Bramborák POHODA
Dozlatova usmažené bramboráky najdeme ve stánku s jídlem na každé pouti. Bramborák, zvaný pohoda, v ústech krásně křupne a vy ucítíte chuť majoránky, česneku a brambor. Připravit je zvládnete během půlhodiny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo chce, může je ještě na pánvi posypat trochou strouhaného sýra (my ale nesýrujeme). Zkoušela jsem brambory nastrouhat i nahrubo, připadají mi trochu křupavější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2018 17:35
27. 10. 2018 13:53
Nezlobíš. Musím umět svoje chutě ovládat, ne? Ale díky za připomenutí, asi nám je zítra také usmažím. Jsou opravdu výborné
27. 10. 2018 13:47
27. 10. 2018 10:23
Díky
27. 10. 2018 10:17
( Já jsem v tomhle asi divná, nechápu moc bramboráky ve kterých je vejce, mouka, ještě třeba mléko...prostě kaše....Stejně to mám s lečem rozvařeným na kaši....)
1. 4. 2014 11:07
1. 4. 2014 09:32
7. 3. 2014 18:27
6. 3. 2014 23:24
3. 3. 2014 14:10
26. 2. 2014 09:51
Souhlasím s Jitkou suchý bramborák není bramborák, bez sádla to prostě nejde , držet pohromadě by fakt měl, ten škrob to zvládne. Já si dokonce myslím, že bez námi přidávané mouky nebo krupice bude dokonce vhodnější pro diabetiky
26. 2. 2014 09:01
chocolate: jj, tyhle nebyly na ubrousku - chtěla jsem fotku venku, slunko už zapadalo, tak jsem hned s prvníma hotovýma hnala ven fotit neteř.....ale jak jsem psala, tuk se dá odsát na ubrousku, tyhle bramboráky máme jen na chuť a navíc - mě osobně se zdá, že ty z brambor strouhaných nahrubo, jsou "dietnější".
Nebo - jak píšeš, bramboráky bývají mastnější a kdo si hlídá tajli nebo ho zlobí žlučník, ať si uvaří zeleninku
Tím končím (i možnou budoucí) debatu k zlé, zlé mastnotě bramboráků....
BUBAK: tys je už stihla udělat, že je hodnotíš jako mastné? Jsi tedy šikovná........................
nigina: ne, nemusí se dělat dlouho, smaží se jako ty klasické. Drží pohromadě hezky, myslím, že díky škrobu, který je v bramborech
25. 2. 2014 22:44
25. 2. 2014 20:51
Tak jen doufám, že to zase někdo nepřelouská jako rýpání a kritiku.
25. 2. 2014 20:44
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 9 minutami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 17 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 25 minutami
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 8 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 8 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 8 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 8 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 9 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 9 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 12 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit ty nejkřupavější bramboráky? Máme pro vás 2 důležité rady našich babiček
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Další recepty
Tématické fráze: bramboráky bramborácky bramborák bez vajec jak udělat bramborák jak udelat bramboraky bramborák tncz nova klasický bramborák bramboraky bez vajec bramborák nahrubo top recepty bramborák recepty bramborák recept na bramborák pohoda.cz bramboráky nahrubo nemastné bramboráky tn.cz jak strouhat brambory na bramboráky bramborak bez vejce top recepty bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, majoránka, olej, sůl
Bramborák POHODA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL1r
36 názorů