jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Klasický hospodský guláš (vídeňský)
nahoru
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský) Klasický hospodský guláš (vídeňský)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso

Suroviny:

500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka)
500 g cibule
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
4 stroužky česneku
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
1 malý rajský protlak
černý pepř
sůl
1 lžíce majoránky
voda na podlévání

cibule na ozdobu

Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm restujeme dohněda, trvá to asi 15 minut. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme a postupujeme rychle, aby nezhořkla.
Následně přidáme kousky masa. Ze všech stran je opečeme, dobře mícháme (guláš se má přichytávat ke dnu hrnce, ale ne připalovat). Když je maso orestované, osolíme (cca 10 špetek) a opepříme. Přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zalijeme malým množstvím vody - asi 2 dcl. Do základu přisypeme kmín, prolisovaný česnek a necháme dusit na co nejnižší teplotě.
Guláš stále hlídáme a občas promícháváme. Přiléváme vodu po menších částech, protože jak již bylo řečeno, měl by se přichytávat, ovšem nikoli připalovat.
Po cca hodině a půl maso ochutnáme a pokud je měkké, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a povaříme ještě 10 minut.
Guláš nemusíme (a ani bychom neměli) zahušťovat, postaral se o to rozvařený cibulový základ. Jediné povolené zahušťovadlo je v případě potřeby chlebová strouhanka.
Podáváme posypané čerstvě nakrájenou cibulí, nejlépe s houskovým knedlíkem, případně s bramboráčky nebo těstovinami.

Tento guláš jsem dnes vařila a hledala recept, k němuž bych dala fotku. Gulášů je tu spousta, ale tento základní a nejobyčejnější zatím chybí, a to i přestože je mi jasné, že ho každý zná... Tolik na mou omluvu...:-)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
109 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Klasický hospodský guláš (vídeňský)"

autor: Janča (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2014 21:01:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle guláš podle tohoto receptu vařím už hezkých pár let a vždycky je úžasný! Nejsem žádná kuchařka, spíš naopak(u nás vládne kuchyni muž), ale nikdy mi nezhořkl a vždycky byl perfektní. Každá návštěva se po něm může umlátit. Přidávám trošku chilli papriček a je perfektní!!smajlik

autor: hosta
vloženo: 22.11.2014 23:39:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hořkost může způsobit i to, když se přežene "hnědost" cibulesmajlik. Papriku my přidáváme až na orestované maso, lehce se promíchá a potom se přikryté poklicí na malém ohni (zmírněném příkonu elektřiny) - u nás na kraji kamensmajlik nemusí hodně dlouho podlévat, maso šťávu pustí samo. Barvu omáčky dělá právě ta správně dohněda opečená cibule

autor: Patricie
vloženo: 22.11.2014 22:10:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám stejně jako Eliza a nikdy, opravdu nikdy jsem neměla guláš hořký.

autor: Merylas
vloženo: 22.11.2014 20:06:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: Dá se postupovat oběma způsoby, dobře radí Žížala , že pokud se sype paprika už do cibulového základu bez masa, nesmí být ten tuk hodně moc rozpálený, raději hrnec na chvilku odstavit, vmíchat papriku, nechat za stálého míchání jen zpěnit a okamžitě přidat maso a rychle míchat, opékat a nedělat to do úplného "bezvědomí" masa. Nesmí se připalovat, je to popsáno i v receptu. Pokud někdo dělá něco poprvé, ne vždy se zadaří a vaření je hodně i o praxi. Guláš, svíčková atp. je těžší než třeba upéct kuře. Příště to už určitě bude OKsmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 17:28:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prostě dát papriku až na orestované maso a hned podlít. Nevím jaké máte finty a jakou papriku používáte ale kdo není profík tak mu to podle tohohle zhořkne.

autor: spagetka
vloženo: 22.11.2014 17:25:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: myslím, že vícero lidí se snažilo poradit a bylo řečeno vše, jen bychom se opakovali. Prostě zkoušet. smajliksmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 17:22:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: No ale během toho restování zhořkne. Já tu papriku samotnou nesmažil

autor: spagetka
vloženo: 22.11.2014 17:16:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: aha, já to napsala špatně, já myslím tu papriku, tu hlídat, maso samozřejmě déle smajliksmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 17:11:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: Souhlasím, ale za 3 sekundy se maso neorestuje

autor: spagetka
vloženo: 22.11.2014 17:09:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: Tam jde ale fakt o sekundy, prostě chvililinku nechat rozvinout chuť a podlít. Já to nestopovala, ale nechat tak 2-3 sekundy rozvinout? Asi tak.smajliksmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 17:05:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Jo ale je tam jeden podstatný rozdíl. Po přidání papriky se to hned podleje.

autor: spagetka
vloženo: 22.11.2014 17:03:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: Jde o rychlost, samozřejmě nemůžu čekat, až se mi paprika spálí. Na rozpálený tuk s cibulí vhodím papriku, zamíchám a tak za dvě vteřiny hodím maso, promíchám a jedu dál
http://www.toprecepty.cz/recept/39163-osecky--srnc...
Např. zde také autor dá nejdřív papriku a až pak maso
Ale uznávám jednu věc, že jde o zvyk, když tam dáte maso, restujete a až pak papriku a restujete, tak výsledek by měl být stejný. Je to o zvyku. Hlavně podlévat, až když je vše orestováno.

autor: Prpcek
vloženo: 22.11.2014 16:51:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také se zapojím do diskuze. Zhořknutí guláše je způsobeno kuchařem (jeho ručičkama), ale ještě mám k receptu připonínku, a to, že cibule nemá být váhově stejně v poměru k masu 1:1, ale oběmově 1:1. Doufám, že to lépe vysvětlí nám milý pan "casino" smajlik.

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 16:50:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinka: Tak mi vysvětlete jak restovat maso s paprikou aby nezhořkla? A proč ve všech ostatních receptech se dává paprika až na orestované maso?

autor: ivulinka
vloženo: 22.11.2014 16:25:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I já dělám stejně jako Eliza, jinak dělat základ na guláš si ani neumím představit a NIKDY jsem papriku hořkou neměla.
Takže Ricco27, je to tvýma rukama a tvojí vinou, že jsi papriku v základu nechal spálit. Věř, že Eliza by o vaření mohla tobě vyprávětsmajlik

vloženo: 22.11.2014 16:13:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zizala:smajlik

autor: zizala
vloženo: 22.11.2014 15:35:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Já tedy dělám guláš léta stejně jako Eliza a nikdy jsem ho hořký neměla.

autor: maris
vloženo: 22.11.2014 14:26:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: já taky - cibule-maso a nakonec paprika. Tu nechám rozpustit a rozvonět, trvá to krátce a hned podliju. Myslím, že restovat maso už s paprikou by se nemělosmajlik

autor: spagetka
vloženo: 22.11.2014 14:07:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: já kupuju papriku přímo z Maďarska od dodavatele, co k nám jezdí, ale opravdu, na orestovanou papriku dávám maso, ale prakticky ihned a míchám. Myslím, že to chce vyzkoušet smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 22.11.2014 14:03:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: samozrejmê, že papriku až na orestované maso - taky to tak dělám. Promíchat, nechat ji v horkém tuku pustit barvu a zalít vodou nebo vývarem smajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 13:56:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Paprika byla čerstvá. Která je teda ta srávná? Prohlédl jsem spoustu receptů a ve všech dávají papriku až na orestované maso.

autor: spagetka
vloženo: 22.11.2014 13:24:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: na guláš vždycky restuju na cibuli papriku, pak maso a nikdy mi to nezhořklo. Je možná chyba i v té paprice - stará, žluklá, od špatného výrobce.... postup v receptu je léty prověřený a je správný. smajliksmajliksmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 11:58:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zizala: Postupoval jsem rychle. Paprika stejně zhořkne při restování masa. Tohle je prostě špatný recept. V každém jiném je psáno papriku až na orestované maso.

autor: zizala
vloženo: 22.11.2014 11:09:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rycco27: Autorka jasně píše - postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla smajlik Asi jste měl příliš rozpálený tuk, je lépe kastrol na chvilku odstavit, vmíchat papriku a až po vmíchání masa, čímž se paprika zchladí, vrátit na oheň. Příště to už bude dokonalé, chybama se přece každý učísmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 10:46:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vida najednou to jde. Takže pokud budete postupovat podle receptu a dáte papriku hned do cibule tak vám zhořkne. Bohužel jsem si tento recept vybral pro svůj první guláš. Takže děkuji autorce za zkažené jídlo!!smajliksmajlik

autor: rycco27 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2014 10:43:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vidím že kritika a negativa se sem ani nedostanousmajliksmajlik

autor: Jakub (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2014 16:29:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak takhle uz jsem dlouho nepochutnal. Talir obklopeny karlovarskym knedlikem cca 13 kusu a splachnul jsem to tretinkou stelly (cesky pivo neni dostupny, jelikoz ziji v zahranici) smajliksmajliksmajlik

vloženo: 07.10.2014 13:02:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monika: Stačí 1 lžíce na cca 1/2kg masa.smajlik

vloženo: 07.10.2014 12:02:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nechal jsem uležet do druhého dne-luxus.

autor: casino
vloženo: 16.07.2014 23:02:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monika:
píšou: 1 malý rajský protlak
což je asi ta plechovčička velikostí trošku větší než padesátikorunasmajlik Bych to odhadl na 2KL vrchovaté.
Roky jsem vařil guláš bez protlaku a nikomu nechyběl...
Nyní, když už, tak takové množství dávám na 1kg masa. Má paní říká, že protlakem se guláš zahušťuje. No, nechci se hádat... trošku asi i zahušťujesmajliksmajliksmajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.07.2014 22:43:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mohl by mi nekdo upresnit kolik rajcatoveho protlaku mam dat do gulase? Kolik lzici nebo gramu? Dekuji.

autor: eloa (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.05.2014 19:25:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak guláš měl velký úspěch, jen jsem nakonec nedávala majoránku a do papriky jsem přidala trochu chilli, aby byl jemně pikantní. Každopádně doporučuji všem. smajliksmajlik I přítel se oblizoval a to měl původně pochyby
Jo a dělala jsem ho ze hovězího zadní, protože kližku s přítelem nemusíme.smajlik
Co se týká poznámek ohledně množství protlaku, tak jsem na dvojnásobnou dávku guláše dala pouze jednu malou plechovku protlaku a stačilo to.

autor: tejaja
vloženo: 11.05.2014 07:47:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

David: vážne? To sa budeš diviť, ale Maďari ten kmín dávajú, a guláš pochádza z Maďarska. Mimochodom, nie je to to, čo sa pojmom guláš rozumie u nás. smajlik

autor: David (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2014 22:57:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pod trestem drátem do oka, nedávat do guláše kmín smajlik

autor: Filip (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2014 20:15:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, ale v recepturách teplých pokrmů je to taky tak, tak to se divím. to maso bych osobně osolil už když ho nakládám do oleje, ale u guláše se to zjevně nedělá.

vloženo: 29.03.2014 11:29:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám VŽDYCKY podle tohoto předpisu, akorát ho dusím v troubě. "A to je potom slivovička", jak by řek děda Komárek smajlik. K tomu zásadně http://www.toprecepty.cz/recept/4360-jemne-domaci-houskove-knedliky/ anebo těstoviny, když není čas čekat na kynutí knedlíků. Díky za recept, to je prostě "ten pořádnej chlapskej" guláš, jak má bejt smajlik.

Šup tam se 103. bodem smajlik.

autor: Dajda
vloženo: 21.03.2014 12:30:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Májule: Musíte to odvodit od množství syrového masa, na pořádnou porci pro pořádného chlapa potřebuje alespoň 150 g masa, takže gulášem z 500 g masa nakrmíte tak 3 mužské. Raději udělejte guláše víc, když zbyde, bude po ohřátí ještě lepší. smajlik

autor: Májule (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2014 12:07:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj. (Zatím) vůbec nevařím a tak se chci zeptat, podle tohoto receptu, kolik toho guláše bude? Přepočítané na chlapské porce nejlépe smajlikVůbec si to neumím představit. Díky smajlik

autor: Broňa Almerová (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2014 11:55:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Podobně guláš dělám i já, pouze jeden rozdíl, stejně jako v Rakousku, nejíme s knedlíkem ale s bramborem smajlik

autor: danielle72
vloženo: 14.02.2014 11:27:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nenechám si ujít tu příležitost udělit krásný stý bodsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: píďa (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2014 15:12:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vše dělám obdobně, jen česnek a papriku dávám až na závěr kvůli zachování aroma a protlak dávám jen vyjimečně

autor: hannyy
vloženo: 04.02.2014 10:06:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za skvělí recept smajlik vy sice píšete že ho každá zná ale já moc omáčky nevařím a když se rozhodnu pro nějakou klasiku automaticky hledám recept smajlik gulášek chutná a dokonce i s rýří (můj chlap nechtěl těstoviny)smajlikposílám bodík smajlik

autor: Romana (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2014 09:26:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající guláš, vařila jsem už podruhé, sice z vepřového a v tlakáči, ale je vynikající! smajlik

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2014 12:58:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já právě dovařila gulášek z divočáka a je super!smajlik

autor: wivienne (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2014 20:12:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to je naprostá a luxusní ňamka smajlik)

autor: Marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2014 22:36:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, myslíte, že chuť se hodně změní, pokud bych dělala guláš z divokého prasete?popř. nemáte nějaký dobrý recept?Díky moc:))

autor: kaccenaa
vloženo: 10.01.2014 15:05:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

úúúžasnej, díky za recept :) smajlik

autor: alenka202
vloženo: 08.01.2014 15:21:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný guláš,už potřetí jsem vařila a rodinka jen mlaskalasmajlik

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2013 21:14:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto je recept podle mého gustasmajlik
... ale pokud by se guláš zdál z té cibule nasládlý, tak stačí zakápnout octem.
Cibule dávám 0,8kg/1kg masa. Často se píše, že kolik masa - tolik cibule... Neméně často se píše, že jaká hromada masa, tak taková hromada krájené cibule.

"Zavření masa" jak se píše v komentářích, u guláše nefunguje - stejně pustí šťávu... Ale ta barva guláše z restovaného masa, tak to je potom ta správná gulášová barvasmajlik

autor: zorzelina
vloženo: 12.11.2013 18:46:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

poctivě jsme bublali hodinu a půl a výsledek? Famóooozní...teď poputuje do lednice pořádně se odležet....děkuji moc za receptík smajlik

autor: kuchařík (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2013 12:53:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

už mi bublá na plotně, dám vědět jak dopadl... Ale šoupl jsem to do papiňáku, abych to nemusel hlídat a podlévat smajlik

vloženo: 01.07.2013 23:27:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velmi dobrý guláš, zvlášť po uležení smajlik Pro naše domácí chutě přidáváme před dokončením ještě hořčici :)

autor: Hladovec (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2013 10:08:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eligie:
Lepší je rajčata oloupat.

autor: Nellinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2013 18:16:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulášek jsem vařila už třikrát a pokaždé se povedl smajlik

autor: eligie
vloženo: 26.05.2013 07:51:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem skoro stejně, jen bez toho rajčatového protlaku, i když pokud byla po ruce rajčata, tak jsem asi tak dvě nadrobno nakrájená přihodila - ale musí se pořádně rozvařit, protože rajčata nejím, i když kupodivu slupky mi nevadí. Teď přemýšlím, co k obědu a protože jsem z lednice vytáhla kus hovězího a protlak mám taky, tak jdu na to. Ještě nevím, co udělám za přílohu, ale ke guláši jde skoro všechno. Dávám bodík.

autor: evuska
vloženo: 06.05.2013 16:05:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky jsem nedávno dělala a moc chutnal, budu ho opět dělat, ale tentokrat bratrovi..doporučuji smajlik

autor: jajiti
vloženo: 04.05.2013 21:31:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

opět tento gulášek zítra k nedělnímu obědu - nejlepší, jaký znám... je super dělaný i na kotlíku venku na ohni. Všem vřele doporučujismajlik

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2013 23:07:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulášek SUPER smajlik

autor: Blade
vloženo: 06.04.2013 19:57:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulášek je výborný smajlik Manžel se olizoval až za ušima smajlik

autor: Vladimír Sobotka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.04.2013 13:37:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, guláš nemá mít omáčku, ale šťávu. Mouku vynechávám, stačí maličko chlebové strouhánky. Zdůraznil bych fázi "zavření masa" - orestování na cibuli 15 minut, aby maso zůstalo šťavnaté. A podlévat méně a častěji dle potřeby, maso se má "přichytávat", ale ne připalovat, musíme to hlídat, promíchávat a dolévat málo, aby maso nebylo vařené. V současné době pozor na kvalitu masa, balíčkové v plastových krabicích v supermarketech (masové výrobky kdovíjak skladované, kdovíjakého původu, namnožené "vnucenou" vodou) se rádo rozvaří na kaši a chuť také chybí. Kostka masoxu na kilo masa neuškodí, zvýrazní chuť šťávy, když jí chceme víc. Kdyby šťáva zbyla, bleskem je z ní gulášová polévka s brambory na kostičky. 1 chilli nebo feferonku, když to není pro děti. Kmín vynechávám, "všechno přetluče".

autor: zylvík (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2013 19:10:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.top recepty.czja tam pridal trosku piva a je to luxus,vřele doporučujismajliksmajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.03.2013 09:01:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak včera jsem dělala svůj první guláš a byla to bomba. Opravdu jednoduchý recept a skvěle popsaný postup, takže jsem to zvládla i já začátečnice smajlik děkuji moc, hrnec zůstal vytřený do čista a to jsem dělala dvojnásobnou dávku smajlik

autor: Eliza
vloženo: 09.03.2013 08:19:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

postovka: Pokud není pozdě... Myslím, že pro osm lidí by mělo stačit zdvojnásobit uvedené množství.smajlik

autor: postovka
vloženo: 07.03.2013 11:50:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat. Zítra budu dělat tento guláš, už jsem ho dělala, takže vím , že je opravdu dobrý, ale dělala jsem ho jen pro mě a manžela, ale teď bych potřebovala vědět kolik čeho pro 8 strávníků. Bojím se, že toho udělám málo. Většinou když vařím, tak toho udělám míň, nějak se mi nedaří uhodnout množství pro více lidí. Prosím poraďte :)

autor: honzis (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.03.2013 12:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes jsem uvařil a pecka nebýt receptů doma bych si asi těžko uvařil děkuji ti .) smajlik

autor: Mikey (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2013 11:12:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak akorát se chystám na tuhle ňamku, místo hovnězího jsem vzal plecko, hově u nás moc nejede :)

vloženo: 20.02.2013 11:03:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak Elizo, dnes jsem uvařila tenhle Tvůj jak říkáš "obyčejný guláš", ale je vynikající, opravdu jako ten hospodský, který mi právě pro jeho chuť vždy v hospodě jednou za století tak chutná. Fakt mam radost, že se mi povedl. Dělala jsem ho z kila kližky a protože pro více strávníků, zahustila jsem ho chlebovou strouhankou a fakt už jiný vařit nebudu !!! Máš boda a hlavně fakt mou radost jako odměnu smajlik.

autor: Lucka Jusic (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.02.2013 15:28:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dnes pro meho Bosenskeho pritele se kterym momentalne ziji ve Finsku udelala tento gulasek.Prijela jsem za nim poprve a protoze si moc pral ceska jidla tak jsem uvazovala i o uvareni tohodle gulase. Ackoliv jsem mela obavy,ze se mi nepovede protoze gulas a zkusenost s hovezim jsem mela prakticky poprve,po uvareni to byly naprosto zbytecne obavy.Jeho synatorovi a priteli chutnal tak,ze na me nezbylosmajlik Moc dekuji a pridavam bodsmajlik i ja zabodovala tak ,jak jsem chtelasmajlikJen tak dal.Jeste jednou dekuji.smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 06.02.2013 00:12:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani.xk: Jani, myslím, že nebude potřeba zahušťovat, ale jestli přece, tak bych přidala nastrouhanou nebo namletou chlebovou střídku přímo do omáčky a dobře rozvařila (můžeš i prošlehávat v místech, kde není maso (nebo ho odhrnout na stranu). Děkuji za komentář a všem, kteří uvařili, za nově přidané body.smajlik

autor: Jani.xk
vloženo: 05.02.2013 23:56:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám se za překlepy ale zlobí me klavesnice a píse si co chce tak omluv ty hrůzy snad to přečteš díky J.smajlik

autor: Jani.xk
vloženo: 05.02.2013 23:54:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak guláš vypada opravdu exkluzivně určitě ho podle tebe uvádím jelikož ten co vaří nemá tu barvicku jako tvujsmajlikJen dotaz prosím té jelikož manžel ma raději hustejsi tak kdy tam mám dat ten chléb a jestli ho mám nástrojů hrát přímo do kastrolu nebo do misky a mixovat s omáčkou nebo jen rozvařit? Moc ti děkuji za odpověd a dávám bodik pa Janasmajlik72!!!smajlik

vloženo: 05.02.2013 19:35:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je výborný smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 10.01.2013 22:11:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagetko a Chocoladko, díky za názor. Ovšem snad se nám i Lomacka vyjádří...smajlik

autor: chocolate
vloženo: 10.01.2013 21:42:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Do guláše klasik hovězího podle mě patří, do guláše z vepřového ho nedávám.Ale já jsem pouhý amatér.

autor: spagetka
vloženo: 10.01.2013 21:40:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate:já podle druhu guláše, ale taky do nějakého ho dám

autor: chocolate
vloženo: 10.01.2013 21:36:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lomačka:I já dávám do guláše protlak, dávám přímo na tuk,tím ztratí kyselost.Recept je výbornýsmajlik.

autor: Eliza
vloženo: 10.01.2013 21:07:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lomačka: Protože do něj patřísmajlik. A jakpak ty vaříš guláš...??smajlik

autor: lomačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.01.2013 19:02:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proč dáváš protlak do guláše?
smajliksmajlik

autor: kofola
vloženo: 29.12.2012 15:43:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vždy jsem si myslel že nejlepší guláš dělám já.Teď se hluboce kaju.Prostě bašta.Jdu si nandat další talíř.

autor: Adelka21
vloženo: 07.12.2012 21:22:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úžasnýý!! Též připisuji do své knihy receptů :)

autor: Mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.12.2012 10:39:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Delam jen gulas podle tohoto receptu. Ma velky uspech, ze ho musim delat v tom nejvetsim kastrolu co doma mame a jeste je to malo.
Vsichni si ted mysli, ze jsem vyborny kuchar smajlik

autor: Nella (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.12.2012 13:18:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tááák, jdu na to smajlik

autor: Eliza
vloženo: 30.10.2012 20:09:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem dlouho nereagovala - omlouvám se - a jsem ráda, že je recept přínosný a chutná.smajlik

autor: Terka0001
vloženo: 27.10.2012 15:36:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Místo kližky (manžel jí nesnáší smajlik), bylo sice použito vepřové plecko, ale i tak to bylo naprosto luxusní!!!! 70 bodík připsán smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: janik (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.10.2012 19:30:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem ho dovařila a dojedla. Byl to můj první ukuchtěný gulášek a musím říct, že byl výborný! Děkuji za super receptsmajlik

autor: Verunka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.09.2012 13:25:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulášek je opravdu vynikající, vřele doporučuji, ale toho protlaku opravdu stačí jen půlka :) skvělej recept smajlik

autor: nadula23
vloženo: 24.08.2012 11:44:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andrea:Pred rokom som natrafila na tento gulášik na mimibazare a už iný nevarím ,je to fantastická baštasmajliksmajlik

autor: Andrea (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2012 12:27:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úplně slintám smajlik Hned se do něho dneska pustím..

autor: Monička (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2012 19:57:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejlepší gulášek smajliksmajliksmajlik Jako od maminky VÝBORNÝÝ

autor: Jana Pá
vloženo: 24.06.2012 15:58:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

deleavero: Šikula-nebo-šikulkasmajlik, já mám více let, ale mám problém uvařit něco takového dobrého, ale není problém, aby si zde přidala nějakou vychytávku, nesmajlik, po těch letech už určitě umíš, každá rada dobrásmajlik, tak přidej "moudro"smajlik (např. já ve 14 letech chodila za klukama-nebo, vlastně kluci lítali za mnou)smajliksmajliksmajliksmajlik receptu posílámsmajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2012 15:15:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

deleavero:Opravdu velmi přínosný komentář.

autor: deleavero (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2012 14:58:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takový guláš jsem už dělal ve čtrnácti letecha dnes mně je už 53 let,takže to není nic nového.smajliksmajlik

autor: Sabina (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2012 18:34:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky jsem dnes delala a moc mi chutnal. akorat protlaku dám méně.. smajlik

autor: jakub (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2012 14:35:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zrovna vářím akorát protlaku dám příště méně:)

autor: Omarek
vloženo: 08.06.2012 13:24:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu luxusní gulášek, velká mňamka :) děkuji za recept a už nikdy jinýýýýý ;)smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 06.05.2012 23:11:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem moc ráda za osvědčení a úspěch tohoto receptu. Guláš mojí babičky (naučila se ho od dědy) je opravdu jedinečný. Však se na něj u nás v hospůdce svého času stavovaly celé davy...smajlik

autor: Radek (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.05.2012 22:55:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dneska jsem ho zkusil a je to opravdu jednoduché!Chce to opravdu trpělivost při míchání a dolejvání vodou,ale výsledek stojí za to!Jenom jsem to asi přehnal s tím protlakem,dal jsem tam celou tu malou plechovku a bylo ho tam na chuť až moc-příště dám tak půlku.Díky za recept!smajlik

autor: erika a kuba (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2012 15:19:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

guláš fajn i podle vašeho receptu,ale přece jenom jsme tam pridali nejaky věci navíc ale jinak supeerr :):):) diky za recept erža smajlika kuba

autor: Eliza
vloženo: 26.03.2012 19:58:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mejdlo: smajlik Guláš je právě o tom neustálém hlídání a lehounkém podlévání. Jsem ráda, že chutnalo a příště se zcela jistě podaří ještě lépe. Každý kuchař prošel určitým vývojem, než ten nejdokonalejší guláš vychytal...smajlik Jinak, je pro mě ctí, že se rodinný (i když hospodský) guláš usazuje v mnoha kuchyních a je tolik oblíbený.

autor: mejdlo (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.03.2012 18:50:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulášek je výbornej. sice jsem ho docela dost připekla, ale to je tim, že poprvný vždy zapomenu na nějaký detail a tady to bylo to, že jsem nalila jen ty dvě deci a pak už nedolívala. jinak jsem dala stroužek česneku navíc a vařila o něco kratší dobu. Píšu si do knihy svých oblíbených receptů smajlik

autor: Eliza
vloženo: 16.03.2012 15:08:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TerkaV: Děkuji Ti za komentář...smajlik, takový potěší každého autora receptu..smajlik
Pinkulinku, moc děkuji za vyzkoušenísmajlik

autor: TerkaV
vloženo: 16.03.2012 14:14:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bodík 61smajliksmajlik Konečně mám guláš, který je moc dobrý a nenáročný a hlavně nezbyl do druhého dne smajliksmajlik Konečně můžu říct, že umím udělat dobrý gulášek, moc moc díky za receptíksmajliksmajliksmajlik

autor: pinkulinku
vloženo: 11.03.2012 12:19:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tenhle gulas se mi opravdu povedl! dekuji za recept!smajlik

autor: Eliza
vloženo: 25.02.2012 22:19:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona: Rádo se stalo...smajlik

autor: Simona (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.02.2012 21:59:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doteď jsem dělala guláš špatně. Od teď je perfektní. Díky moc za recept!smajliksmajlik

autor: Tomas (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.02.2012 11:53:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prave dokoncuji gulas dle tohoto vydareneho receptu,asi ho budu muset zahustit bramborou protoze nemam chleb...ale barvu ma hezkou a jak tady ve spanelsku voni cesky gulasek...diky

autor: Eliza
vloženo: 18.02.2012 13:01:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pavla m.: Tak držím palce a ozvi se, jak to dopadlo..smajlik Pokud by vyhrál švára, vytáhni z něj podrobnosti...smajliksmajlik

autor: pavla m. (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2012 12:49:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

soutěžíme se švárou kdo udělá lepší guláš a myslím že díky tomuto receptu vyhraju děkujismajliksmajlik

autor: Mirusha
vloženo: 07.01.2012 14:57:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dovařila a....Mám vítěze smajliksmajliksmajliksmajlik Úžasná barva, úžasně chutná a opravdu hustá šťáva....A to jsem se jako dcera "hospodskýho" naochutnala už spousty gulášů smajlik Dávám bodsmajlik

vloženo: 06.01.2012 22:21:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Davam bodickasmajlik vypada uplne k "sezrani" smajliksmajliksmajlik Zitra se na nej vrhnu,snad se mi povede..hovezi jsem jeste nedelalasmajlik

autor: Eliza
vloženo: 05.01.2012 12:40:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano a Nessinko, nesmírně mě to těší a děkuju za realizaci a komentáře.smajlik

autor: Nessinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2012 23:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji za uzasny recept!!!smajlik ... Do dnesniho dne jsem varila gulas v papinaku a s kupovanou korenici smesi, ale to se tomuto gulasku neda ani prirovnat. Vsichni stravnici byli nadmiru spokojeni a jen smutne koukali na prazdne dno hrnce smajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2011 14:43:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdravím sem tu po prveve,ačkoliv moje mamuska je tu bjezne.Vzomela sem si na tyto stenky a využila smajlik Ačkoliv sem antitalent na vaření-podle tohoto receptu to musí zvládnout každysmajlik Vaření me začíná bavit juhuuu...
jestly někdo znáte bybinku tak ji pozdravujtesmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 19.10.2011 22:07:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem opravdu ráda, že se tento klasický guláš přiřadil k dobře hodnoceným receptům. Jsem přesvědčená, že si to zaslouží, protože ačkoli jsem v životě vyzkoušela řadu předpisů na nejrůznější guláše, tak tento je i podle mě nepřekonatelný.smajlik

autor: postovka
vloženo: 19.10.2011 22:01:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výýýýýýýýborný gulášek.Už jsem dlouho nejedla,tak dobrýsmajlik.Dávám palec nahorusmajlik

autor: buryna
vloženo: 06.10.2011 10:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem vařila tento guláš ze srnčího masa a je to lahůdka smajlik Doporučuji vyzkoušet. Z hovězího ho vařím často smajliksmajlik

autor: Bahula
vloženo: 23.09.2011 22:05:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda:krásné fotosmajlik

autor: jahoda
vloženo: 23.09.2011 21:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: Včera jsem vařila guláš zahuštěný chlebem a hledala jsem, kam bych vložila fotku.
K Tvému receptu se hodí nejlépe, je surovinami zcela totožný, jen se do guláše dává méně cibule, ale přidává se světlé pivo a pálivá paprika.
Na posyp (sice netradičně, ale mělo to úspěch) jemně nakrájená směs feferonek, cibulky, sterilované okurky, vařeného vejce, uzeného a strouhaného sýru. Guláš byl pikantní a zase trochu něco jiného.
Guláš jsem poprvé zahustila chlebem a nemělo to chybu smajlik49
Pokud se Ti bude zdát, že foto nepatří k receptu, tak ho smáznismajlik, nic se neděje.smajlik

autor: L.e.n.k.a
vloženo: 23.09.2011 20:07:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Guláš jsem nedávno vařila(dokonce poprvé!) a povedl se na výbornou, i manžel si na něm pošmáklsmajlik Posílám další bodík.

autor: janek53
vloženo: 19.08.2011 19:57:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se vaří, akorát jsem musel zdvojnásobit použité suroviny, podle mně u guláše platí čím víc tím lípsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Kaca.Vlk
vloženo: 16.08.2011 12:51:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda tak výborný guláš se mi ještě nepovedl smajlik Je úžasný! posílám bodík smajlik

autor: mispulka
vloženo: 28.07.2011 20:59:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulasek jsem vařila včera a byl výborný,manžel říkal že žádný jiný už nechce.Tak posílam bodíkysmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 26.07.2011 17:08:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo, moc jsi mě potěšilasmajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 26.07.2011 12:11:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizosmajlik do dnešního dne jsem nevěděla jak dobře může chutnat guláš.smajlik Díky tvému receptu vím a díky moc za něj. Máme rádi mírně hustější guláš, takže jsem dala ke konci vaření do misky krajíc chleba, zalila omáčkou a rozmixovala ponorným mixérem. Pak vlila zpět do guláše. Přidávám fotku a velikého bodíka +45smajlik

autor: jitule
vloženo: 19.03.2011 09:08:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám podobně, je děsně dobrý. +1 smajlik

autor: buryna
vloženo: 09.02.2011 13:47:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem gulášek vařila - byl fakt dobrý. Přidala jsem trošku pálivé papriky, máme rádi ostřejší. smajliksmajlik

autor: xxx (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2011 00:03:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdravim Elizu, guláš má celkem obstojnou barvu a jestli jsi ho vařila sama tak ti patří obdiv, jen toto není Vídenský guláš ale Maďarský styl, není to přímo uherský guláš ale základ tam je a z toho i čerpají Vídeňské městské normy.ale pokud chceme mluvit o Vídeňské kuchyni měli by jsme být přesní.Vídenský normy znam téměř z paměti a mam dost přátel mezi světovými kuchaři včetně Maďarského národního týmu. každoročně se scházíme právě ve Vídni.

autor: marcik
vloženo: 05.01.2011 09:44:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

gulášek je vynikajícísmajlik, stejně jako fotka+smajlik. Nedalo mi a mrkla jsem se do RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ (mám je ještě z učnˇáku), je tam stejný guláš jak má tu Elizasmajlik, se stejným postupem. Tím chci říct, že nic nehořkne a i majoránka tam má být.+smajliksmajlik

vloženo: 04.01.2011 22:47:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Radulko, take to vyzkousim, kazda informace je cennasmajlik, ale ten protlak nezhorkl.... Urcite vyzkoousim i tvuj postup a verim, ze neslapnu vedle.....smajliksmajliksmajlik . Spise te budu otravovat dotazy...smajliksmajlik

vloženo: 04.01.2011 21:59:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já taky tak

autor: chocolate (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2011 21:58:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cibule by mělo být objemově (ne na váhu) stejně jako masa, jinak je guláš moc nasládlý, protlak dávám na olej, ztratí kyselost.

vloženo: 04.01.2011 21:35:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak i já koukám, že to dělám celý život špatně!! taky se musím učitsmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 04.01.2011 21:34:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Daniella O., máš krásnu fotku...

autor: maris
vloženo: 04.01.2011 21:34:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Radko, nějak tvému komentáři nerozumím. Eliza má stejnou váhu cibule i masa, to chceš říct, že má být víc cibule než masa ? Protlak se tu dává až po orestování masa a hned se podlije, tak proč by zhořknul ?

autor: jahoda
vloženo: 04.01.2011 21:31:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

radulko, tak takové komentáře oceňujismajliksmajliksmajlik
Vidím, že to dělám právě obráceně, tudíž špatněsmajlik. Díkysmajlik
Jen jsem měla zažité - kolik masa, tolik cibulesmajlik
Člověk se musí celý život učitsmajliksmajlik

autor: k.radulka
vloženo: 04.01.2011 21:26:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

víc cibule a bez majoránky a je to opravdový hov. guláš smajlik ještě malou poznámku: rajčatový protlak se dává až do vyvařeného základu až když je maso měkké také totiž hořkne proto až nakonec a jen malá lžíčka, celý malý protlak je moc. Tak nás to učili kuchaři na hotelovcesmajliksmajlik

vloženo: 04.01.2011 20:17:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizko, davam veliky bod za tento gulasek a dovolila jsem si pridat fotku, snad to nevadi. Rika se, ze z modreho nadobi mene chutna, ale nam chutnal strasne moc.....smajliksmajliksmajlik. Zatim to byl nejlepsi gulas, co jsem kdy uvarila, a ze uz jich bylo.....smajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 27.11.2010 18:11:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irko, díky za vyzkoušení a pochvalu. smajlik Žádný kečup v receptu ale není, ten bych do guláše nikdy nedávala. Je tam pouze rajský protlak, ten mu dodává lehounce nasládlou chuť někde vzadu na patře a krásnou barvu. smajlik

autor: irka.v
vloženo: 27.11.2010 12:51:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem ho udělala a je opravdu výborný,nedala jsem akorát kečup,jinak vše ,nádherná barva smajlikdávám bodík

autor: majda1512
vloženo: 18.11.2010 08:31:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, byl vynikajícíc! Mockrát dík!!!smajlik

autor: vybusna
vloženo: 16.10.2010 20:44:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pavlina34...hore na zaciatku receptu, su v pravom rohu ikonky...jedna z nich je fotacik, klikni a tam ta to uz same navedie co mas robit.....ak nebudes vediet co dalej, tak sa ohlas

autor: pavlina34
vloženo: 16.10.2010 20:41:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak sem chtela pridat fotecku ale bohuzel to nak neumim , kdyby byl nekdo tak hodny a poradil ?? a gulasek se mi teda hodne dost povedl ,,,super jednoduchy a hlavne chutny smajliksmajliksmajlik

autor: pavlina34
vloženo: 15.10.2010 14:22:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dneska sme ho delaly a je vybornej smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Luccy
vloženo: 06.10.2010 12:43:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ve vaření sice nejsem začátečník, ale pořádně vařit jsem začala až ted...a jako jedla jsem spousty gulášů a považovala ten od mamky za nej....ale musí mamka prominout TENHLE GULÁŠ JE BEST!!!! fakt jako uplne jednoduchý a vynikající...doporucuji....smajliksmajlik

autor: Verýsek (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2010 10:13:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gulášek nemá chybu,rostě nejlepší co jsem kdy dělala,smajliksmajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 11.09.2010 17:40:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikluxus...smajlik

autor: janadvo
vloženo: 07.09.2010 10:42:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Gulášek je parádní a pro mě jako začínající kuchařce jste moc pomohla smajlik smajlik

autor: kreespo
vloženo: 05.09.2010 08:51:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Guláš je opravdu fantazie....pochvala z Olomoucesmajlik

autor: andrejika
vloženo: 04.09.2010 13:22:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Guláš jsme právě dojedli a je straaaašně dobrý!smajlik ještě si tu pomlaskávámesmajlik

autor: market2209
vloženo: 25.02.2010 21:27:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sice "obyčejný záladní" guláš, ale není nad klasiku. Dlouho jsem se chystala nějaký gulášek ukluhnit a tenhle recept se mi moc zamlouvá, už vím co bude v sobotu na obědsmajlik

autor: suzanna
vloženo: 25.02.2010 10:29:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsem tento gulášek vařila a je opravdu vynikajícísmajlik Souhlasím s Kaaacik, že není potřeba dochucovat. Opravdu stačí to, co je napsáno v receptu a výsledek je zaručensmajlik Mám dost mlsný jazýček, takže mi můžete věřitsmajliksmajlik Vařila jsem asi tři hodiny, ale stálo to za to. Eliz, děkuji za recept a davám bod jako hromsmajlik

autor: Reny2
vloženo: 24.02.2010 22:38:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravim vsechny kucharky a kuchare.Jsem tu nova a hledala jsem recept na spravny klasicky gulas....tenhle mi prisel opravdu jako ta klasika,kterou beru na ochutnavku do skoly.Mame den otevrenych dveri a vsichni studenti z ruznych casti zeme donesou neco typickeho... ja se rozhodla pro tento gulas,upecu pernik a jeste vemu svestkovy knedliky smajlik Myslim,ze gulas nema chybu,knedliky jsou za chvilku a pernik taky.Pote co se gulas jeste odlezi,tak nebude mit konkurenci....diky a davam samozrejme za 1* !!!smajlik

autor: marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2010 19:32:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak je uvareno, maso jsem sice varila tri hodky,aby bylo mekke,ale na poprve celkem dobry tak diky za recept snad se budu cim dal vic zlepsovat:))smajlik

autor: Eliza
vloženo: 18.02.2010 14:11:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jejda smajlik, já jsem si nevšimla... Omlouvám se. Já to dělám tak, jak jsem popsala, ale asi jistější to bude podle Gábiny. Vody přilévám tak po 100-200 ml, jen aby se to nepřipalovalo.smajlik

autor: Gabina
vloženo: 18.02.2010 13:54:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marie, já bych hned po cibuli opekla maso a tu papriku bych tam dala až potomsmajlik

autor: marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2010 09:39:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jdu zkusit uvarit poprve v zovote svuj prvni gulas:úú,doufam, ze budu uspesna akorat par nezkusenych dotazu, kolik tak zhruba dolevat vody a kdyzpak narychlo osmahnu papriku, tak pak rovnou dam maso nebo jeste trochu vody, aby mi nezhorkla, predem moc dikysmajlik

autor: kaaacik
vloženo: 10.01.2010 17:48:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji, fotka je od profesionála, ale k modelce mam hodně daleko smajlik

vloženo: 24.12.2009 11:10:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tento gulášek vypadá opravdu luxusně ... kdykoli si dám guláš v hospodě, je uplně jinej než doma- takový chutnější, čím to je? Dávám bodík a velkou pochvalu za fotečky, jsou nádherné - jako vždysmajlik +10

autor: Eliza
vloženo: 24.12.2009 11:08:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kačkosmajlik, to mě moc těší...je to starý rodinný (i když hospodský - nebo právě proto) recept.
Mimochodem, máš v profilu překrásnou fotku - jsi modelka, že jo...? smajlik

autor: kaaacik
vloženo: 24.12.2009 10:43:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi před týdnem jsem tento guláš zkoušela a je fakt super, vůbec jsem nemusela dochucovat, recept je skvělej, slibuji i fotosmajlikuděluji 1smajlik

autor: Ála (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.10.2009 18:56:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už teď se mi sbíhají sliny, zítra uděláme k obědu smajlik

autor: Eliza
vloženo: 26.05.2009 22:26:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagi...smajlik Ď.

autor: Eliza
vloženo: 26.05.2009 22:18:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, abych pravdu řekla, tento guláš netřeba zahušťovat, cibulový základ je naprosto dostačující...smajlik
Moje babí (kuchařka prošlá řadou jihočeských restaurací) vždy říkala: "Guláš nemá mít omáčku, ale ŠŤÁVU". I já jsem odpůrcem zahušťování guláše - čímkoli smajlik. I když jsem chlebovou strouhanku uvedla - ovlivněna načtenými zkušenostmi - nikdy jsem ji nepoužila smajlik.

autor: spagetka
vloženo: 26.05.2009 22:10:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A všimni si, že můj komentář je jako první smajliksmajliksmajlik, je super, fakt smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 26.05.2009 21:59:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, to je postup k přípravě guláše podle mého gusta a posílám zaslouženého bodíka.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
Nemám dobrou zkušenost s chlebovou strouhankousmajlik. Chuťově je k zahuštění guláše perfektní, ale takto zahuštěný guláš je určený k rychlé konzumacismajlik. Nemůžeš ho nechát uzrát, protože rychle kysnesmajlik.

autor: Eliza
vloženo: 22.04.2009 21:06:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju...smajliksmajlik

autor: Andrejka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.04.2009 18:14:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to moc dobřesmajlikDávám:smajlik

autor: Autor (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.04.2009 18:13:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No dobře to vypadá!!!!!!!smajliksmajlik

autor: Pejli
vloženo: 11.03.2009 15:39:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jj, ta barva!!!!!!!! mnááááám smajlik

vloženo: 11.03.2009 10:03:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdo by neměl, já takysmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 10.03.2009 23:10:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janičko, tenhle guláš je výsledkem dlouhodobých kuchyňských výzkumů s přihlédnutím ke zkušenostem mojí babičky - hostinské kuchařky. Zkoušela jsem různé jiné alternativy, abych se pokaždé pokorně vrátila k této verzi...smajlik
Dnes jsem ho musela uvařit na přání svojí holčičky, která po překonané viróze hned po týdnu onemocněla angínou - ale dobré znamení (!) - na tento - a žádný jiný - guláš má pořád chuť!!! smajlik

vloženo: 10.03.2009 21:54:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, bože, to je gulášek! Ta barva!!! Nádhera a tvá nějaká omluva není ale vůbec na místě. Tenhle guláš si ani nemusím ukládat, takový dělám a jen zkouším i jiné varianty.smajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 10.03.2009 21:20:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nemáš se co omlouvat, guláš je přece základem každé české kuchyně a fotka je inspirující smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

hovězí guláš hospodský klasický guláš recept hospodský vepřový guláš recept recept gulas zahušťování guláše hovězí gulaš recept klasický hospodský guláš guláš pravý hospodský guláš segedínský guláš dle pohlreicha tmavý guláš hospodský hověží guláš vídenský guláš klasický guláš klasicky veprovy gulas klasický hovězí guláš hovězí hospodský guláš pravý hospodský guláš recept hovězí guláš podle pohlreicha pravý hospodský hovězí guláš guláš vídeňský pravý vídenský guláš hospodský vepřový guláš recept hospodský guláš vídeňský hovězí guláš hospodský hovězí guláš recept guláš recept hospodsky gulas pravý hospodský vepřový guláš recept na hospodský guláš maďarský guláš hospodsky hospodský guláš recept podle pohlreicha hovezí gulas video pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš guláš hospodský vídenský guláš z vepřového masa gulas video pravý český guláš vídenský guláš recept recept na vidensky gulaš hospodský guláš recept




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty