Cizrnový „skorobramborák“ v troubě bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové 7 názorů

Suroviny

250 g cirznové mouky
50 g solamylu
600 ml vody
2 stroužky česneku
1 lžička prášku do pečiva
sůl
majoránka
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme cizrnovou mouku, bramborový škrob a kypřicí prášek. Přisypeme v dlani utřenou majoránku, rozetřený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme vodu a vymícháme v hladké těsto.

  2. Necháme 15 minut odpočinout, aby mouka nasákla tekutinu a znovu promícháme. Těsto by mělo být husté asi jako na bramborák. Pokud je příliš husté, zředíme ho trochou vody.

  3. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C dozlatova.

  4. Po upečení nakrájíme na čtverce a podáváme jako klasický bramborák – samotné, s nakládanou zeleninou nebo s masovou směsí.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnový „skorobramborák“ v troubě bez lepku, mléka a vajec

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavý recept:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    srettka:sretti, naopak, cizrna i mouka teda ti pěkně vyrovná rovnováhu sil v těle, teda můj dr. to řekl jinak - prostě budeš čilá a zbytek dodat nemůžu, to uznej....ty už si to domyslíš, jak tě znám:-D:-D:-D;-);-);-), ne vážně, je prostě zdravá a důležitá pro organismus, je dobře, že se k ní lidi vracej. já ani netušila, že jsme ji znali i u nás :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • petram petram(autor receptu)

    srettka: :-) Vůbec ne. Sama mám extrémně citlivé zažívání (viz moje dietka), ale po pokrmech z cizrnové mouky mi nikdy nic nebylo.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    cizrna mi chutnala v tunisu:-p mam koupenou, teda ne mouku, to jsem ani netusila, za je z ni i mouka. a netrhaji tihle cizrnoráci trakt? abych si k tomu nemusela naordinovat prdikulky, teda espumisan:-8

    Odpovědět

  • petram petram(autor receptu)

    spagetka: Přesně tak, škrob slouží jako dobré pojivo a pokud musím vařit a péct bez vajec, používám ho dost často. A jinak děkuju za chválu :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To se mi líbí, ty nezklameš a jako i pro dia dietu skvělý :-p:-p:yes::yes:
    Akorát ten solamyl tam je proč, když dáváš i prášek do pečiva? Aby to líp drželo?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No to mne potěš! Zítra se musím podívat po cizrnové mouce.:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna a lepek bramborák bez vajec cizrna lepek cizrnové bramboráčky cizrnový burger obsahuje cizrna lepek bramboráčky bez vajec recepty z cizrnové mouky je cizrna bez lepku bramborák s czrnnou obsahuje cizrna lepek? cizrna lepek cizrna bez lepku cizrnovy peceny bramborak bramborák bez vejce cizrna obsahuje lepek cizrna recept lepek cizrna recepty lepek obsahuje cizrna lepek ? recept s cizrnou