Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 6 hodin v pomalém hrnci program LOW 6 porcí Pomalý hrnec 7 názorů

Suroviny

1 kg hovězí kližky (nejlépe celistvý sval)
10 - 15 stroužků česneku (CZ)
1 velká cibule
1 litr vývaru z hovězích kostí
svazek petrželové natě
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
slunečnicový olej
máslová jíška
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si převážeme, aby nám drželo tvar a potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  2. Ze všech stran zprudka opečeme na trošce slunečnicového oleje a přendáme do pomalého hrnce (dále PH). Okolo masa rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a na plátky nakrájené stroužky česneku.

  3. Maso podlijeme vývarem a zapneme program LOW a bezstarostně pomalíme přikryté poklicí 6 hodin.

  4. Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé.

  5. Šťávu rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky.

  6. Necháme ještě cca 10 minut provařit.

  7. Přidáme nasekanou petrželovou nať a po promíchání ještě cca 5 minut necháme probublávat.

  8. Maso porcujeme na silnější plátky a podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 063 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou

Tématické fráze: hovězí kližka s česnekovou omáčkou hovězí na česneku v pomalém hrnci hovězí na česneku hovězí kližka recepty hovězí klizka v pomalém hrnci hovězí kližka na česneku hovězí kližka recept hovezi klizka s omackou vařené hovězí vaŕená klizka v pomalem hrnci klizka v pomalém hrnci pomalu pečená hovězí kližka recepty na hovezi z z kližky vařené hovězí recept omáčky recepty hovezi s cesnekovou omackou kližka pomalý hrnec kližka na česneku hovezi kizka varena kližka s omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo