Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing

Mleté maso Doba přípravy: 30-40min 6 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 30-40min 6 názorů

Suroviny 6 porcí

Brambory
špenát
mléko
mleté maso
sýr
cibule
česnek
sůl
pepř
provensálské koření
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme jimi pekáč. Vrstvu brambor osolíme a opepříme a naneseme na ně orestované mleté maso.

  3. Pokryjeme dalšími plátky brambor + sůl a pepř a poklademe špenát. Nakonec naskládáme brambory + sůl a pepř a dáme zapéct do trouby.

  4. Dresing je z bílého jogurtu, soli, pepře,citronové šťávy, trochy ostré papriky a bazalky.

  5. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem, navrch přidáme nahrubo nakrájenou cibulku orestovanou na olivovém oleji.

Poznámka od kuchařky

Dresing krásně doplní chuť zapečených brambor.

Komentáře k receptu Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing

Tématické fráze: francouzský dresing francouzský dresing recept francouzky dresing francouzký dresing recept francouský dresink recept francousky dresing zapečené brambory s mletým masem a spenatem dresing na maso recept na francouzský dresing domaci dresinky francouzské brambory se spenatem gratinové brambory francouzký dresing jak udělat recept na francouzký dresing dresing francouzký jak udělat dresing dresing francouzský brambory se špenátem a mletým masem dresing k bramborum brambory s mletym masem a spenatem