Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Suroviny
Porce: 4-8
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečené brambory vypadají různě dle toho, jak se to právě povede. My jsme tentokrát dresinkem z kysané smetany i trošku zakrývali nežádoucí „kašovitost“, tentokrát to vzhledově prostě úplně nebylo ono, i tak jsme si pošmákli.
Na výsledek při pečení brambor má vliv nejenom trouba a kuchařský um, ale také odrůda a stáří brambor a to si vždycky nevybíráme. Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou. Někdo brambory peče i na pečícím papíru, aby zaručil, že se nebudou přichytávat, ale pečící papír u kocoura nevedeme.
Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…
Základem dresinku může být kysaná smetana, ale třeba i tučný řecký jogurt nebo jogurt tučný méně, pro ty, kteří chtějí alespoň částečně ušetřit na tucích. Pečené brambory již tak nabízejí dávku oleje, ale pořád jsou vhodnější než klasické fast food hranolky, navíc ty bylinky! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/
Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.
Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/
Tak dobrou chuť od kocoura!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2018 14:07
22. 6. 2018 13:49
22. 6. 2018 13:11
22. 6. 2018 11:37
22. 6. 2018 11:28
22. 6. 2018 11:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 8 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 21 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 8 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 11 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 11 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 11 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 11 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 12 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 12 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit pečené jedlé kaštany. Můžete je péct v troubě, na grilu i na pánvi
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Další recepty
Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory
Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř, smetana kysaná,
Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q3R
6 názorů