

Matjesy z cukety
Suroviny
- 1 kg oloupané cukety bez jader pokrájené na plátky(nebo proužky)
- 10 kávových lžiček soli
- 6 velkých cibulí pokrájených na proužky
- 20 kuliček nového koření
- 30 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- 2 dcl oleje
Postup přípravy receptu
Do mísy pokrájíme na proužky cuketu a na kolečka cibuli.
Přidáme sůl, olej, koření.
Vše dobře promícháme a skladujeme např. ve sklenicích v lednici.
Konzumujeme až za 5 - 7 dní, až se vše proleží. Opravdu chutnají jako matjesy z ryb.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Matjesy z cukety
-
Protože matjesy miluju, tak jsem vyzkoušela tento recept a budu nakládat další cuketu
naprosto luxusní záležitost
jen se solí opatrně, dala jsem 6 KL a je to akorát
-
Kamarád přivezl z dovolené hromadu cukín a svůj kancelářský díl jsem dotáhla domů i já. Muž hodil pohled, jakože to nemyslím vážně, že to není maso. Tak jsem hledala a hledala, až jsem našla tento recept. Matjesy můžu, muž je miluje, uvidíme, zda pozná rozdíl. Naložené se už chladí. Dám vědět.
-
Přidávám fotky těch mých a ano, i já jsem (oproti loňským, vloni dělaným) dala méně soli, asi jen 7-8 lžiček.
-
Moc děkuji za odpověď
Dala jsem jen 8 lžiček soli, tak snad budou dobré
-
Také jsem zkusila,ale udělala jsem poloviční dávku na zkoušku a byly tak slaný že se to nedalo jíst
a to jsem dala 5 KL!Jinak by byly výborné!
zkusím dát příště mín
-
Terkinina: zrovna je mam zas nalozene v lednici, olejem jen obalene. Ale ony tim nasolenim pusti trochu stavy, takze suche nebudou, neboj
-
Chtěla bych se zeptat, zda mají být matjesy ponořené v oleji?
Bohužel je to při tomto uvedeném množství nemožné
Děkuji za odpověď a radu -
Tak zaděláno, uvidíme, jaké budou. Pak písnu
-
Dělala jsem je už téměř před 14 dny a zapomněla jsem pochválit - byly VYNIKAJÍCÍ!
-
Tedy přátelé dobrého jídla a pití.Minulý týden jsem uzmul na zahradě několik velkých cuket.Udělal jsem bramborák podle receptu nalezeného na Vaší adrese.Pak jsem skusil vytvořit toliko mnou milované matesy z ryb,vytvořené z cukety.Lidé dobří,to je Vám taková krmě!!!!!!!!!!Krom grilované cukety s grilovacím kořením mám další recepty a děkuji vám za ně.Jste SUPER.www.toprecepty.cz/recept/13662-matjesy-z-cukety/
-
Ivanka79:Je to na slaný způsob.Chutná to jako ty červené ryby( matjesy) naložené ve slaném nálevu co se kupují.Opravdu tě to nezklame je vynikající.
-
Už som skúšala matjesy od Elizy a boli výborné,ale teraz pozerám,že sem nejde ocot ani cukor,takže to bude niečo úplne iné
Chcela by som znovu naložiť,ale neviem si predstaviť túto chuť,je to iba slané?
-
U nás cuketu můžem na každý způsob
a jak píše Jana opravdu to chutná jako ty ryby.Manžel si taky pochvaloval tu cibuli,že tam dá tu správnou chuť.
-
Jano R., díky,tak je to jasné
. Matjesy můj manžel přímo miluje. Při každé služ.cestě směr na D1 Brno-Praha musí být zastávka "U rybiček", tam je prý mají úplně nejlepší. Tak teď ho vyzkouším
Pokud se zadaří, přidám foto
-
jahoda, je to slané, takže chuť spíš připomíná matjesy, okurky ani vzdáleně ne!! Já bych příště malinko té soli ubrala, tak o jednu lžičku. Každopádně je to fakt dobré, ale pro ty, co mají rádi matjesy v oleji, nebo jakékoliv slanější rybky. A ta cibule v tom mi chutnala ještě víc, než ta cuketa