

Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing
Suroviny 6 porcí
- Brambory
- špenát
- mléko
- mleté maso
- sýr
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- bazalka
Postup přípravy receptu
Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme jimi pekáč. Vrstvu brambor osolíme a opepříme a naneseme na ně orestované mleté maso.
Pokryjeme dalšími plátky brambor + sůl a pepř a poklademe špenát. Nakonec naskládáme brambory + sůl a pepř a dáme zapéct do trouby.
Dresing je z bílého jogurtu, soli, pepře,citronové šťávy, trochy ostré papriky a bazalky.
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem, navrch přidáme nahrubo nakrájenou cibulku orestovanou na olivovém oleji.
Poznámka od kuchařky
Dresing krásně doplní chuť zapečených brambor.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing
-
Můžete mi prosím napsat kolik čeho? Mockrát děkují. Jinak také přidávám bodík :)
-
Stojí za zkoušku
-
Také se mi recept moc líbí. . .
+
-
S tím špenátem se to krásně doplňuje + ten dresing a je to luxus
-
+1 dělávám s mletým masem + anglickou nahoře, příště přidám i ten špenát
-
Hmmmm ... Šimone toto je receptík přesně dle mého gusta, ukládám, vyzkouším a první bodík je zaslouženě tvůj