Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 663 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.
Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2024 19:52
Skvělý recept
8. 10. 2023 15:21
V minulosti jsem tento recept už zkoušela a měl úspěch. Tedy dnes zopakováno a opět dobrota. Místo žampionů jsem ale použila hlívu ...
30. 9. 2023 12:57
Výborný recept
28. 9. 2023 16:41
JanaDorazinova: Luxusní. Zařadím do stálého jídelníčku.
12. 5. 2023 07:44
28. 10. 2021 09:06
Marika: Alobal je potravinářská fólie, takže musel být pro účely zpracování potravin testován a schválen. Navíc v tomto případě alobal slouží jako kryt a s pečenou potravinou nepřijde so styku. K sublimaci by došlo až při teplotě mnohem mnohem vyšší než 1000°C a při takové teplotě snad nepečete. A doufám, že snad s hotovou pečení nejíte i ten alobal; tak se nemusíte alobalu obávat.
P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.
P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.
27. 12. 2019 22:27
Kerstein: to mne moc těší . Už dlouho jsem to nevařila
27. 12. 2019 18:16
Skvělé šťavnaté masicko
28. 1. 2019 13:04
vyborné recepty a chutné děkuji.
13. 8. 2018 13:13
danutka8: Moc mne to těší!! Jsem ráda že návštěvě chutnalo a že jste vybrala právě můj recept
13. 8. 2018 13:11
Moravak:
13. 8. 2018 12:19
Tak tohle masíčko jsem před několika lety jedl ve Velkých Bílovicích a moc jsem si pochutnal, jsem rád že jsem tu ten recept našel, na 100% si to masíčko ukuchtim.
13. 8. 2018 09:11
Milá Janičko,Váš recept jsem připravila mé mamince,která mě navštívila se svým přítelem a musím říct,že jsem sklidila úspěch. Tak i tímto Vám moc děkuji za príma recept.. Všem chutnalo,tak se můžu nyní zase těšit na další brzkou návštěvu. Dávám bodík
3. 11. 2017 17:49
caarrodejka: Jéé, to mne moc těší!
3. 11. 2017 16:32
Tak opět Jani od Vás výborný recept!!Už jsem vařila dvakrát a vždy úspěch a opět jednoduché a to já ráda.o)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso v jogurtové omáčce s koprem
HanaVl uvařila před 29 minutami
Muffiny s kousky čokolády
Blondienkaa uvařila před 1 hodinou
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
zuzanax uvařila před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Mirek72 uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
mona.slitrova@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Džuveč s tuňákem podomácku
JajsemR uvařila před 3 hodinami
Thajská kuřecí polévka
poirotka uvařila před 4 hodinami
Zelná polévka
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Zapečený květák s těstovinami a sýrem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co uvařit k obědu co vařit v neděli co v neděli k obědu co uvařit v neděli co vařit k obědu co uvařit v neděli k obědu recepty-sova@volny.cz vydavatelství sova co mám zítra vařit co mám vařit co uvarit na nedeli co varit co dobrého k obědu co k obědu bez masa co vařit k obedu recepty nevím co vařit co vařit k obědu z veproveho masa co vařit o vánocích co k obědu recepty-sova
Suroviny: krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
189 názorů