Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 010 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 151,84 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 762 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 243,14 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 3. 2017 20:54
14. 3. 2017 11:12
Děkuji, už to mám opsáno
Opravdu dáváte skoro 10% octa (neředěný - 8%ní)
hlh:
I vy filuto neregi, že vy jste se trošičku přechytračili, he
No, možná ale líp, než kdyby napsali o tom jednookém mezi slepými, že
13. 3. 2017 23:26
13. 3. 2017 23:15
2,5 kg vypeckovaných švestek (nejlépe přešlých mrazem) umlít a vařit s 250 ml octa dohusta, nechat stát. Druhý den přidat asi 40 dkg cukru a opět vařit do husta, horké plnit. Pokud jsou švestky opravdu hodně sladké, množství cukru se může přiměřeně snížit. Nejlepší jsou klasické staré malé švestky (ty, co leckde chytají šárku )Letos chci část octa nahradit balsamikem - jen jako pokus
13. 3. 2017 22:48
Povidla jsme kdysi dááávno doma vařívali, pak jsme dostávali od příbuzných z kotárů a poslední roky používám kupovaná (přislazovaná) a chutnají mi víc, než ta domácí. Jen jednou jsem koupil přímo od výrobce povidla dělaná tak jak se dělala kdysi a vrátil jsem se k HAMÉ (přiznávám, že i kvůli ceně produktu). Pokud je hodlám použít např. navrch na vdolečky, tak je nechám pár dní oddeklovaná, že aby zhoustla
hosta: radiator:
2013 jsem vysadil asi 60 trnek (na sušení) letos bych už mohl sklidit pár košů švestek...
Dejte mi sem, prosím, odkaz na rcp na domácí povidla podle vašeho gusta (předpokládám, že budou s octem) a já je na podzim udělám
Uvaříme, vyzkoušíme, porovnáme a uvidíme...
Těch pár měsíců do sklizně uteče jak domácí povidla, že
(prošel jsem zdejší rcp na "povidla" a až na pár výjimek se už podle obrázků jedná spíše o urážku švestkových povidel)
No, uznávám ale, že tento rcp se mi líbí a vyzkouším ho dřív než do švestek
13. 3. 2017 20:51
13. 3. 2017 20:46
13. 3. 2017 20:34
...ale čemu všemu se asi dnes říká "domácí švestková povidla", he
13. 3. 2017 20:04
13. 3. 2017 18:56
13. 3. 2017 18:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 14 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 2 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 2 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 2 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 3 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 3 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 4 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 4 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvarohova napln do strudlu štrudl s tvarohovou náplní naplne do strudlu strudl s tvarohem a povidly náplň do štrůdlu povidlovo tvarohový koláč štrůdl s tvarohem tvarohová nápln do štrúdlu štrůdl s marmeládou štrůdl s tvarohem a švestkami tvarohová štrudl strudl se svestkami a s tvarohem recepty tvaroh a povidla štrudl s s povidlím naplne na štrůdl štrůdl náplně recepty štrudl z tvarohem nejlepsi tvarohova napln do strudlu recept na štrudl pudink tvaroh štrůdl s povidlím
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, sůl, voda, vejce, olej slunečnicový, máslo, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, kůra citronová, pudink vanilkový, povidla švestková
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
26 názorů