Grilovaná mrkev

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Přílohy 14 názorů

Suroviny

8 mladých mrkví i s natí
olej
grilovací koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uřízneme nať z mrkve tak, aby nám tak 5 cm zůstalo.

  2. Mrkev důkladně omyjeme a dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut.

  3. Poté vyndáme na ubrousek, osušíme a potřeme grilovacím kořením které jsme rozmíchali s trochou oleje.

  4. Dáme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran asi 10 - 15 minut (podle velikosti mrkve).

Poznámka

Používáme jako přílohu k masu, případně můžeme i samotnou jako lehkou večeři. V tom případě můžeme posypat strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná mrkev

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    simča: povařím kvůli měkkosti a dogrilovávám pro chuť. Nerozumím "a i tam přidává olej" - kam??? Jen do grilovací marinády.Nikam jinam.

    Odpovědět

  • olinka55555 olinka55555(neregistrovaný)

    skvělý nápad, určitě vyzkouším. mňam:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Grilovat se dá cokoli,je báječná a kedlubny jsou také super zkuste.;-):-)Já pokud není mrkev letošní a tedy mladá blanšíruji,pak na gril,mladá není třeba,ale každý je zvyklý dělat jinak.;-),

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Mňam:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    simča: to nevím.. to bude muset prozradit autor;-):-)

    Odpovědět

  • simča simča(neregistrovaná)

    rebeka: Ale proč předváří a pak griluje a i tam přidává olej, to se mi zdá opravdu zbytečné:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    míla: to je otázka.. tady je článek o mrkvi.. takže citace:
    Vařená nebo nevařená?
    Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.

    Odpovědět

  • míla míla(neregistrovaná)

    hm,mrkev je zdravá jen syrová,tohle tedy pro mě ne:-S a k tomu ještě na grilu,vůbec si neumím předtavit tu chuť.A nepište mi nikdo,ať to tedy vyzkouším:-D:-D

    Odpovědět

  • Simča Simča(neregistrovaná)

    Jen mi není jasné, když je to mladá mrkvička a griluješ ji 10-15 minut, proč ji předtím předváříš:-? Zdá se mi to zbytečné a vše, co mrkvička v sobě má skončí v té vodě.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • magdalenka magdalenka

    Skvelý nápad!:yes:

    Odpovědět

  • nikol nikol(neregistrovaný)

    Grilovat mrkev mě nikdy nenapadlo, ale vypadá to dost dobře:-);-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • mirča mirča(neregistrovaná)

    vypadá to zajímavě :) a chut:-)ně :)

    Odpovědět

Tématické fráze: grilovaná kedlubna nať z mrkve recepty nať z mrkve grilování mrkve grylovaná mrkev grilovana mrkva grilované mrkve grilované mrkvičky grilovaná mrkvička recept na grilovanou mrkev grilivana mrkev grikovaná mrkev grilovaná mrkev v troubě mrkev s natí recept mrkev nat jak využít nať z mrkve jak využít nať mrkve mrkev recepty griovana mrkev mrkev vaření

Zapomněl/a jsem heslo