Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce

Nadja Kuchařka:

Doba přípravy: 20 - 30 min. PT0H25M asi 15 plátků Mikrovlnná trouba 48 názorů

knedlíčky s rajskou
546
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Suroviny

1 hrnek hrubé mouky
1/3-1/2 prášku do pečiva
trochu soli
1 hrnek mléka (i více, podle potřeby - těsto musí být dost tekuté)
1 vejce celé (nemusí být, ale pak je třeba přidat burisony a více mléka)
--------------------------
hrst burisonů (nemusí být, ale s nimi jsou knedlíky nadýchanější)
1 housku nebo krajíček chleba nakrájený na malé kostky
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, prášek do pečiva a sůl promíchat, vmíchat vejce a mléko, aby těsto bylo dost řídké.
    Chvilku nechat odpočinout (aby mouka nabobtnala) a pak vmíchat burisony a kostičky housky, případně ještě přilít trochu mléka (záleží na tom, jak suchou máme mouku).
    Těsto musí být tekuté.

  2. Těsto vlijeme do 3 hrnků vyložených mikrotenovým sáčkem nebo vymazaných tukem a vysypaných moukou - jen asi do 3/4 hrnků.
    Vložíme do mikrovlnky na 800 W (maximum) na 4 min. Pak hrnky pootočíme o 180 stupňů a zapneme opět na 4 min. Po vypnutí mikrovlnky necháme ještě chvíli, asi minutu "dojít".

  3. Vyzkoušíme špejlí, zda jsou knedlíky vařené a těsto se nelepí. Pokud ano, zapneme MW ještě na 1 - 2 min.
    Knedlíky s mikrotenem z hrnků vytáhneme, vyndáme je ze sáčků a nití nakrájíme na plátky.

Poznámka

Hrnky používám buď 1/4 litrové, ale raději větší 4 dl (kolečka knedlíků jsou větší). Uvedené časy jsou pro 4 dl hrnky.

Jsou to rychlé a dobré knedlíky, na které ušpiníme minimum nádobí - pouze mísu a vařečku - hrnky díky mikrotenovým sáčkům se neušpiní.

Do MW dávám všechny 3 hrnky najednou - při jiném počtu hrnků se čas mění.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 284 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Dušan Pajdlhauser: není proč se omlouvat, tento web je určen pro kuchaře - amatéry. A není důležité, v čem knedlíky uvařím, hlavně že chutnají.;-)

    Odpovědět

  • Dušan Pajdlhauser Dušan Pajdlhauser(neregistrovaný)

    Heskej den přatele takeamatersky vařim pokoušim se a knedliky miluju ,sem původem SLOVAK ale knedle miluju a ja ja vařim nebo zapařuju,zavařuju:-))v lechovkach ,mam dvě plechovky vod masovych konzerv pro pejsky sou asi tak visoke 30-40cm do nich naladuju mikro saček vod housek či rohliku no a tu knedlikovou těstovou masu do toho sačku co sem už předem nandal do těchpiksli no a gumičkama sem to utěsnil aby tam do toho se mi nedostala voda ,neb para a knedl perfektni tak že jenom tolik muj zlepšovak,tak jinač se omlouvam že vopruzuju jako amater,přeju prima den přeje vam všem Dušo.:yes:

    Odpovědět

  • Drahoslava Gubóová Drahoslava Gubóová(neregistrovaný)

    Už dlho som hladala takýto recept.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Janka: v troubě jsem je nezkoušela, ale podobné se vaří v hrnci, ve kterém voda sahá asi do poloviny hrnků. Na hrnec se dá utěrka a na ni poklice. Ale těsto na tyto knedlíky není tak řídké.

    Odpovědět

  • Janka Janka(neregistrovaná)

    Zdravím..otázočka..nemám tu mikrovlnku, len malu teplovzdušnú trúbu. Má niekto skúsenosť s tým, či sa tie knedlíky dajú a ako v takej?? Ak nie, vyskúšam a podelím sa so skúsenosťou...;-)

    Odpovědět

  • Luca Luca(neregistrovaná)

    Výborné, dělala jsem bez burizonů a povedlo se perfektně. určitě zopakujeme :-p

    Odpovědět

  • babika babika(neregistrovaná)

    vlním v silikonové formě na bábovku,cca 9minut:yes:
    a potom propíchám špejlí

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Potřebovala jsem něco rychlého k václavkovému gulášku a tohle bylo jako stvořené :-) Díky moc :-p Posílám foto i bod :yes:

    Odpovědět

  • Květa Květa(neregistrovaná)

    :-KDěkuji za prima receptík jsou supr a rychle hotové.Když osmahnete uzené a přidáte do těsta stačí špenát či zelíčko a je to ňam ňam:yes:

    Odpovědět

  • helwe59 helwe59

    Naděnko,díky za odpověd,jen jsem se chtěla ujistit,než se do nich pustím.U nás je MW nevyužitá a je to škoda,budu se muset polepšit.
    :-8:-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    helwe59: Helenko, celkem na tom nezáleží. Když sáček nad knedlíkem uzavřeš, tvoří se tam pára a knedlík je takový vlhký. Když ho necháš otevřený, je horní část trochu oschlá - ale mně to nevadí, většinou ty patky dělám s vajíčkem.

    Odpovědět

  • helwe59 helwe59

    Nadjo,zaujal mě tento knedlík a chtěla bych ho vyzkoušet,všimla jsem si,že na obrázku je přehozený sáček,má to být překryto nebo nemusí?
    Jinak moc hezká práce,šikulka:-K:-D:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Sú skvelé, mám vyskúšané viackrát.:yes:

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    rychlé,jednoduché,levné,chutné.

    Odpovědět

  • lenah lenah(neregistrovaný)

    tak jsem knedliky vyzkousela a muzu potvrdit povedly se a chutnaji velmi dobre. Moc jednoduchy recept, pro me jako delany, musi to jit u me vzdy rychle.:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo