Kadlíkovy řízky z vemínka
Suroviny pro 2
2
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2014 13:02
Kadlik: přesně, souhlas, je to prostě na schopnosti a ochotě toho řezníka. Ten "můj" tu otevřel nedávno prodejnu a fakt se snaží. Prostě mi pak zašle SMS-ku, že už to má. Takhle se podniká, chápe, že je tu pro nás, ne my pro něho
6. 11. 2014 12:46
medmic: já teď v tom řeznictví, kde jsem koupil vemeno, zjistil, že si stejně můžu objednat telecí plíce, hovězí ledviny, syrový hovězí jazyk... Teda věci, které na pultě nebyly už hodně roků.
6. 11. 2014 12:44
medmic: Chtělo by to mít dobrého a ochotného řezníka. Mně před chvílí řezník v Jablonci řekl, že to není problém, a jako Kadlikovi, ale vezmete si to
Jo a naštěstí mám masožravého zeťáka, který mě ubezpečil, že se klidně postará o nadbytečnou surovinu
Jo a naštěstí mám masožravého zeťáka, který mě ubezpečil, že se klidně postará o nadbytečnou surovinu
6. 11. 2014 12:35
Teda musím říct, že tohle mě fakt zaujalo. Jen mám jeden, asi pochopitelný problém. Chybí vemínko :) Máte někdo představu, kde by mělo smysl se zeptat v Praze, jestli náhodou nemají?
6. 11. 2014 09:47
Kadlik: jé hele, my tu na topkách máme recept z vemínka a já ho i komentovala
http://www.toprecepty.cz/recept/35506-veminko-s-vi...
http://www.toprecepty.cz/recept/35506-veminko-s-vi...
6. 11. 2014 09:31
spagetka:
dík, tu výměnu vody budu muset zkusit... opravdu to smrdělo úplně příšerně! A i tu úpravu na paprice asi vyzkouším.
dík, tu výměnu vody budu muset zkusit... opravdu to smrdělo úplně příšerně! A i tu úpravu na paprice asi vyzkouším.
6. 11. 2014 09:28
Tak ja som u nás ešte v obchode vemienko nevidela nikdy, ani teraz ani v minulosti. Možno preto, že nebolo zvykom ho u nás jesť. Ale recept sa mi páči.
6. 11. 2014 09:21
Kadliku, díky za připomenutí už snad sto let nedělané pochoutky.
Malá rada - dle mé babky, není to z mé hlavy: Vemínko musíš několikrát důkladně propláchnout studenou vodou, ideálně nech je namočené v mírně solené vodě přes noc. Při vaření tu vodu asi 2x až 3x vyměň, ale zalij vroucí vodou, ne studenou!!!!! Zápach snížíš na naprosté minimum.
Babička dělala i vemínko na paprice, gulášek.... každopádně díky moc za oprášení mého dětství a hned letím k řezníkovi si objednat. je to křehoučká, chutná mňamka.
Pejsky moc nerozmazluj, udělejte pro sebe, nebudeš litovat.
Malá rada - dle mé babky, není to z mé hlavy: Vemínko musíš několikrát důkladně propláchnout studenou vodou, ideálně nech je namočené v mírně solené vodě přes noc. Při vaření tu vodu asi 2x až 3x vyměň, ale zalij vroucí vodou, ne studenou!!!!! Zápach snížíš na naprosté minimum.
Babička dělala i vemínko na paprice, gulášek.... každopádně díky moc za oprášení mého dětství a hned letím k řezníkovi si objednat. je to křehoučká, chutná mňamka.
Pejsky moc nerozmazluj, udělejte pro sebe, nebudeš litovat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 6 minutami
Banánové lívance
Estermik uvařil před 6 minutami
Buchta Fešák
Fitulka uvařil před 11 minutami
Maková náplň
ZdeLena uvařila před 26 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
AndreaAbb uvařila před 30 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
vladkalejskova uvařil před 1 hodinou
Plněné papriky s omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů, do kterých využijeme méně oblíbená masa: Zamilujete si je?
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: smažené vemínko hovězí vemínko recepty hovězí vemínko hovězí vemeno recept hovězí vemeno recepty veminko smažené vemeno vemeno recept vemínko recept veminko recepty hovězí vemínko recept recepty z vemínka hovezí vemeno rizky z vemene smažená vemínka řízek z vemínka řízek z vemene vemena recept na hovezi vemeno veminka
Suroviny: vemeno hovězí, sůl, pepř, chilli, tymián, bobkový list, vejce, mouka, strouhanka
Kadlíkovy řízky z vemínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NnN6
23 názorů