Bienenstich-Včelí píchnutí
Suroviny
Porce: 1plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 660 kJ / 2 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,72 g |
Tuky | 32,74 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 463 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 440,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od sestřenice z Německa. Při prokrojení se musí opatrně, protože koláč není moc vysoký, já jsem nejdřív překrojila na půl a každou půlku jsem pak plnila zvlášť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2017 19:50
Irrena: máš pravdu v NDR to bylo těsto kynuté jako na mazance
14. 12. 2011 10:53
senky:Moje babička dělala tento koláč už od války a dělala polevu z MLETYCH mandlí. To vám pak udělá povrch jakoby popíchaný od hmyzu - proto včelí bodnutí !!!
13. 8. 2011 16:51
Tak jsem trošku dočítala na Pokecu a tam toto copak tady se dá držet dieta? Ale vyzkoušet se to prostě musí!
13. 8. 2011 15:18
spagetka:já také neznám původ toho názvuv Německu to měli v každé pekárně ten název jsem jen přeložila a také mi nedává smysl,ale možná,je to tak,že se koláč sní tak rychle,jako vosí píchnutí,jak je dobrejto je jen můj nápad
13. 8. 2011 15:10
rebeka: rebí - ne tenhle název je v Německu tradiční a nikdo neví proč a jak vzniknul, jako u našich některých názvů a v podstatě to je doslovný překlad
13. 8. 2011 15:08
to bude dobrota
jen dumám,proč včelí píchnutí čekala jsem med..a ten tu není
jen dumám,proč včelí píchnutí čekala jsem med..a ten tu není
13. 8. 2011 15:06
No Růženko a toto mě uniklo, dělám
13. 8. 2011 15:04
Helin:Helin máslo se celé nedává,jen jsem velkou lžící z másla seškrábala takové lupínky a pokládala sem tam na koláč
19. 7. 2011 15:59
Ráda bych věděla jestli se na povrch dá máslo celé, nebo jaké množství. A kolik asi těch mandlových lupínků. Děkuji
9. 12. 2010 21:13
kaja.f - co já vím, tak se ty mandličky dělají tak, že se rozpustí máslo, med, přidají se mandle a chvilku se to zahřívá, nechá se skoro vychladnout a potom se teprve dává na těsto - pak to je takové víc karamelové
29. 10. 2010 19:25
parada, jen vyklopit ten piskot z remosky byla docela honicka a do kremu jsem jeste kapla malinko rumu..ale trochu mi vrta hlavou, jak to v Nemecku delaji, ze maji na povrchu ty mandle jakoby zalite karamelovou polevou..?
21. 5. 2010 14:02
Růženko pekla jsem dnes tento koláč,překrojila jsem ho na napůl a šlo to dobře.Je moc dobrýPamatuji si Bienenstich ještě z dob NDR, ale oni tam měli nějaké jiné těsto, tohle je spíš piškot.Ještě k tomu krému, musela jsem přidat mléko protože to bylo šíleně husté.Možná jsem udělala někde chybu, měla jsem šlehačku jen 200 ml, asi to chce 250 ml.Bodík už jsem poslala minule takže už to nejde, ale dala bych i druhý
1. 2. 2010 11:20
Výbušna, kup si pilku na dort http://www.fortel-katalog.cz/pilka-na-dort.htm Mívají v hypermarketech nebo v domácích potřebách. Já mám zn. Fackelmann (stála něco kolem 80,- Kč), třeba jí dostanš i v Mnichově
30. 1. 2010 23:15
Vybusna,udělej to jako já,přepůlila jsem koláč na půl a pak to chce dlouhý nůž a jde to dobře prokrojitneboj se,to se určitě povede a držím palceje to vidět i na fotkách
30. 1. 2010 23:12
ja som debil...ja som nepochopila ze ten korpus sa prerezuva ako napr. korpus na tortu. ja stale na to hladim a nejdem pochopit,ako je mozne ze tie mandlove lupienky su na povrchu, mala som v hlave uplne iny technologicky postup pri plneni. no...ako sa poznam...tak na zaciatku budem krajat pekne stredom a na konci budem ma noz na uplnom spodku, resp. na samom vrchu...jedine co by mi mohlo ulahcit je to, ze by som si to ozaj ako radite prerezala na polovicu, mozno by som ten rez zvladla
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 2 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 3 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 4 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 5 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: fackelman včelí bodnutí recept vosi pichnuti koláč včelí bodnutí moučník včelí bodnutí včelí žahnutí recept včelí bodnutí pilka na dort pudink bez vaření recept na včelí bodnutí fackelmann sáček na pečivo dort bienenstich řezy včelí bodnutí binenstich koláč bienenstich včelí řezy včelí bodnutí pilka na dorty včelí bodnutí koláč dort včelí bodnutí
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, lupínky mandlové, máslo, cukr, šlehačka, pudink bez vaření
Bienenstich-Včelí píchnutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx5R
38 názorů