Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z pažitky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy chvilka

chvilka

1. 5. 2014 18:48

Suroviny

Porce: hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky

Nutriční hodnoty

Energie7 746 kJ / 1 851 kcal
Bílkoviny12,25 g
Tuky191,84 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy14,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.

Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.

Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.

Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.

Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

před 12 hodinami

Květy z pažitky, když jí je moc, přidáváme do pomazánek, a tohle pesto také vyzkoušíme.:-K

misula29

1. 5. 2018 21:13

Dnes jsem vyrobila z první pažitky, chuťově velmi dobré, už se těším, až pesto použiji v nějakém jídle.

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 6. 2015 22:22

spagetka:Ladi,tohle"pesto"dělávám i ze zásob z mrazáku:-)I u nás pažitka roste jako o závod:-))

spagetka spagetka

14. 6. 2015 16:51

Recept jsem si neuložila:-8:-8, což tímto napravuju. U našich se pažitka dosti "rozdivočela", tak kromě mražáku hledám i jiné možnosti uchování, dostala jsem tip na pažitku v soli a guglík mi našel i toto. Takže rozhodně udělám :yes::yes::yes::yes:

janatka janatka

29. 5. 2014 17:32

Anna Kocikova:Já jsem přidávala také slunečnicový co mi zbyl z domácích sušených rajčat.!!;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 5. 2014 13:01

janatka:Dana61:Děvčata,udělaly jste mi velkou radost:-*děkuji:-K

Ivetko,díky i za foto:yes:Jsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnit:-DPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající:-p
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok:-)

Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno:-)

Dana61

29. 5. 2014 12:39

je to mňamka:yes::-D grilované papriky nemaje, česnek nemůže, tak jsem rozmichovala se sušenými rajčaty a je to mňamka;-)dcera, když byla dvouletá říkala šmytlík a zůstalo jí to dodnes, nic nepomohli opravy na šnytlík čili pažitka:-D:-D

janatka janatka

29. 5. 2014 12:12

Vůbec jsem si namyslela,že to bude chutnat tak dobře.Když jsem to rozmixovala,říkala jsem si,že to bude šlichta.je to vynikající a už mám vyzkoušené do smaženým vajíček.:yes:;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 5. 2014 18:38

suslajda:Budu ráda;-)děkuji:-K

suslajda suslajda

3. 5. 2014 19:31

Drahuško pažitka na zahradě roste jak blázen, určitě vyzkouším;-):-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 5. 2014 18:29

Díky všem:-):-K

1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde:-)Ale na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.

Irule Irule

2. 5. 2014 14:51

:yes: Drahuško, super, to si ukládám :yes::yes:;-):-K

hosta hosta

2. 5. 2014 08:38

to je dobrý nápad, taky mi roste jak zběsilá:yes::-))

1974andrea 1974andrea

1. 5. 2014 20:41

Chuťově to bude jistě výborné:yes: Jen já mám problém s pažitkou v mixéru. Jednou jsem si chtěla ušetřit práci při krájení pažitky do směsi bylinek do mrazáku a použila jsem mixér. Pažitka byla taková olepená od té své " šťávy " a nebyla sypká. Tak už zase pěkně růčo:-S:-D I když tady ta mazlavá konzistence vadit nebude;-)

spagetka spagetka

1. 5. 2014 19:16

Anna Kocikova: Tak to tě chápu, u nás asi před 5 lety? asi... nám někdo taky vykopal keř libečku, šalvěj, meduňku, mátu, bazalku,... prostě veškeré vzrostlé byliny a nechal jen jakési odkopky :-//:-//, mě málem trefil šlak.... Kdyby si někdo řekl, klidně mu dám. Trvalo mi docela dlouho, než jsem naše ukecala, že fakt se bylinkám nejlíp daří venku na záhoně.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pažitkové pesto pesto z libečku pažitka recepty libečkové pesto jak uchovat pažitku uchování pažitky pažitka v soli pažitka recept na pesto recepty z pažitky pazitka recept recepty pažitka pazitka do mrazaku libeček pesto jak udělat pesto jak uchovat libeček jak uchovat domácí pesto pažitka uchování pesto recept libeckové pesto recept

Suroviny: pažitka, olej olivový, paprika, sůl, pažitka, olej olivový, sůl, česnek,

TopRecepty.cz

Pesto z pažitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zWq