Uchování hub

Levik Kuchařka: Levik

Houby 18 názorů

Suroviny

čerstvé nasbírané houby
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jsme na dovolené třeba pod stanem a nemáme možnost jak uchovat houby, kterých je hodně, vezeme si s sebou pár zavařovacích sklenic a kilo nebo dvě soli.

  2. Houby očistíme, nakrájíme a vkládáme do sklenic, prosypeme solí, zase houby, sůl atd. Do sklenice se hub vejde hodně, do druhého dne pustí šťávu, klesnou a můžeme doplňovat další den čerstvě nasbíranými.

Poznámka

Uskladníme v chladnu, před použitím houby propláchneme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uchování hub

  • Popelka21 Popelka21(neregistrovaný)

    Levik: super děkuju, tak nějak jsem si to plánovala, kdyby se nikdo neozval :-)

    Odpovědět

  • Levik Levik(autorka receptu)

    Popelka21: Pokud budeš přidávat další houby,tak vodu můžeš odlít,jinak ji nechej.;-)

    Odpovědět

  • Popelka21 Popelka21(neregistrovaný)

    Asi se zeptám jako blbec :-), ale mám tam strašnou spoustu vody, to se odlívá, nebo se tam nechává? :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Super nápad...:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dobrý nápad:yes:chystám se na zítra na žampiony:-))+7

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Ano, je to pravda a v zimě jsou jako čerstvé.

    Odpovědět

  • Levik Levik(autorka receptu)

    Tak jak píše spagetka vydrží do dalších hub,ještě mám zbytek v jedné sklenici.:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Akrim - klidně do příští sezony, u nás ale mizí už v lednu a teď se už těším na novou sbírku hub, déle než do příští sezony u nás nikdy nevydržej ani nakladáné nakyselo ani mražené ;-)

    Odpovědět

  • Akrim Akrim

    Jak dlouho takové houby vydrží, Je to bezva nápad, zvláště když si představím, jak jsem o dovolené navlékala plátky hub na nit, protože nebylo kde sušit...:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dobrý nápad :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Levik Levik(autorka receptu)

    Jsou jako zavařené:-8

    Odpovědět

  • Levik Levik(autorka receptu)

    Přesně tak,nikdy jsem houby už nezavařovala,já je mám většinou jeden rok.Dnes jsem vařila polévku,houby chutnají jak čerstvé a ta chuť:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Angel 666 - odpovídám za evu, ale určitě mě doplní - v soli se konzervuje od pradávna. Můžeš to pak doma i zakonzervovat převařením, i když já to považuju za zbytečné a nikdy se mi nhic nezkazilo,ale jen v soli ti to fakt vydrží hodně dlouho, pozor jen při dávkování, nic nesol dřív než ochutnáš ;-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evo super!!! Já už jsem si říkala, že snad na houby pojedeme někam do Čech na výlet, nebo co, ale pak jsem si říkala, "no jo, ale co s těma houbama, pokud se hned nevrátíme?" Pár skleniček a sůl se vždycky vleze! Díky za nápad, ikdybychom letos už nic nenašli, určitě ti patří plus za nápad!!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak uchovat houby uchovaní žampionu jak dlouho vydrží mražené houby jak uchovat čerstvé žampiony zavařené žampiony zavařené houby jak uchovat čerstvé houby jak uchovat žampiony jak uchovat susene houby zavaření hub uchovávání hub jak dlouho vydrží žampiony jak uchovat houby do druhého dne jak dlouho vydrží sušené houby houby uchování žampiony uchování jak dlouho vydrží houby uchovani cerstvych hub jak dlouho vydrží zavařené houby uchování sušených hub

Zapomněl/a jsem heslo