

Vepřové na citronu a česneku
Suroviny
- 45 dkg vepřové kýty
- 5 dkg mandlí (nasekaných)
- 2 lžíce olivového oleje
- 10 dkg šunky (jemně nasekané)
- 2 stroužky česneku (rozetřené)
- 1 lžíce oregana (nasekaného)
- citronová kůra ze 2 citronů (jemně strouhaná)
- 4 šalotky (jemně nasekané nebo jedna vetší cibule)
- 2 dl kuřecího vývaru
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
Kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme.
V každém řízku nařízneme kapsu.
Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z jednoho citronu.
Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku.
Šalotky osmažíme na oleji, přidáme řízky a smažíme z každé strany 2 minuty.
Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut.
Oloupáme zbylý citron a kůru přidáme do pánve s cukrem.
Citronovou omáčkou na talířích maso přelijeme a podáváme s brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové na citronu a česneku
-
Je to výborná kombinace citron a česnek
+
-
Tomu říkám recept a krásná fotka. Opravuji, fotky. Ukládám.+
-
Téda! Pastva pro oči! Tleskám!
Bodík! -
-
Taky jsem to měla v plánu, ale byla jsi rychlejší
. Fotky jsou nádherné
-
vybusna! krásně nafocené!
-
mozem povedat, ze je to vskutku skvele....z recepta nebolo vobec jasne, kam dat tu nakrajanu sunku a prelisovany cesnak..tak som sa rozhodla, ze ju dam do plnky. cukor som vobec nedavala....mala som citronovu koru susenu a tu asi uz trosku sladia alebo co, pretoze ten cukor nebolo vobec treba....velke velke plus...a davam do oblubenych na opakovanie
-
ježiš, vypadá to báječně