Polévka pro nenasyty
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dooručuji k polévce tmavý chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2014 13:34
Já zeleninu restuji na máse kvůli chuti a stravitelnosti. Ale hlavně kvůli chuti. Vegetu téměř nepoužívám, ale do téhle polévky a těstovinového salátu ji prostě dávám
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
6. 11. 2014 09:25
Taktiež najprv vždy orestujem cibuľu a až potom to ostatné.
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
6. 11. 2014 05:44
Při orestování zeleniny se lépe vstřebají vitamíny, které jinak tělo nevyužije, jedná se zejména o betakaroten, ale celkově je zelenina při restování lépe stravitelnější a chutnější.
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
5. 11. 2014 23:57
Líbí se mi, jak je recept krásně napsaný, ale to je tak asi všechno...
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 28 minutami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 3 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 4 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Tématické fráze: maminy eu. polévka z růžičkové kapustičky s houbama polévka z růžičkové kapustičky a houbami kapustičky mrkev polévka kapustičky mrkev polévka tncz nova tuk v tele
Suroviny: brambory, mrkev, celer, cibule, cuketa, kapusta růžičková, hrášek, kukuřice, máslo, petrželka, vegeta, kmín mletý, pepř, olej dýňový, vejce
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
4 názory