Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 778 kJ / 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,08 g |
Tuky | 1,79 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 20,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto omáčku lze udělat i v pomalém hrnci nebo papiňáku, maso by šlo péci v troubě i bez předchozího dušení. Mně se tento kombinovaný způsob přípravy osvědčil. Podušením zkrátíme dobu pečení a trouba se postará o dobrý výpek. Omáčky vařím různé, hlavně, když se ochladí, ale této celerové dává rodina přednost před svíčkovou. Omáčka je velmi jemná a celer jí dodá potřebný šmrnc. O tom, že je celer zdravý netřeba mít pochyb : https://www.magazinzdravi.cz/celer-pri-dne-a-revma...
Má i další prospěšné účinky, jeleni jsou nyní v říji a tak děvčata budou vědět, kam mířím :-)
Pokud chcete strávníky rozmazlit, lze omáčku posypat lehce na másle opraženými mandlemi, které nejprve spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.. Já jsem je nedávala kvůli malým vnukům, ale je to taková třešnička na dortu, pokud chcete, vyzkoušejte.
Tuto omáčku můžete dělat s různými druhy masa, zkoušela jsem králíka, kuře, vepřové plecko, hovězí zadní i kližku.
Zdroj: tento recept jsem si před dvaceti roky odněkud opsala, možná, že z časopisu Vlasta, ale za to neručím.
Budu ráda, pokud vám také bude chutnat. Starší vnouček u mne dnes obědval a ještě chtěl přidat :-)
Obrázky nejsou kvalitní, foceno mobilem při pošmourném dni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 19 minutami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 41 minutami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 1 hodinou
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 3 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 6 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 6 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 8 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 8 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: líčka celerová omáčka pecene licka vepřová pečeně s celerovou omáčkou licka na celeru
Suroviny: líčka vepřová, celer, cibule, slanina, máslo, máslo, koření nové koření, bobkový list, tymián čerstvý, květ muškátový, smetana ke šlehání, smetana na vaření, mouka hladká
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xkV
0 názorů