Petrželovo-mrkvová polévka s rýžovými vločkami
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 386 kJ / 92 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,57 g |
Tuky | 8,30 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máslo ghee se dá nahradit i normálním máslem.
Samozřejmě se dá použít i jiná krupice nebo vločky, s rýžovými je to jemnější. Pohankové se zase víc rozvaří.
Množství vloček záměrně neuvádím, záleží na každém, jak chce mít polévku hustou. Může se stát, že večer se polévka uvaří a ráno bude tak hustá, že v ní bude stát lžíce.
Každopádně je to vynikající polévka, když se udělá trochu hustější, tak se dá použít i jako hlavní jídlo (nebo k ní přikusovat rohlík). Když promrznete, tak vás pěkně zahřeje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2022 20:52
5. 3. 2016 20:29
5. 3. 2016 13:36
5. 3. 2016 07:19
4. 3. 2016 21:14
4. 3. 2016 20:46
4. 3. 2016 20:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 1 minutou
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 4 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 7 minutami
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 1 hodinou
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 2 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak připravit pickles? Kvašená zelenina je křupavá, chutná a velmi zdravá
Další recepty
Tématické fráze: polévka s rýžovými vločkami co s rýžovými vločkami mrkvová polévka ryzovomrkvova polévka rýžove vlocky do polevky
Suroviny: petržel, mrkev, cibulka jarní, máslo, krupice, vločky rýžové, sůl
Petrželovo-mrkvová polévka s rýžovými vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxPJ
7 názorů