Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní bůček sous - vide

Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s křupavou kůrčičkou a sladce pálivou omáčkou je skvělá volba na víkendové mlsání.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 1000 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 970 min

1000 min (30 min příprava + 970 min tepelná úprava)

17. 11. 2023 17:42

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 194 kJ / 2 675 kcal
Bílkoviny309,57 g
Tuky100,88 g
Vláknina18,76 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 5,18 g
Sůl11,75 g
Sacharidy128,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doba pobytu masa v sous - vide lázni se zdá být dlouhá, ale lze ji využít během přípravy i na další kratší sous - vide přípravy. Vybrat se musí pouze suroviny, které potřebují stejnou teplotu při přípravě. Třeba steaky, nebo kachní stehna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 11. 2023 19:07

tara23: zuzi777a: Moc děkuji za odpovědi:yes::-KVakuované uzené z PH se dalo krájet jako máslo,tak tento pikantní bůček příležitostně také vyzkouším;-)

tara23

20. 11. 2023 20:40

Anna Kocikova: Aničko ted jsem to napsala, jde. Ph je skvělý pomocník:-)

tara23

20. 11. 2023 20:38

Není potřeba přímo sous - vide. Uplně stačí maso namarinovat, zavakuovat a vložit do PH. Vody přiměřeně.
Dělám takhle trhané maso, Zavákuované pomalím 10 hodin ,na Light. Pak vidličkami roztrhám.
PH plně nahradí sous - vide :-)

zuzi777a zuzi777a

20. 11. 2023 13:18

Anna Kocikova: Domnívám se, že konkrétně tenhle recept by šel i v PH. Bůček není tak choulostivý na případné změny teploty. Teplota je v tomto případě prakticky totožná s pomalením. A i doba úpravy se dost podobá klasickému pomalení na Low. Jediný rozdíl je v použití vakua. Já bych to zkusila! :-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 11. 2023 12:39

zuzi777a:Takto připravený bůček musel být pěkně šťavnatý:-QVakuovačku mám.Šlo by to udělat v pomalém hrnci:-?V PH jsem dělala zavakuovanou uzenou krkovici.Byla hezky šťavnatá a měkoučká:yes:

zuzi777a zuzi777a

17. 11. 2023 19:25

Marie Svarcova: Bylo to opravdu moc dobré. Já obvykle nemám trpělivost s dlouhou úpravou, ale tohle čekání se vyplatilo. :-D

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 11. 2023 19:13

:-)<3:yes: věřím, že to je moc dobré ale nemohu posoudit jelikož takové novoty nemám. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: kost, cibule, česnek, omáčka sojová, med, chilli paprika čerstvá, pepř mletý, omáčka rybí, ústřicová omáčka, omáčka chilli, škrob, voda

TopRecepty.cz

Pikantní bůček sous - vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6PlL