Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 026 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,56 g |
Tuky | 57,84 g |
Vláknina | 12,78 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 3,78 g |
Sůl | 9,13 g |
Sacharidy | 23,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když uvařím moc rýže tak, že se zvrátí sáček a je nekontrolovatelný. Rýže se sype do kastrůlku i kolem a nepřestává se sypat. Marné je hromovat, slibovat či prosit. Z té přehnuté části se sype tak dlouho, dokud tam je jediné zrnko. Co nesníme, dám do mrazu. Pak jednou zjistím, že šunka už skoro prochází, na klobásu jsem zapomněla a pak choi má už zažloutlé konečky listů a cuketa má vrásčitý konec. Přemýšlím o směsi s těstovinami, ale mám vlastně rýži v mrazu! A je to.
Určitě vás baví takhle si vymýšlet a kombinovat co dům dá. Mně tedy ano. Podáváme se zeleninovým salátem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2019 13:54
janky3: sedmihradské a kološvárské zelí jsou jen jiné názvy, je to stejný region...a jako u mnoha receptů co rodina to trochu jiný recept...základ je stejný - vrstvené zelí, rýže, klobáska, mleté maso, smetana, vše zapéct...tady na TOPkách je několik receptů....kombinace rýže + zelí vypadá divně, ale při dobré přípravě je to moc dobré
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)
22. 5. 2019 21:39
Eja57: Když jsem byla malá, kupovala moje matka konzervu " Kološvárské zelí", tam byla také rýže, pak mleté maso nějak ochucené a nahoře rozvařené zelí. Já z toho moc nadšená nebyla, vše bylo cítit po konzervě, a to do dnes nemusím. Jak chutná sedmihradské zelí? Zelí miluji, vyzkoušela bych recept. Nebo je už v Topreceptech? Mrknu se.
22. 5. 2019 09:41
No, z té smrště nových 25ti receptů od jiné přispěvatelky mě tento jako jediný zaujal...bez různých prefabrikovaných směsí koření, se surovinami v dobré kondici a s kvalitní nepytlíkovou rýží by to mohlo být moc dobré....vyzkouším, trochu mi to připomíná sedmihradské zelí či něco podobného....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: když zbyde rýže co z rýže když zbyde kdiz zbide maso ryze s pak choi recepty z pak choi když zbyde grilované maso recepty pak choi recept kdyz nam zbyde ryze když zbyde šunka když zbyde rýže a těstoviny pak choi ryze
Suroviny: rýže, zelí čínské pak choi, šunka, klobása, cibule, grilovaná zelenina, koření grilovací, paprika sušená sladká, pepř, cuketa, máslo, česnek, bylinky, vegeta, omáčka sojová, sůl
Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZX6
3 názory