Omáčka na těstoviny - pesto

www.toprecepty.cz Kuchař:

Omáčky 3 názory

56

Suroviny

50 g čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
2 lžíce piniových oříšků
120 ml olivového oleje
40 g najemno nastrouhaného parmazánu
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve hmoždíři rozdrtíme bazalku, česnek, piniová jádra a koření na jemnou pastu. Směs přendáme do misky a po troškách vmícháme olej.

  2. Přidáme sýr, ještě jednou dobře promícháme a dochutíme pepřem.

  3. Směs je také možné připravit v mixeru, postupujeme obdobně, olej přikapáváme až nakonec.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka na těstoviny - pesto

  • marian.x marian.x(neregistrovaný)

    proboha , ve hmoždíři ano , ale ne v kovovém....bazalka se nesnáší s kovem , proto Vám pesto čeasem zčerná a zhořkne....a parmazán seženete v kdejakém mega-super-hypermarketu i když mnohé odradí jeho cena ( 580,- - 600,- Kč/kg ) ale věřte , že ta cena je vyvážena kvalitou.Jako náhražku doporučuji Grand Moravia ( cena v Globusu cca 360 ,-/kg ) a věřte , že rozdíl mnohdy nepoznáte.Nenechte se ale napálit tím , že Vám prodají již zabalený kousek , který je z větší části pouze kůrka ale požadujte odkrojení z bochníku.Pak teprve poznáte chuť pravého pesta a již nikdy více nebudete chtít nic jiného.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Proboha, do pesta místo parmazánu eidam? Taková škoda :-(. Příště raději bez sýra, když není parmazán, nebo nějaká rozumná náhrada, např. sýr Grand Moravia (bežně k dostání v supermarketech).

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Opravdu moc dobré. Na jednu porci jsem dala asi jednu lžičku pesta.:yes: Piniové oříšky jsem sehnala, ale parmezán opravdu ne, tak jsem použila eidam.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo