Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matesy z cuket

Po rozležení salát opravdu chutí připomíná lahodnou slanou rybu, ale uchová si cuketkovou křupavost. Pokud vám bude chuť připadat pro vás nevýrazná, přidejte celý pepř, nové koření a bobkový list, naložené nechte minimálně 1 - 3 dny a pak je to skutečně lahůdka.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min Bez doby odležení.

15 min (15 min příprava, Bez doby odležení.)

9. 5. 2009 15:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 707 kJ / 408 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky33,47 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

4. 7. 2009 09:42

Receptík je dobrý, "matesy" veľmi chutili, ale mne to ako ryba nepripadá...Každopádne, zaraďujem do rodinného receptára, pretože manžel je nadšený. Zbaštil celý zaváraninový pohár sám...
Želám pekný deň!

magdalenka magdalenka

2. 7. 2009 12:37

Práve som nasolila...Ďalej budem postupovať ako radí Hella. Som náramne zvedavá.Ale 3 dni čakať nevydržím, to už viem...

Ivana79 Ivana79

24. 6. 2009 12:47

Bola som strašne zvedavá,či budú mať tie cukety naozaj chuť rýb a nestačím sa diviť :-O Už po pár hodinách to voňalo ako kyselé ryby,spravila som nálev upravený podľa Helly a už sa teším na dnešnú večeru :-p Musím dať bod,tiež som brala cukety ako takú zeleninu "bez chuti" ale vidím,že sa z nej dajú robiť super veci,najbližšie vyskúšam tie s kmínom ;-):yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 5. 2009 10:00

Asi se z masa opravdu přeorientuju na zeleninu:-D:yes: Moc se mi vždy líbí fotky a všechno je to pak :-p:-)

Eliza Eliza

10. 5. 2009 09:07

To máš, Hello, vlastně pravdu :-). Já ten recept znám tak, jak jsem ho napsala, ale příště koření rozhodně přidám. Škoda, že včerejší várku jsme už snědli, zkusila bych to hned... Díky za doplňující komentář :-).

Hella Hella (moderátorka)

10. 5. 2009 08:45

Tak aby se to matjesům mohlo podobat, tak tomu chybí koření. Kdysi jsem tenhle recept dělávala - je vynikající, ale... cukety jsme oloupaly jako okurky (není nutné, ale vzhledově se to víc podobá rybě) ale hlavně, přidává se celý pepř, nové koření a bobkový list, naložené se to nechává minimálně 1 - 3 dny a pak je to skutečně lahůdka. Jasně, že ochucení pokrmu záleží na tom, na co jsou naše chuťové buňky zvyklé a možná je to moje profesionální deformace, protože jsem několik let pracovala v továrně na zpracování ryb a tak jsem se snažila dovést chuť cuket do co nejvěrnější podoby. Konečně, můžete to sami vyzkoušet.

Iljusa Iljusa

10. 5. 2009 07:51

Ukládám, souhlasím s názorem na velké cukety - podle mě někteří čeští zahrádkáři se drží hesla - co je větší to je lepší - ovšem v tomto případě je to hnus. Takto pak lidem zkazí chuť na tuto zeleninu, neboť neví, co s ní udělat. Také miluji maličké - griluji (stejně jako lilek):-p:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 5. 2009 07:33

Tak to je zase pro mne chuťovčička. Už to ukládám a zároveň tisknu, abych to uměl na chatě. A zase budu ŠPICE.Elizo opravdu jsem mile překvapený a jestli to bude fungovat tak se ještě s chválením vrátím. Zatím +bodík

kenyska

10. 5. 2009 07:17

bezvadný nápad , to jsem ráda, že někdo též rád zkouší neobvyklé:-*

Eliza Eliza

9. 5. 2009 22:51

Jani, tady bych raději použila kupované malé cuketky, ty obří přezrálé jsou rozměklé a plné semínek... To by vyžadovalo náročné vykrajování středů a možná ani po tom by to nebylo ono - křupavounké, po slané rybě chutnající...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 5. 2009 22:38

Tak, slanou rybu?:-O Tak, ryby mám ráda na všechny způsoby a cuketu nám vždycky někdo dá, ale asi si raději koupím, v obchodě bývají menší, než ty obry, co dostáváme.;-)

Eliza Eliza

9. 5. 2009 21:43

Patricie, děkuji :-).
Tenhle recept jsem potkala v době, kdy vrcholila moje nedůvěra k cuketám...;-) Opravila jsem si názor...funguje skvěle, jen je potřeba nešetřit solí. Zamilovala jsem se napoprvé. :-p
Dnes náš syn (právě již poněkolikáté prochází obdobím "zdravé výživy"...:-* )ochutnal, zabral se do toho :-) a prohlásil - "jak to, že to chutná jako ryba a je to bez masa??" ;-)

Patricie

9. 5. 2009 21:17

Moc hezký recept Elizo, ukládám a počkám si na své cukety a vyzkouším. Posílám bod. :-)):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cuketové matesy cuketové matjesy matjesy z cukety cuketa recept cuketové matjesy recept zpracování cukety cukety nakládaná cuketa cuketa jako matjesy zpracování cuket matjesy z cukety recepty matjesy z cuket recept na cuketové matesy cuketa zpracování cuket cukety ala matjesy naložená cuketa cuketa ala matjesy matejsy z cukety recept na cuketové matjesy

Suroviny: cuketa, cibule, sůl, ocet, olej, cukr, pepř mletý

TopRecepty.cz

Matesy z cuket

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66V9