Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 202 kJ / 2 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,02 g |
Tuky | 146,59 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,58 g |
Sacharidy | 58,99 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2021 21:00
8. 2. 2021 19:25
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar a poté dusit do měkka.
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 4 minutami
Koka buchta
Panova uvařila před 5 minutami
Moravský králík
Libotovska uvařil před 14 minutami
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 16 minutami
Hamburská vepřová kýta
Kamilana uvařila před 16 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 33 minutami
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky s omáčkou
Vanish uvařila před 1 hodinou
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 4 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Další recepty
Suroviny: roštěnec hovězí, hořčice plnotučná, vejce, bok uzený, cibule, okurky sterilované, sádlo, mouka hladká, máslo
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
2 názory