

Pečená kuřecí stehna na zázvoru
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna
- zázvor
- sůl
- Podravka
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- kousek sádla na pekáček
- voda
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna jsem umyla a vysušila.
Nejprve jsem je osolila z obou stran, pak potřela paprikou, posypala Podravkou už v pekáčku do kterého jsem dala kousek sádla, ještě posypala zázvorem a drceným kmínem.
Zalila jsem troškou (tak 2 dl) vody a dala standartně upéct.
Asi 2x jsem za dobu pečení dolila vodu, aby byla šťáva, kterou jsem zahustila troškou sušené jíšky, šlo by to také solamylem rozmíchaným ve vodě a ještě tak 10 minut nechat v troubě.
Poznámka od kuchařky
Jak už jsem říkala, improvizací vznikají nejlepší a chutná jídla a to platí i u těchto stehýnek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená kuřecí stehna na zázvoru
-
Bibinko
pěkné,moc pěkné a určitě i velmi chutné
.A souhlasím se Špagetkou,zkus čerstvý zázvor(nad něj není
) uvidíš že to získá ještě lepší šmak(pozor-to neříkám že tvoje jídlo ho nemá
).Čerstvý zázvor mám vždy v lednici a strašně ráda s ním vařím.Takové hovězí na zázvoru
.No,ale to sem nepatří
,sem patří boďka,pochvala a oblíbené k blízkému vyzkoušení
-
-
Tak jsem si říkala..."zázvor...že-by-Bibi"
, a ono opravdu
. Pěkné fotečky
, vypadá to fakt dobře.
-
Bibi, vypadá to moc jedle, jen musím vyzkoušet jednou s tím zázvorem. Ten se u nás nějak nemůže ujmout. Budu ho zkoušet v malinkém množství
Bodík
-
Jeníčku, hlávkové, čerstvě udělané
-
Jani, taky rád improvizuji
a stehýnka vypadají dobře
.
Jani, bramborové knedlíky a stehýnko jsem poznal a ta třetí pochutina je kysané zelí nebo hlávkové?
Posílám bodíka. -
Bibinko, to je krása, já tu slintám jako bernardýn, ale držím dietu, tak šlus. Hned jak bude mému zažívání dobře, tak na to jdu. Bod.
-
JJ
- Bibi a zkus dát kousíček (cca 1,5cm) čerstvého zázvoru nakrájeného na miniplátečky k tomu sušenýmu
-