Kuřecí stehna pečená v zelenině
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a zároveň se propojí s chutěmi zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,28 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 25,97 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 72,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já mám zeleninu už zavařenou v malých skleničkách od tatarky a používám ji pod masa.1 sklenička je tak na 4 porce.Ale kdo nerad zavařuje, lze ji udělat jako je napsáno v receptu, jen na pánvi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2014 09:40
Děkuji za recept, bylo to vynikající
26. 7. 2011 10:42
Moc dobre,do pekačku přidavam i brambory vynikajici moc diky.
20. 11. 2009 21:05
Jani(neregi.)s tou "příšerností" u vaření,to určitě nebude tak zlé.Jsem moc ráda,že manželovi chutnalo a doufám že vám taky.
19. 11. 2009 10:42
děkan za recept, já jsem normálně příšerná kuchařka a manžel naopak vaří jako bůh, tuhle dobrotu, ale zblajznul a olizoval se až za ušima
13. 10. 2009 21:43
Zdenkamilanmoc mě těší,že jste si na vyzkoušení vybrala můj receptík,ale ještě víc to,že u vás chutnalo.Moc vás tu na topkách vítám a přeji,ať vám odsud vše chutná.
Pipredíky za pochvalu.
Pipredíky za pochvalu.
13. 10. 2009 20:26
Dávám bodík,tento recept je opravdu velmi dobrý.Chutnalo všem!A to mám doma mlsouny!Díky za nápad!Zase jsem obohatila svuj jídelníček nečím novým!
29. 9. 2009 21:53
Mirčo, to je paráda! Bodík jsem už dala dřív
23. 9. 2009 23:15
Lusindotak jsem ti to naťukala semhttp://www.toprecepty.cz/recept/7977-zeleninova-sm....Kdyby bylo cokoliv nejasné,tak piš.Já v Itálii nikdy nebyla,tak to mám alespoň takhle.
23. 9. 2009 22:49
Miri recept super, ale já jsem zavařovánímnepolíbená...tudíž na jak dlouho a kolik?To nevypadá, to bude super..už cítím Itálii, moře, víno, tůrující skůtry místních hochů(a já sedím v hotelu a skučím, že mi není dvacet)
23. 9. 2009 22:45
Mirčo, dík za voňavý recept, určitě vyzkouším. Posílám patnáctý bodík.
23. 9. 2009 21:15
Děkuji všem moc za milé komentáře.Špagetkozeleninu si zavařuji,jednak aby byla vždy při ruce a taky proto,že v zimě je v obchodech nekřesťansky drahá,tak ať zbytečně neutrácím.Použít se dá pod špagety,na pizzu,na vepř.plátky,..Elizomyslím že pokud dáš trošku víc rajčet a vynecháš papriku,tak se taky nic nestane a myslím že by do toho šel i tvůj oblíbený lilek.
23. 9. 2009 20:56
Mirčo, to vypadá tak skvěle, že snad vezmu na milost i tu teplou papriku, kterou jím jen v ratatouille .
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
23. 9. 2009 20:28
Mirčo, máš hezké fotky. Zdravé jídlo, hezky připravené.+
23. 9. 2009 17:21
Mirčo, určitě vyzkouším +
23. 9. 2009 12:47
Mirčo, to fakt zavání Itálií. Mám v oblíbených a tobě boďula!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 8 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné kůže jsou zdravé a trvanlivé. Z velké úrody ovoce si připravte skvělé mlsání
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak dusit zeleninu. Na základní způsob úpravy je ideální použít hrnec se silným dnem a poklicí
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře na zelenině kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna pecena kureci stehna recept kuřecí stehna pečené kuřecí stehna kure pecene na zelenine kuřecí stehna recepty kuřecí stehna pečená pečená stehna pecene kureci stehno pečené kuřecí stehna recept kuřecí stehna recepty na zelenině pečené kuřecí stehna se zeleninou pecena kureci stehna v troube recept na kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna se zeleninou pečené kuře se zeleninou pečená krůtí stehna na zelenine kuře pečené se zeleninou
Suroviny: stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, koření oregáno, koření provensálské, máslo, rajče, kapie, koření paprika maďarská, cuketa, cibule, česnek, sůl, cukr, sýr mozzarella, žampióny, mouka hladká
Kuřecí stehna pečená v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ1G
24 názorů