Ruská svíčková
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou surovinu - žampiony. Vyzkoušejte ji a uvidíte, zda si ji zamilujete víc, než tu klasickou, českou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 19 803 kJ / 4 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,65 g |
Tuky | 344,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 970 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 13,20 g |
Sacharidy | 70,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
https://www.toprecepty.cz/recept/61737-vylepsene-b...
Tento recept jsem četla na internetu a lákal mě k vyzkoušení. Na rozdíl od klasické svíčkové tam vůbec nepřijde cibule a žádné koření, ani se ničím nezahušťuje, takže výsledkem je jemná, nadýchaná, smetanová omáčka. Jakou roli tam mají žampiony, netuším, ale udělala jsem podle receptu. V této omáčce není víno, protože je i pro malé vnuky, ale myslím si, že na chuti jí to neubralo.
Věřím, že si pochutnáte stejně jako my.
Jsou různé recepty na tuto omáčku, dokonce jsem viděla jeden se šunkou a rajčatovým protlakem, ale dnes jsem si řekla, že méně je někdy více, tak jsem se krotila. :-) Postup jsem nefotila, tlačil mě čas, během vaření jsem dělala ještě borůvkové knedlíky a pekla bábovku s vaječným koňakem :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2020 10:10
dala bych si také
7. 8. 2020 08:30
Zajímavá obměna, jinak se vína bát nemusíte, vařením, pečením se alkohol vypaří a můžou to jíst i děti
3. 8. 2020 17:16
Hezky receptS těmi žampiony je to moc príma nápad
2. 8. 2020 17:00
Eja57: V omáčce jsou plátkované žampiony, nevím, jaká by byla s podušenými na másle, snažila jsem se držet receptu. Lžičku protlaku snad, ale v jednom z receptů byla uvedena krabička, tak to jsem raději nepokoušela, on je dost výrazný celer a chuť omáčky je dostatečně pikantní. Třeba příště zkusím
2. 8. 2020 13:52
By mi chutnalo žampiony si tam myslím nejsou "navíc", jak já konzervované moc nemusím, tak tady ano a dala bych klidně plátkované....a dovedu si i představit - jak píšeš v poznámce - do základu lžičku rajčatové protlaku....
Hezká inspirace
Hezká inspirace
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 11 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Suroviny: roštěná hovězí, zelenina kořenová, slanina libová, máslo, víno bílé, smetana 33%, žampiony sterilované, ocet, pepř mletý
Ruská svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90ZD
5 názorů