Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,76 g |
Tuky | 216,30 g |
Vláknina | 58,70 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 152,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ja najprv pripravim suchu bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pre ne charakteristicke.
Tento a moje dalsie recepty, najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2011 20:45
Bylo mi jasne, ze je to dobre, tak jsem to dnes udelala k obedu a melo to uspech. Pouzila jsem taky oregano, protoze se mi tam pocitove vic hodi.
23. 11. 2010 16:51
mňam
11. 10. 2010 12:07
Děkuji za výborný recept.Posílám bodík.
28. 11. 2009 16:02
Výbušnájestli dovolíš,přidám k tobě fotky "tvých" fazolí.Jak už jsem jednou psala,dělám jako ty,jen nezahušťuji a dochucuji oregánem.Minule jsem je dělala k obědu a vzpoměla jsem si u nich na tebe.Boďku už jsem dala minule,tak teď jen ty fotečky-kdyby vadili,tak dej vědět-smáznu.
30. 7. 2009 19:55
hmmmm....vypadá to moc dobře...
28. 6. 2009 10:41
Mám uloženo, určitě takovou rychlovku někdy použiji.
Posílám bodíka.
Posílám bodíka.
28. 6. 2009 10:10
Výbušnátak v sekané by mi tedy taky nechutnala.A srovnání Oregano-Majoránka snad ani není možné,vždť každá bylinka je dost specifická s ojedinělou chutí-alespoň pro mě.Oregano používám hlavně do italské a částečně i luštěninové kuchyně(hlavně na fazole) a majoránku do mletých mas,skopového masa,polévek,..aj.Hlavně mám tu možnost si je pěstovat na bylinkovém záhonku a tak mám vždy po ruce čerstvé a tudíž nádherně voňavé.Jejda jsem se nějak rozepsala,tak už končím a jdu slintat nad fazolovými fotečkami
28. 6. 2009 08:57
mne dosla minule majoranka a tak som do fasirky (sekana) dala oregano...manzel v poho...ale ja...ja som to vobec nemohla jest...tak mi tam to oregano vadilo....tak som uz velmi opatrna.....uz neverim tym reciam, ze majoranku mozno nahradit oreganom, ze su si podobne...
28. 6. 2009 08:53
Tohle dělávám jen s jiným kořením - tymián, pepř, oregano apak už stejně.
28. 6. 2009 08:08
VýbušnáDělám,milujeme je,jsou skvostné(jen místo majoránky dávám oregano)-takže bez dlouhých řečí letí boďka jako hrom
27. 6. 2009 21:55
Tak to určitě vyzkouším.Už mám recept který dlouho sháním,protože to dětem chutná v jídelně a já nevědala jak se to dělá.Použiji fazole v rajčatové omáčce.
27. 6. 2009 21:41
Fazole v konzervě používám k přípravě polévek, přílohy a také nahusto s párkem a chlebem, když potřebuji něco narychlo, protože se nepotřebují dlouho vařit Tento recept určitě použiji. Bodík
27. 6. 2009 21:01
Tohle vůbec neznám, ale ukládám a vyzkouším. Vypadá recept zajímavě.+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 5 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 5 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 7 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bílé fazole po bretaňsku fazole na husto bretoňské fazole fazole v konzervě recepty fazole z konzervy fazole z konzervy fazole nahusto recepty fazole na husto fazole recepty fazole z konzervy recept recept fazole z konzervy fazole recept fazole z konzervy recepty fazole v konzervě recept recept na fazole z konzervy brataňské fazole jak dlouho vařit fazole fazole po bretoňsku bretaňská omáčka cim nahradit majoranku
Suroviny: fazole červené, slanina oravská, olej, cibule červená, česnek, mouka hladká, tymián sušený, rozmarýn, nať petrželová, majoránka, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, pasírované rajčata, kečup pikantní, cukr
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
28 názorů