Mléčná karamelová zmrzlina
Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Energie | 4 069 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,04 g |
Tuky | 26,48 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 155,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází ze staršího sešitku věnovaného zmrzlině a jinému letnímu osvěžení. Mírně poupraveno. Hlavně cukr, v původním receptu bylo 200 g, já jsem dala 150 g, ale příště dám ještě o něco méně. Kdo má ale raději sladší, tak dá těch 150 g.
Použila jsem vanilkový pudink, ale šel by použít i karamelový. Nebo pak kukuřičný škrob - Maizena.
Pokud je zmrzlina z vařeného základu, tak ten musíme udělat v dostatečném předstihu, aby směs důkladně zchladla.
Pokud bych měla popsat konzistenci této zmrzliny, tak je taková hladká, sametová.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2020 11:43
3. 5. 2020 10:01
29. 4. 2020 19:41
29. 4. 2020 18:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 6 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 34 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 3 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 4 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 4 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 5 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 6 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Jak dlouho vydrží bílky v lednici? Zpracovat je můžeme na báječné sněhové pečivo
Další recepty
Suroviny: mléko, cukr krupice, žloutek
Mléčná karamelová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAm4
4 názory