba.
11. 10. 2013 07:50
AniCiz: Když koupím biocitrony ve větším množství, kůru usuším a šťávu zmrazím. Je to šetrnější a podle mne lepší než sterilovat s cukrem
11. 10. 2013 07:34
11. 10. 2013 07:29
www.toprecepty.cz/recept/5529-citronova-kura-do-peciva/
11. 10. 2013 04:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tatarská omáčka má zřejmě bulharský původ. Víte, která bylinka v ní správně nemá chybět?
Možností k bezodpadovému využití citronů je více, stačí si vybrat. Kromě šťávy a kůry můžete zpracovat i jadérka a mezistěny. Poradíme
Citron v kuchyni: Vyzkoušejte delikátní krémovou polévku, citronové těstoviny nebo sladký krém!
Další recepty
Tématické fráze: citronová kůra jak zpracovat citrony kůra z citrónu jak omýt citron citronová kůra v cukru jak zpracovat citronovou kůru proslazená citronová kůra jak omýt citrony jak zpracovat citron bio citrony citronová kůra s cukrem naatrouhana kura z citronu s chemii citron kůra kůra s citronu kandovana kura citronova jak omyt citronovou kuru jak strouhat citronovou kůru citrónová kůra zavařená jak spracovat citrony citronová kůra použití
Suroviny: citron, cukr krupice
Strouhaná citrónová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J15l
23 názorů