Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

Lucie95 Kuchařka: Lucie95

Moučníky , Záviny, rolády 6 názorů

Suroviny

Těsto:
250 g celozrnné pšeničné mouky
50 g hladké mouky
40 g másla
150-170 g jogurtu
1 vejce
špetka soli
Náplň:
300 ml mléka
60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
1 vanilkový pudink
250 g tvarohu ve vaničce
1 vejce
ovoce
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové folie nebo do sáčku a dáme do lednice.

  2. Z mléka, 1 lžíce cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý krém (dle návodu na obalu). Za stálého promíchávání necháme vychladnout. Zašleháme tvaroh se zbytkem cukru a vejce.

  3. Těsto rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme obdélník. Naneseme krém po celé ploše, poklademe ovocem a od jednoho konce zamotáváme. Aby se konec těsta dobře přilepil, potřeme jej trochu vodou a přitlačíme.

  4. Oba štrůdly dáme na pečící papír a potřeme vejcem. Pečeme na 180°C asi 35-40 minut - do zezlátnutí těsta.

Poznámka

Já jsem jako ovoce použila broskve a mohu jen doporučit! Tak dobrý a šťavnatý závin jsem dlouho nejedla :-)

Těsto na štrůdl už jiné dělat nebudu. Zachutnalo mi víc než klasické listové :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Vypadá krásně :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:vypadá báječně :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To by sice samozřejmost měla být, ale pokud bych měla posuzovat podle svého muže, tak u něho to samozřejmost není :-D Když něco peču, tak přešlapuje nedočkavě a ptá se, jestli je to už upečené:-D A když je to hotové, tak zásadně nečeká a krájí ještě horké :-D:-D

    Odpovědět

  • Lucie95 Lucie95(autor receptu)

    pipre: Skvělá fotečka. Mně právě tohle těsto chutná moc, je krásně křupavé :-) Ano, je potřeba počkat, až závin zchládne :-D to jsem myslela, že je samozřejmost :-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vyzkoušela jsem a docela mi chutnalo. Přece jen ne každému chutná z celozrné mouky, já si také zvykám na změnu:-) Ze začátku se mi zdála nádivka hodně řídká, ale jak závin chládnul, tak tuhla i nádivka. Ono i to ovoce pustí při pečení pustí trochu šťávy. Nedoporučuji krájet hned po upečení a počkat na vychlazení. S tím ovocem to bylo prima, dala jsem nektarinky a přidala jsem i víc cukru asi o 3 dkg (vanilkový a také ještě trochu citronové kůry). Přidala jsem i foto.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vítám každý dobrý recept z celozrné mouky, pšeničnou maximálně omezuji. Takže ukládám a brzy vyzkouším, ikdyž tuším, že mi to chutnat bude.:yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: štrudl s pudinkem štrůdl z celozrnné mouky štrůdl s pudinkem a ovocem štrůdl s tvarohem a ovocem pudinkovo tvarohová nápln celozrnne těsto na štrůdl štrůdl s tvarohem a pudinkem štrudl s kousky ovoce štrůdl z celozrné mouky štrůdl s tvarohem celozrné těsto na štrůdl recept na štrůdl štrůdl s vanilkovou náplní tvarohova napln s pudinkem tvarohovy strudl s pudinkem celozrnný závin celozrnný těsto na štrůdl celozrnny tvarohovy zavin celozrnné listové těsto tvarohová nápln s ovocem

Zapomněl/a jsem heslo