Laciný nedělní oběd
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 631 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,80 g |
Tuky | 10,45 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 3,60 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 79,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podavame s ryzou, knedlou alebo varenymi zemiakmi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2009 13:49
ercicka pravdu díš, děvče
10. 2. 2009 13:41
NO jo Jani, ale nazov ostal, ze?
10. 2. 2009 10:47
ercicka jasně, to chápu, kdysi člověk koupil kus flákoty masa za pár korun. Vzpomínám si, jak našim rodičům ještě vnucovali bůček, když si vzali víc masa. Dneska je bůček nádherný a dělá se z něj všechno, dokonce i hranaté řízky! ale jsou fakt dobré, kdo neochutnal, ať zkusí. Ale už to vlastně zas není nic levného, že jo.
9. 2. 2009 23:45
no, my sme to varili volakedy, este ked som bola decko, dokonca babka to robila este ked moja mama bola decko a z jedeneho kusa masa mala aj polievku a druhe pre 10ludi, teda myslim babku a mavali to v nedelu, takze pre nich, ked si to prepocitas to bola uspora a nieco vynimocne, lebo hovadzinu nemavali casto, mali len sliepky a na hody husy... ja som to teraz naporcovala s velkymi kusmi masa, lebo na to mame, ale oni toho masa zase tolko na tanieri nemali
9. 2. 2009 23:22
Trošku bych polemizovala s názvem lacný-tedy levný oběd... Holky, víte, koli stojí nejlevnější hovězí maso, třeba i do polévky v České republice? A ještě k tomu 750g? No, lacnější je tedy už kuřecí, nebo vepřová kýta, ale hovězí mám opravdu jen svátečně. Prodává se tady tzv.hovězí surovina za 25 kč kilo a to je vždycky hned pryč a je to vlastně žebro a mezitím kousek masa, nic moc, ale i tak si to člověk za ty peníze vezme, pokud dají 2-3 kila a děláme z toho zázraky, protože hovězí je tady v průměru kolem 130 korun za kilo
9. 2. 2009 18:56
Mäso do polievky sme vždy kupovali zadné a k tomu kosť, aby to mäsko bolo kvalitné. A po uvarení sme ho dávali do paradajkovej, kôprovej alebo uhorkovej omáčky. Teraz hovädziu polievku nevarím, tak už to nerobím, ale to mäsko sa dá veruže dobre využiť. A ak by ste skutočne nevedeli, čo s ním, vyskúšajte toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2612-smazene-masov...
9. 2. 2009 18:36
no vy mate chapov, keby mne uz ani hovadzinu nejedli, tak si to hodim, staci ked nejedia zeleninu a to co jedeavs ty z tej polievky volame "para" a jedavala to hlavne mama a potom si nelozila menej na obed a povedala, ze ona sa uz najedla pary
9. 2. 2009 18:11
my ked sme toto varievali tak sme hovorili, ze mame cigansky obed.... mali sme to s dcerou velmi v oblube...no ale potom som sa vydala a moj najdrahsi nema rad varenu hovadzinu...a potom sa vydala ona a jej najdrahsi nema rad varenu hovadzinu a tak sme s tym skoncili. ja si teraz do polievky hovadzej hodim cely surovy zemiak a potom zjem s tou varenou zeleninou a zemiakom hovadzie na posedenie...muz kruti hlavou a ja mu zas krutim na oplatku hlavou, ked si na ranajky dava zakusky...tak.
9. 2. 2009 18:06
fotku pridam vecer
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 45 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 3 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 12 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 33 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: levny obed levne recepty na obed tip na oběd typ na oběd levne obedy recepty co uvařit na oběd dobrý nedělní obed.cz tipy na oběd typy na obed levné obědy recepty na levné obědy dobre recepty na obed recepty na oběd tip na dobrý oběd co na obed rychly levny obed nejlevnější oběd rychlé levné obědy recepty nejlevnejsi obedy recepty typ na dobry oběd
Suroviny: maso hovězí, zelenina kořenová, voda, sůl, pepř černý, koření nové koření, nať petrželová, těstoviny polévkové, protlak rajčatový, mouka, olej, voda, cukr, sůl
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
9 názorů