Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 998 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,83 g |
Tuky | 21,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 6,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
RESUMÉ
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu podařilo uvařit podle mého gusta: na povrchu ovařené maso bylo ve středu medium rare
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu nepodařilo vařením ve vývaru ochutit!!!
Domnívám se, že pokud by maso nelevitovalo v závěsu, ale povalovalo-li by se (špagátem okluntané) jen tak přímo v hrnci, tak se nic podstatného nezmění
***
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2019 21:36
No, máte recht v podstatě jde o difuzi živin do vývaru, ale stejnou službu jako vývar udělá i roztok soli
Já uvažoval spíše opačně: zajímalo mě, zda přehnaně navoněný vývar předá během pouhých 15 minut nějakou chuť použitému masu
31. 8. 2019 20:49
Neznáte https://www.toprecepty.cz/recept/61285-cuketova-ma...
No, o nic jste nepřišla
31. 8. 2019 12:37
31. 8. 2019 11:47
31. 8. 2019 07:06
Stran vaření ve vývaru ( pochybuji, že by Escoffier při vaření dělal něco co nefunguje) ...jejich exaktní mozek asi samou hrůzou vypadne na zem...já si představuji, že pokud vařím krychli/kvádr masa 15 minut ve vývaru, tak se udrží "chuť" masa v mase a vývar to nijak už chuťově neobohatí, ale pokud útvar vložím do vařící vody, tak "chuť " z masa bude proudit do té vody, vývar z toho nebude ale trocha "chuti" z masa se ztratí...princip difuse...ehm...( já Casino asi skoro slyším - "panebože ta je blbá" )
Ale tady si troufám tvrdit, že jejich oblíbený dvojitý slepý pokus by to potvrdil...
30. 8. 2019 23:29
maris:
Od toho času co už maso neškrabu nožem, ale melu ho na masomlýnku,, tak na tatarák používám maso z kýty
Veronika.Hrozna:
Doufám, že jste nezešílela až tak, že budete z cukety vařit marmeládu, že
Eja57:
Není nic jednoduššího, než v jednom hrnci současně vařit maso zavěšené na provázku vedle masa jen tak na volno a občas do něj drcnout a otočit ho Vsadím gatě, že ve finále na talíři nepoznáte které maso je které
A když "ono to maso má být neochucené," tak proč, prosímsakra, drtivá většina receptů počítá s povařením masa ve vývaru, he? Vývaru to samozřejmě neuškodí ale masu je to šumafuk Myslím, že v tomto bodě nejsme vepři, že
30. 8. 2019 19:49
Obecně platí, že na půl kila masa 15 minut varu, pokud chce někdo spíše medium, tak 3-5 minutek není problém přidat - vyzkoušeno.
Přemýšlím, co ještě mohli mít doma a do vývaru nepřidali Ale ono to maso má být neochucené, aby vynikla chuť masa, dijonská nebo i třeba hrubozrnná hořčice je nutná...a krájet fakt na tenoučko, nejdřív sehnat opravdu velmi ostrý nůž a pak teprve vařit No vlastně nejdřív sehnat MASO...
30. 8. 2019 15:33
30. 8. 2019 15:13
29. 8. 2019 23:19
Také rád hodiny vařené hovězí ale rád i carpaccio či tatarák
Ale tady jde o pouze krátce ovařené hovězí
Nebyl jsem štont pochopit, jak maso povařené pár minut v hovězím vývaru chytne jeho chuť tak jsem to napodruhé úmyslně přehnal s ochucením vývaru a v podstatě jsem došel k závěru, že je ganz egal v čem se maso povaří a že by stačila i slaná voda
Říkal jsem si, že Frantíci mají asi ještě nerezovější patro než já
No asi jsem některým křivdil...
...dnes jsem narazil na tento rcp: https://www.marieclaire.fr/cuisine/boeuf-a-la-fice... (maso se vaří v osolené vodě
***
Maso jsem samozřejmě nevyhodil, ba ani smečce nenabídl...
...něco málo jsem sežvejkal zbytek uvařil skoro do měkka, pomlel, smíchal s dvojnásobkem mletého vepřového a upekl sekanou par excellence
28. 8. 2019 12:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 2 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 2 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 3 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 5 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 8 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 8 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 10 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 11 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Suroviny: vývar hovězí, maso hovězí
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
11 názorů