Nejlepší pudinkáče
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 26 129 kJ / 6 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,78 g |
Tuky | 390,14 g |
Vláknina | 14,80 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 856 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 580,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...
Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.
Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2018 18:26
Trochu komplikovanější práce. Těsto se zadělávalo opravdu těžce, když děláte ručně. Chce to pekárnu nebo trochu víc mouky. Krém chce stopro víc cukru, jinak je výsledek “nemastný a neslaný”. Vylepšila jsem čokoládovou polevou a příště vím, co upravit:) ale recept ukládám, výsledek byl nakonec moc dobrý.
14. 5. 2017 11:28
Těsto bylo ze začátku docela řídké,ale chce to opravdu déle propracovat, až se nelepí na stěny mísy . Krásně se s ním pracovalo, nelepí se a po upečení je nadýchané jako obláček Určitě jsem nepekla naposledy. zasloužený bod za recept a ne za foto jak to mnozí dělají...
13. 4. 2017 14:13
bystrouska: já už jsem je dělala 2x a vždy se s těstem dobře pracovalo, nikdy nelepilo Zadělávala jsem těsto v DP.
13. 4. 2017 07:57
bystrouska:
Chce to propracovávat těsto tak dlouho, dokud nezíská nelepivou konzistenci, pak se s ním pracuje moc dobře. Je to v poznámce pod receptem. I já s tím měla poprvé problém, dokud mi uživatelka Hella neporadila.
Chce to propracovávat těsto tak dlouho, dokud nezíská nelepivou konzistenci, pak se s ním pracuje moc dobře. Je to v poznámce pod receptem. I já s tím měla poprvé problém, dokud mi uživatelka Hella neporadila.
9. 4. 2017 17:12
Pudinkáče jsou dobré , ale s těstem se špatně pracuje, lepí se , musí se hodně podsypávat . Ale jinak chuťově dobré
18. 3. 2017 00:42
.Zlatý klas za 1* . Nebyli jsme z nich tak unešený jak jsem čekala, ale chutnalo . Při plnění mi praskl zdobící sáček a krém byl všude . Takže na fotku to nebylo.
S těstem se pracovalo krásně, lépe než s klasickým kynutým těstem
S těstem se pracovalo krásně, lépe než s klasickým kynutým těstem
7. 3. 2017 10:13
liba: Shodou okolností jsem pudinkáče dělala o víkendu. Naštěstí jsem si přečetla poznámku autorky o tom, že se těsto má dlouho hníst a pak není řídké. Zadělávala jsem hned ze dvou dávek v robotu, nechala jsem těsto zpracovávat opravdu dlouho a bylo pěkné. Jen se mi ani za nic nedařily krouceniny (je to rukama), dělala jsem tedy bochánky. Ale těsto bylo v pořádku
7. 3. 2017 09:28
liba: No mě tohle těsto připadá úplně normální, ale soudím jen podle ingrediencí. Takže by to chtělo upřesnit, jinak je ta informace vcelku k ničemu: špatně se s ním pracuje, není dobré na chuť nebo co
7. 3. 2017 08:33
Tak za me hotovy propadak.Testo totalne na prd.A to delam kynute testo jak dlouho.A tohle jsem fakt nevidela.Co je na tomhle receptu dobre je ten krem.Ten dneska dam do dortiku ten bude lepsi jak ty pudinkace.
31. 1. 2017 15:06
Dělala jsem je a vydržely 4 dny a byly čím dál lepší Těsto jsem dělala v domácí pekárně a bylo suprové
31. 1. 2017 13:35
luciehutt: Určitě vydrží,teda pokud se nestí což asi hrozí.
30. 1. 2017 11:11
Těším se až vyzkouším, snad vydrží na oslavu do druhého dne v pohodě ( a snad je manžel do rána nezbaští )
27. 1. 2017 19:27
Právě jsem je dodělala, s těstem se krásně pracovalo a použila jsem Zlatý klas. Opravdu mě překvapil, je to úplně něco jiného než pudink. Krásně voní a všichni už mlaskají. Děkuji za recept, úžasné.
17. 1. 2017 09:19
Vyzkoušeno. Jsou moc dobré. Sice jsem zaměnila mouku za polohrubou (nedopatřením) tak jsem čekala co z toho vyleze, ale povedly se. +1.
17. 1. 2017 00:48
Vypadá to tak dobře, že zítra recept vyzkouším!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 6 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 11 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 1 hodinou
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 1 hodinou
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Mexický kuřecí guláš
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
JitkaSchusterova uvařila před 3 hodinami
Kakaový zákusek s tvarohem a meruňkami
Miska2 uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
knedlifek uvařila před 4 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Miiichiii21 uvařil před 4 hodinami
Brownie
Terinkacicinka uvařila před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Mensi uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pudinkace pudinkace recept recept na pudinkace pudinkáče recept videorecept pudinkáče recepty recepty pudinkáče recept pudinkace pudingače kynuté pudinkáče pudikače těsto na pudinkáče pudinkáče z listového těsta pudynkače pudynkače pudinkáč top recepty pudinkáče nejlepší recepty domaci pudinkace pudinkáče z domácí pekárny podinkáče
Suroviny: mléko, droždí, cukr, mouka hladká, sůl, žloutek, olej, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, vanilkové aroma, máslo, vejce, cukr moučkový
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
47 názorů