Řízky z pomalého hrnce
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.
Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.
V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.
Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2023 09:47
kimlo: díky za vše, zprávu s pochvalou receptu i fotku
14. 11. 2023 08:49
Uvaril som, sú výborné, vďaka za recept! Pridávam foto...
25. 6. 2023 12:55
MT.58: V pomalém hrnci, krkovice a ještě pokladená máslem vysušená? Nevím, nikdy jsem nic takového nepotkala, a to je takhle opravdu děláváme. A nejen já, pokud kouknete níže do komentářů.
25. 6. 2023 11:33
Nevím, ale měla jsem řízky z krkovice a ty byly po 2 hod. na High tak vysušené, že se nedaly krájet, natož kousat
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc...
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc...
30. 8. 2022 16:22
Dnes byly k obědu, výborné. K bramborám jsem ještě přidala dvě mrkvičky.
28. 1. 2019 00:26
Tento receptík na mne vykoukl z náhodných,to mi uniklo a je to škoda,už bych vyzkoušela,nenapadlo by mi,že se dají řízky udělat i ve frajerovi -PH,tak to určitě brzy vyzkouším
30. 10. 2018 13:15
cathleen: děkuji, myslela jsem, že bych si mohla udělat fóra na ráno, pokud je potřebuji mít hned ráno hotové třeba na cestu. Tak holt budu muset vstávat dřív, což mně jako sově moc nevyhovuje.
30. 10. 2018 13:09
chlap_nekuchar: to mě těší, pomalý hrnec je výborný pomocník, že?
Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?
Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?
30. 10. 2018 12:36
cathleen: myslíš, že by šlo řízky předsmažit třeba večer, a do PH je dát až druhý den ráno?
30. 10. 2018 10:49
Právě zkouším Brambory v hrnci jsem zakápl olejem a zdá se, že to funguje
22. 5. 2015 16:05
Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě
19. 5. 2015 14:27
cathleen: díky díky
15. 5. 2015 09:59
Dana61: nepodlévala, kápla jsem pod ně trošku oleje - ale opravdu kápla. Vložené kostky brambor byly mokré a navíc na ně z řízků během vaření "sjelo" máslo. Hotové brambory byly trochu tmavší, než kdyby byly uvařené, ale nic se nepřichytilo, všechno se dovařilo doměkka
15. 5. 2015 09:07
to je úžasný nápad brambory jsem v pomaláči ještě nedělala a proto mám dotaz - podlévala jsi je trošku nebo né? díky
11. 5. 2015 16:14
Tak to valím bulvy já smažím klasicky v pánvi a pokud je jich víc (a to většinou je) skládám nastojato do kastrolu a dopeču v troubě.
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 5 minutami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 7 minutami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 8 minutami
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 59 minutami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 1 hodinou
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 2 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
Vaření v pomalém hrnci: Kam přesně umístit tužší maso a co udělat s tučnými kousky?
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph
Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo
Řízky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l8L
27 názorů