Koleno vepřové, vařené a pečené
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 42 kJ / 10 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer…
Jednoduše a chutně připravená křupavá kuřecí křidélka podobná těm z proslavených restaurací. Upečená křupavá křidélka můžete podávat hned s dresinky nebo je můžete ještě…
Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se…
Z výše uvedených surovin klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto, které po dobu kynutí 3x propracujeme.Do misky nastrouháme uzeninu a sýr na větších otvorech, cibuli…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Předehřejeme troubu na 180-200 stupňů.Křídla překrojíme v kloubu na dva kusy. Špičatý konec nepoužíváme (dávám ho do vývaru)…
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Nejprve svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme částečně zchladnout.Během…
Růžičky brokolice vložíme na 5 minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3 minuty do velké pánve na…
Šneky z listového těsta se dají připravit na mnoho způsobů, naslano i nasladko. Zkuste je tentokrát podle tohoto receptu, se šunkou a sýrem. Přijdou k chuti jako…
Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, kapii…
Slunečné dny jsou dávno pryč, a proto přirozeně toužíme po vydatnějších jídlech. Bramborové placičky s kuřecí masovou směsí jsou vděčné jídlo, které zasytí a nedá moc…
Sezóna cuket je v plném proudu a pokud jich máte doma přebytek, zkuste z nich připravit zajímavě okořeněnou vepřovou plec s lehce pikantní omáčkou a cuketou. Pokud jako…
Zelí nakrájíme na větší kousky a krátce spaříme v horké vodě. Scedíme, necháme okapat a vsypeme do mísy.Na pánvi nasucho opražíme sezam, stačí minutku. Přidáme k zelí.Na…
Jaký plnohodnotný pokrm připravíme za 15 minut? Co takhle třeba plněnou tortillu? Kousky kuřecího masa orestujeme spolu se zeleninou a pak ji zabalíme do opečené…
Nejprve nakrájíme lilek na nudličky, dáme jej do cedníku, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Poté osušíme papírovou utěrkou. Masu nakrájíme na nudličky, česnek, zázvor…
Oboje maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, nasolíme, opepříme. Ingredience na marinádu smícháme, rozšleháme a vložíme maso. Marinujeme 24 hod.Klobásu nakrájíme na…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. Z jednoho špekáčku by měl tataráček stačit na namazáni 3…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12