Dýňová omáčka s kuřecím masem (aneb, když zbude grilované maso)

mika59 Kuchařka: mika59

Omáčky 3 názory

Suroviny

300 g dýně (měla jsem Hokaido)
zbylé grilované maso (měla jsem 2 kuřecí prsa)
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
100 g uzené slaniny
cca 500-600 ml kuřecího vývaru
150 g zakysané smetany
lžička hořčice
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
špetka cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme neoloupanou dýni, slaninu a zeleninu na kostky. Slaninu opečeme dozlatova a přidáme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme zbytek zeleniny a chvíli restujeme.

  2. K zelenině přidáme koření, hořčici, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Z uvařené zeleniny vytáhneme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. Do základu přidáme maso nakrájené na kousky a prohřejeme. Odebereme trochu rozmixované směsi, smícháme se smetanou a přidáme k základu.

  4. Pokud bude omáčka hustá, zředíme ji vývarem nebo mlékem. Vše už jen krátce povaříme a dochutíme cukrem nebo solí. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 77 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňová omáčka s kuřecím masem (aneb, když zbude grilované maso)

  • Martick@ Martick@

    Slušel. Jenže ta už tu je. Tak se tam šoupne zbytek masa a je z toho zase nový recept:-((

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    casino: Je pravda, že chutí i barvou je svíčkové hodně podobná...:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, asi by tomu slušel i název "Svíčková z dýně", nebo >"Svíčková" z dýně< :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: dýňová omáčka na špagety s kuřecím masem vaříme ze zbytků dýně s kuřecím masem omáčky z kuřecího masa

Zapomněl/a jsem heslo