Uchování hub

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jsme na dovolené třeba pod stanem a nemáme možnost jak uchovat houby, kterých je hodně, vezeme si s sebou pár zavařovacích sklenic a kilo nebo dvě soli.

  2. Houby očistíme, nakrájíme a vkládáme do sklenic, prosypeme solí, zase houby, sůl atd. Do sklenice se hub vejde hodně, do druhého dne pustí šťávu, klesnou a můžeme doplňovat další den čerstvě nasbíranými.

Poznámka od kuchařky

Uskladníme v chladnu, před použitím houby propláchneme.

Komentáře k receptu Uchování hub

  • Popelka21 Popelka21(neregistrovaný)

    Levik: super děkuju, tak nějak jsem si to plánovala, kdyby se nikdo neozval :-)

    Odpovědět

  • Levik Levik(autor receptu)

    Popelka21: Pokud budeš přidávat další houby,tak vodu můžeš odlít,jinak ji nechej.;-)

    Odpovědět

  • Popelka21 Popelka21(neregistrovaný)

    Asi se zeptám jako blbec :-), ale mám tam strašnou spoustu vody, to se odlívá, nebo se tam nechává? :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Super nápad...:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dobrý nápad:yes:chystám se na zítra na žampiony:-))+7

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Ano, je to pravda a v zimě jsou jako čerstvé.

    Odpovědět

  • Levik Levik(autor receptu)

    Tak jak píše spagetka vydrží do dalších hub,ještě mám zbytek v jedné sklenici.:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Akrim - klidně do příští sezony, u nás ale mizí už v lednu a teď se už těším na novou sbírku hub, déle než do příští sezony u nás nikdy nevydržej ani nakladáné nakyselo ani mražené ;-)

    Odpovědět

  • Akrim Akrim

    Jak dlouho takové houby vydrží, Je to bezva nápad, zvláště když si představím, jak jsem o dovolené navlékala plátky hub na nit, protože nebylo kde sušit...:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dobrý nápad :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Levik Levik(autor receptu)

    Jsou jako zavařené:-8

    Odpovědět

  • Levik Levik(autor receptu)

    Přesně tak,nikdy jsem houby už nezavařovala,já je mám většinou jeden rok.Dnes jsem vařila polévku,houby chutnají jak čerstvé a ta chuť:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Angel 666 - odpovídám za evu, ale určitě mě doplní - v soli se konzervuje od pradávna. Můžeš to pak doma i zakonzervovat převařením, i když já to považuju za zbytečné a nikdy se mi nhic nezkazilo,ale jen v soli ti to fakt vydrží hodně dlouho, pozor jen při dávkování, nic nesol dřív než ochutnáš ;-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evo super!!! Já už jsem si říkala, že snad na houby pojedeme někam do Čech na výlet, nebo co, ale pak jsem si říkala, "no jo, ale co s těma houbama, pokud se hned nevrátíme?" Pár skleniček a sůl se vždycky vleze! Díky za nápad, ikdybychom letos už nic nenašli, určitě ti patří plus za nápad!!

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak uchovat houby uchovaní žampionu jak dlouho vydrží mražené houby jak uchovat čerstvé žampiony zavařené žampiony jak uchovat čerstvé houby jak uchovat susene houby zavařené houby jak uchovat žampiony zavaření hub jak dlouho vydrží žampiony jak dlouho vydrží sušené houby jak uchovat houby do druhého dne uchovávání hub houby uchování žampiony uchování uchování sušených hub jak dlouho vydrží houby uchovani cerstvych hub jak dlouho vydrží zavařené houby